PSV verloor al meer dan 60 jaar geleden niet van club vol oude bekenden

5 oktober 2019 01:28

Aanstaande zondag wacht voor PSV een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. De Limburgers bezetten na acht gespeelde wedstrijden de twaalfde plaats. VVV heeft vooral veel moeite om tot scoren te komen, aangezien alleen Fortuna Sittard en RKC Waalwijk minder doelpunten wisten te maken. Daarnaast zijn er ook maar vier ploegen met meer tegentreffers.

Gekeken over alle competities zal de wedstrijd van zondag de 32ste keer worden dat beide ploegen tegenover elkaar staan in Eindhoven. PSV wist tot nu toe 23 keer te winnen, speelde 4 keer gelijk en verloor ook 4 keer. 14 van de laatste 15 edities werden echter gewonnen door PSV, terwijl de laatste nederlaag op 19 oktober 1958 was.

Afgelopen seizoen was PSV met 4-0 te sterk voor VVV. Hirving Lozano opende voor rust de score, terwijl na rust Luuk de Jong en Érick Gutiérrez een doelpunt wisten te maken. In blessuretijd zorgde Lozano vanaf de strafschopstip met zijn tweede treffer voor de eindstand.

Aan de zijde van VVV spelen twee spelers met een verleden bij PSV. Peter van Ooijen en Damian van Bruggen waren beiden actief in de jeugdopleiding van PSV. Van Bruggen zat uiteindelijk één keer bij het eerste elftal op de bank, maar kwam nooit in actie in een officiële wedstrijd. Van Ooijen kwam tot zeven officiële wedstrijden in het eerste elftal van PSV. Assistent-trainer Luc Nilis heeft uiteraard ook een zeer uitgebreid verleden in Eindhoven, terwijl ook clubarts Rolf Timmermans bij PSV gewerkt heeft. Manager Voetbal Stan Valckx droeg bovendien ook 221 competitiewedstrijden het shirt van PSV en was vier jaar de technisch manager in Eindhoven.

Voor Lars Unnerstall zal het ook een bijzonder weerzien worden. Hij droeg de afgelopen twee seizoenen het shirt van VVV en kwam daarin tot 66 officiële wedstrijden.