PSV in eigen huis ook te sterk voor VVV Venlo

6 oktober 2019 18:37

PSV in eigen huis ook te sterk voor VVV Venlo; image source: Pro Shots

PSV heeft het tweede blok aan wedstrijden afgesloten met een overwinning tegen VVV Venlo. In het Philips Stadion eindigde het in een 4-1 zege. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl ook Steven Bergwijn en Denzel Dumfries tot scoren kwamen.

De wedstrijd tegen VVV werd vooraf gegaan aan een minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. PSV begon vervolgens vrij moeizaam aan het duel. VVV kreeg de eerste grote kans, waarbij Robbin Ruiter reddend optrad, terwijl de Limburgers niet veel later ook gevaarlijk werden vanuit een hoekschop.

Het hoogtepunt gebeurde in de 24ste minuut toen vanuit de supporters een eerbetoon werd gehouden voor Ihattaren en een minuutlang werd geapplaudiseerd. Niet veel later werd PSV bovendien voor het eerst gevaarlijk toen een schot van Denzel Dumfries nog net geblokt kon worden en de rechtsback enkele minuten later net niet een bal van Érick Gutiérrez kon binnen tikken.

Na rust bleef PSV het lastig houden met VVV. De Venlonaren kwamen bovendien steeds vaker in de buurt van het doel van Ruiter en net op het moment dat VVV veel man voor de bal had, sloeg PSV genadeloos toe. Ruiter gaf de bal aan Daniel Schwaab, die direct opzij speelde naar Denzel Dumfries. Met een schitterende bal stuurde hij Steven Bergwijn diep. De aanvaller zorgde met een mooie actie dat hij zijn tegenstander kwijt was en schoot vervolgens de bal in de verre hoek. In een tijdsbestek van enkele seconden was PSV op zeer fraaie wijze op voorsprong gekomen.

PSV leek door die treffer vleugels te hebben gehad, want het ging opeens hard in het Philips Stadion. Een voorzet van Bergwijn werd door Dumfries hard binnen gekopt, terwijl enkele minuten later Donyell Malen ook weer op het scorebord kwam.

Ruim een kwartier voor tijd wist ook VVV te scoren toen rechtsback Pachonik een afgeslagen bal hard in de verre hoek schoot, maar PSV speelde het duel verder rustig uit. Het ging wel op zoek naar meer doelpunten en vond die vlak voor tijd toen Bergwijn met een mooie steekpass Malen bediende en de topscorer van de Eredivisie wist ook zijn tiende treffer van dit seizoen te maken,

Een minuut voor die treffer maakte bovendien Ryan Thomas zijn debuut voor PSV. De Nieuw-Zeelandse middenvelder was ruim een jaar uit de roulatie met een knieblessure nadat hij al snel na zijn komst geblesseerd raakte.