Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint pittige week met uitwedstrijd tegen FC Utrecht

17 oktober 2019 06:06

PSV begint zaterdagavond het derde blok van wedstrijden met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer zes van de Eredivisie. FC Utrecht kent tot nu toe een vrij wisselvallig seizoen. Het werd in de tweede voorronde van de Europa League al uitgeschakeld door het Bosnische Zrinjski Mostar, terwijl het ook in de competitie moeilijk tot de punten komt.

De wedstrijd van zondag zal een jubileum worden, aangezien het de 50ste keer zal zijn dat beide ploegen elkaar in competitieverband gaan treffen in Utrecht. PSV wist tot nu toe 24 keer te winnen, speelde 16 keer gelijk en verloor 9 keer.

PSV wist twee keer met 1-7 te winnen in Utrecht. Dat gebeurde zowel in het seizoen 1989/1990 als in 2017/2018. Waar Romario in november 1989 vier treffers wist te maken, deed Jürgen Locadia dat 28 jaar later. Afgelopen seizoen eindigde het duel in 2-2. PSV stond bij rust nog met 2-0 achter, maar haalde door twee treffers van Luuk de Jong toch nog een punt.

De selectie van FC Utrecht kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Afgelopen transferperiode maakten zowel Justin Lonwijk als Bart Ramselaar direct de overstap vanuit Eindhoven naar Utrecht, terwijl ook Adam Maher sinds dit seizoen het shirt van Utrecht draagt. Ook assistent-trainer Dennis Haar vertrok afgelopen zomer van PSV naar FC Utrecht. Hij was de afgelopen twee seizoenen de hoofdtrainer van Jong PSV. Voor PSV-doelman Robbin Ruiter zal het ook een weerzien worden met zijn voormalige club.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht jong bosnische eredivisie locadia lonwijk maher mostar ramselaar romario ruiter voorronde weerzien wisselvallig zrinjski

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage