Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV donderdag tegen ploeg die het in de voorronde van Champions League had moeten treffen

23 oktober 2019 09:15

Aanstaande donderdag staat voor PSV de derde groepswedstrijd in de Europa League op het programma. In het Philips Stadion is LASK Linz dan de tegenstander. De Oostenrijkse ploeg eindigde afgelopen seizoen op de tweede plek in de eigen competitie en staat momenteel ook weer op die plek. De ploeg lijkt het vooral defensief goed op orde te hebben, aangezien het in 11 competitiewedstrijden tot nu toe pas 8 treffers tegen kreeg.

Net zoals PSV begon ook LASK Linz in de voorronde van de Champions League. Ook zij kwamen uit tegen FC Basel, maar in tegenstelling tot PSV wist Linz wel te winnen. Het uitduel werd met 1-2 gewonnen, terwijl in eigen huis Basel met 3-1 werd verslagen. In de Play-off ronde was Club Brugge echter net te sterk met twee nipte overwinningen. In de groepsfase werd vervolgens begonnen met een 1-0 zege tegen Rosenborg, terwijl het uitduel tegen Sporting Lissabon met 2-1 ging verloren.

PSV speelde nog nooit tegen LASK Linz. Wel trof het in Europees verband al zes keer eerder een Oostenrijkse tegenstander. De allereerste Europese wedstrijd ooit werkte PSV af in Oostenrijk tegen Rapid Wien en werd met 6-1 verloren, waarna een 1-0 zege in Eindhoven veel te weinig was om door te gaan. Rapid Wien was daarna nog drie keer de tegenstander, onder meer in het gouden seizoen 1987/1988. In dat seizoen en in 1969/1970 ging PSV probleemloos door naar de volgende ronde, terwijl in het seizoen 1981/1982 de Oostenrijkers op basis van uitdoelpunten verder gingen.

In het seizoen 2011/2012 kwam PSV in de voorrondes van de Europa League uit tegen tweede klasser SV Ried. In Oostenrijk werd nog met 0-0 gelijk gespeeld, waarna in Eindhoven met 5-0 werd gewonnen. Ook in het seizoen 2014/2015 werd PSV in de voorrondes gekoppeld aan een Oostenrijkse ploeg. St Pölten was toen de opponent en werd moeizaam met twee kleine overwinningen verslagen.

De selectie van LASK Linz kent één speler met een verleden in de Eredivisie. Australiër James Holland stond drie seizoenen onder contract bij AZ, maar speelde nooit een officiële wedstrijd. Wel kwam hij op huurbasis een half jaar uit voor Sparta in de toenmalige Jupiler League, waar hij 14 wedstrijden speelde.




Tags

lask voorronde basel oostenrijk rapid wien allereerste australier brugge eredivisie groepswedstrijd holland james jupiler klasser lissabon opponent polten ried rosenborg sparta sporting uitdoelpunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage