Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV doet goede zaken voor de competitie; winst bij RKC

8 februari 2003 21:22

Verslaggever: RvW

PSV heeft uitstekende goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. Zelf won het in de lastige uitwedstrijd in Waalwijk met 0-1 van de nummer 4 van de ranglijst RKC. Het was voor PSV alweer de zevende achtereenvolgende competitiezege. Morgen kan het toekijken hoe de concurrenten Ajax en Feyenoord tegen elkaar uitkomen in de Arena. Voorafgaand aan die wedstrijd is de voorsprong op Ajax weer gegroeid naar 5 punten.

De winst van RKC Waalwijk kwam allesbehalve makkelijk tot stand. Al in de eerste minuut zette RKC de toon via een kans voor Jochen Janssen. Daarna ontspon zich een spannende open wedstrijd die heen en weer golfde. Aan de andere kant was er een niet te missen kans voor Arjen Robben. Diezelfde Robben kon maar moeilijk loskomen van zijn tegenstander maar zorgde 5 minuten voor rust wel voor de 0-1. Hij rondde een voorzet van Dennis Rommedahl van rechts uitstekend af.

In de tweede helft zette RKC Waalwijk steeds meer aan. Het meeste balbezit was voor de ploeg uit Waalwijk. PSV moest terug, maar speelde achterin geconcentreerd. Het gaf in de laatste 20 meter voor de goal nauwelijks iets weg. Ondanks het vele balbezit konden de Waalwijkers nauwelijks echte kansen cre?ren. Op snelheid probeerde PSV het met regelmaat via de counter. Daarbij werden ze niet echt geholpen door de grensrechter die regelmatig onterecht affloot wegens buitenspel.

Het bleef daardoor tot het einde aan toe spannend. PSV wist de zaak achterin dicht te houden en zo de dure drie punten naar huis mee te nemen. PSV is daarmee weer een stap dichter bij plaatsing voor de Champions League waarop de eerste twee plaatsen rechtgeven.

Zie ook het LIVE fotoverslag tijdens RKC Waalwijk - PSV op de PSV Forums

[Wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

rkc robben affloot allesbehalve arena arjen counter cre feyenoord fotoverslag geconcentreerd golfde grensrechter janssen jochen landskampioenschap loskomen ontspon rechtgeven ren rommedahl toekijken wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage