Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV won al tien seizoenen op rij in eigen huis van AZ

26 oktober 2019 02:08

Voor PSV staat zondagmiddag de competitietopper tegen AZ op het programma. De Alkmaarders zijn met een vierde plek en 20 punten uit 10 wedstrijden goed aan het seizoen begonnen. Het kreeg tot nu toe bovendien maar 8 tegendoelpunten in de Eredivisie. De goede vorm wisten ze donderdag in de Europa League te onderstrepen door met liefst 6-0 van FK Astana te winnen.

De wedstrijd van zondag zal de 42ste keer worden dat beide ploegen elkaar in competitieverband treffen in het Philips Stadion. Tot nu toe wist PSV 32 keer te winnen, speelde het 5 keer gelijk en verloor het 4 keer. PSV wist ook regelmatig met grote cijfers te winnen. In het seizoen 1998/1999 wist PSV met liefst 7-1 te winnen en was de opmars voor het Mirakel van Utrecht wat een week later plaats vond.

PSV kan veel vertrouwen halen uit de resultaten van afgelopen seizoenen. Behalve dat de ploeg inmiddels 53 thuiswedstrijden in de competitie op rij ongeslagen is, verloor het de afgelopen 15 seizoenen in eigen huis niet van AZ. De laatste 10 edities eindigden zelfs allemaal in een overwinning. Vorig seizoen werd nog met 3-1 gewonnen door treffers van Steven Bergwijn, Michal Sadílek en Hirving Lozano.

De selectie van AZ kent met Stijn Wuytens, Zakaria Aboukhlal en Albert Gudmundsson meerdere spelers met een verleden bij PSV, terwijl assistent-trainer Pascal Jansen bij PSV actief was als jeugdtrainer en hoofd opleiding. Nick Viergever speelde juist enkele seizoenen voor AZ, net zoals assistent-trainer Reinier Robbemond. Hij was na het beëindigen van zijn loopbaan als speler bovendien ook enkele seizoenen als jeugdtrainer actief in Alkmaar.




Discussieer mee op de forums


Tags

aboukhlal albert alkmaar astana bergwijn eredivisie gudmundsson jansen lozano mirakel opmars pascal robbemond sadilek stijn utrecht viergever wuytens

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje