Transparent
Inloggen
Sluiten

VAR-communicatie in Eredivisie voortaan ook op videoschermen in stadions

15 oktober 2019 10:00 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

VAR-communicatie in Eredivisie voortaan ook op videoschermen in stadions; image source: Pro Shots

De KNVB heeft bekend gemaakt dat vanaf de komende speelronde in de Eredivisie op de videoschermen in het stadion getoond zal gaan worden waarom een VAR-ingreep plaats vindt. Dit om het publiek duidelijk te maken waarom het duel stil ligt. De Eredivisieclubs hebben in overleg met de Eredivisie CV en de KNVB afgesproken dat de VAR-communicatie in de stadions vanaf deze week plaats zal gaan vinden. Omdat de stadions van FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk nog niet beschikken over geschikte videoschermen zal daar nog geen communicatie getoond worden.

Op moment als een VAR contact zoekt met een scheidsrechter over een mogelijke herziening van een beslissing zal vanuit het ARAG KNVB Replay Center op een tablet ingevoerd worden om wat voor situatie het gaat. Het bericht zal dan direct op de videoschermen worden gepubliceerd.

Meer op KNVB.nl




Tags

var eredivisie knvb emmen fortuna rkc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wij willen op de schermen beelden zien en horen wat de scheidsrechter en VAR tegen elkaar zeggen! Waarom moet dat nu weer 3 jaar duren?
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Zal mij benieuwen wat men gaat verzinnen om een wedstrijd toch te kunnen beïnvloeden. Dick van Egmond praat veel recht wat krom is over de VAR . Tot nu toe heeft de VAR meer schande dan wijsheid gebracht en zeker op het gebied van overtredingen die men onbestraft laat .
+4/-1

 
4 jaar geleden
Mee eens. Het basis-idee achter de VAR is prima maar de VAR moet echt voor hoofdzaken worden gebruikt zoals wel of geen strafschop en bal wel niet over de doellijn.
Bij een doelpunt een minuut lang gaan terugkijken of er ergens een kleine overtreding was gemaakt die toch anders beoordeeld kan worden was nooit de bedoeling. Zo heeft een swalbe van Veltman er laatst voor gezorgd dat een doelpunt tegen Ajax van 30 sec later toch werd afgekeurd. Dat sloeg nergens op.
En ze moeten de beelden wel op de normale snelheid afdraaien, en hun fouten gewoon toegeven.
+3/-2

 
VHTLsaw (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad is er vaak geen touw aan vast te knopen wat de VAR laat lopen zonder in te grijpen. Puur willekeur. Op die manier worden uitslagen van wedstrijden regelmatig beinvloed. Het hierboven genoemde voorbeeld van de schwalbe van Veltman is een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet.Beelden zijn welkom in het stadion, maar de conversatie nog meer. Die mogen we echter blijkbaar niet horen.
+2/-1

4 jaar geleden
Werd hoog tijd dit! En het zou tevens aangenaam zijn als de snelheid van de procedure wat opgevoerd kan worden.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Eens! Er zou een maximale tijd moeten zijn.
+3/-0

4 jaar geleden
Ben benieuwd wat dat voor reactie's (van het publiek) gaat brengen....
+4/-0

 
4 jaar geleden
De KNVB moet dan wel de goede beelden laten zien, want anders gaat het in het stadion nog uit de hand lopen.
+3/-0

Zou men al een manier om Ajax escapes te bezorgen achter de hand hebben?;-)
+1/-3

4 jaar geleden
Het grootste probleem van de VAR is dat (vaak) voor de weg van de minste weerstand gekozen wordt.

Wordt iemand aangeraakt in het strafschopgebied, al is het extreem licht (zoals Schwaab bij Neres bijvoorbeeld), geven ze altijd een penalty onder het mom van: "Ja, maar hij raakt hem", terwijl er in feite extreem weinig aan de hand is.

Ik zou het mooi vinden als er een systeem als bij het Hockey/Tennis komt, waarbij je een bepaald aantal keer de VAR kan inroepen en bij een foute inschatting je deze kans gewoon kwijt bent.

Heb je ook geen bullshit meer met een millimeter buitenspel, tenzij de tegenstander het risico wilt nemen.

Bij extreem gemeen spel (ellebogen/spugen/natrappen) moet de VAR dan altijd ingrijpen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als er een systeem was geweest zoals bij hockey en tennis, dan had Ajax bij het Neres/Schwaab moment om de VAR gevraagd en de penalty gekregen (vanwege de redenen waar je je post mee begint). Het grote probleem is idd de willekeur. Het shirt van Luuk wordt letterlijk in 10 seconden tijd uitgetrokken en daar doen ze niks mee. Op een ander moment is een klein rukje aan een shirt voldoende om een doelpunt ongeldig te verklaren.
+2/-0

4 jaar geleden
Dit gaat toch helemaal nergens over? Dan staat er op het scherm "potentiële rode kaart" of "buitenspel-check". Het publiek ka in 95% van de gevallen perfect inschatten waarom een VAR naar een situatie kijkt.

Wat mooi en vooruitstrevend zou zijn is als in ieder geval de televisiekijker, maar indien mogelijk ook in het stadion, geluid kan worden afgespeeld van de communicatie tussen VAR en scheidsrechter. Zoals het nu bij het rugby ook gaat. Heel transparant en duidelijk!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje