Rood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht

19 oktober 2019 22:39

Rood gekleurd PSV na enorme wanvertoning onderuit in Utrecht; image source: Pro Shots

PSV heeft zichzelf zaterdag een heel slechte dienst bewezen. Op bezoek bij FC Utrecht werd na een zeer zwakke wedstrijd met 3-0 verloren. Door directe rode kaarten van Nick Viergever en Jorrit Hendrix eindigde PSV het duel bovendien met negen man.

Ondanks dat PSV na enkele seconden een mogelijkheid kreeg via Donyell Malen had het veel moeite om door de Utrechtse muur heen te breken. FC Utrecht had het middenveld flink versterkt en omdat PSV in een veel te laag tempo speelde, kwamen er nauwelijks kansen. Omdat de thuisploeg echter met maar één aanvaller speelde, hoefde Jeroen Zoet in de eerste helft ook nauwelijks in actie te komen.

Het mooiste moment voor rust gebeurde in de 24ste minuut toen de supporters van FC Utrecht met een massaal applaus een zichtbaar geëmotioneerde Mohamed Ihattaren een hart onder de riem staken. Omdat er verder op het veld nauwelijks nog iets gebeurde, zochten beide ploegen met een 0-0 stand halverwege de kleedkamers weer op konden zoeken.

In de tweede helft werd PSV wel al snel gevaarlijk, al was het met het nodige geluk. Een voorzet van Malen werd door iedereen gemist en met veel moeite wist doelman Paes te voorkomen dat de bal in het doel ging. Ruim een minuut later was het aan de andere kant plotseling raak. Timo Baumgartl liet zich makkelijk aftroeven door Van de Streek en het schot van de middenvelder werd vervolgens door Nick Viergever van richting veranderd, waardoor Jeroen Zoet kansloos was.

PSV leek door die achterstand wakker geschud te worden, want het tempo werd direct opgevoerd en dat zorgde direct voor veel gevaar voor het doel van Utrecht. Die fase duurde echter maar ruim tien minuten, waarna vooral FC Utrecht weer gevaarlijk werd.

Halverwege de tweede helft moest PSV opnieuw een bitte pil slikken. Nick Viergever kreeg in eerste instantie geel na een harde overtreding op Ramselaar. Na tussenkomst van de VAR werd dat echter omgezet in een rode kaart. Ruim vijf minuten later moest om diezelfde reden ook Jorrit Hendrix van het veld en moest PSV met negen man verder.

Enkele minuten later schreeuwde FC Utrecht bovendien ook om een derde rode kaart toen Denzel Dumfries met al geel op zak hands maakte, maar scheidsrechter Makkelie gaf alleen een vrije trap. Niet veel later kreeg PSV de deksel op de neus nadat Zoet zich niet voor het eerst dit seizoen flink verkeek op een afstandsschot en Maher daarmee voor de 2-0 zorgde.

Utrecht speelde het duel in de resterende minuten eenvoudig uit met het flinke overtal op het veld en maakte in blessuretijd ook nog de 3-0. Het zorgde er voor dat de ploeg van Mark van Bommel met het schaamrood op de kaken van het veld stapte.