PSV kent geen enkel probleem met Rosenborg en wint met grote cijfers

3 oktober 2019 22:52

PSV kent geen enkel probleem met Rosenborg en wint met grote cijfers; image source: Pro Shots

PSV heeft donderdagavond ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League weten te winnen. Op bezoek bij Rosenborg werd met 1-4 gewonnen. Pablo Rosario opende wederom de score, waarna PSV via een eigen doelpunt en een treffer van Donyell Malen verder uitliep. Na rust wist Rosenborg te scoren, maar maakte Malen snel daarna zijn tweede treffer van de avond.

PSV moest vlak voor de wedstrijd noodgedwongen nog een wissel doorvoeren. In de warming-up bleek Jeroen Zoet niet inzetbaar te zijn, waardoor Robbin Ruiter in het doel kwam te staan. Hij maakte daarmee zijn officiële debuut in het eerste elftal van PSV. De ploeg van Mark van Bommel had vanaf het begin veel moeite om tot kansen te komen. Het duurde dan ook even voordat PSV de eerste kans kreeg, maar toen was het ook direct raak. Na bijna een kwartier spelen kwam de bal voor de voeten van Pablo Rosario. De aanvoerder gleed weg toen hij schoot, maar via de voet van een van de verdedigers werd de bal van richting veranderd en belandde stijlvol in de goal. Het was voor de middenvelder de derde wedstrijd op rij dat hij de score opende.

Vanaf dat moment had PSV de volledige controle over de wedstrijd en kreeg het alle ruimte om te voetballen. Rosenborg leek vooral te willen om de schade zo laag mogelijk te houden en was vooral bezig om tegen te houden. Het duurde voor PSV nog wel even voor het weer gevaarlijk werd, maar bij de volgende kans was het wel direct weer raak. Een inzet van Denzel Dumfries werd gekeerd door de Noorse keeper. De rebound leek de rechtsback volledig verkeerd te raken, maar werd door collega-rechtsback Meling in eigen doel gewerkt.

Het was in de eerste helft nog niet gedaan, want PSV zou ook nog een derde kans krijgen. Ritsu Doan kreeg de bal in de voeten gespeeld van een van de Noren en gaf de bal aan Donyell Malen. De spits van PSV profiteerde optimaal van het buitenkansje en zorgde dat PSV optimaal profiteerde van de drie kansen die het voor rust kreeg en de 0-3 stand die daarvan het gevolg was.

Na rust ging de concentratie hard omlaag bij de ploeg. Passes werden slordig en de thuisploeg kwam steeds vaker in de buurt van het doel. Het leidde na 70 minuten ook tot een tegentreffer. Ruiter wist nog knap redding te brengen na een hoekschop, maar had geen kans om de rebound te kunnen stoppen. PSV leek direct wakker geschud te zijn. Al snel kreeg Malen een goede kans, maar hij kwam niet lekker uit met zijn passen. Een paar minuten later kreeg hij nog een mogelijkheid en nu wist hij wel te scoren. Hij zorgde daarmee voor de definitieve beslissing van het duel.

De nonchalance nam direct weer toe bij PSV, waardoor Rosenborg nog enkele kansjes kreeg. PSV kwam echter geen moment meer in gevaar, waardoor het met een ruime overwinning terug gaat keren naar Eindhoven.