Dramatisch PSV in eigen huis vernederd door AZ

27 oktober 2019 16:19

Dramatisch PSV in eigen huis vernederd door AZ; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis een zware nederlaag geleden. De ploeg van Mark van Bommel kwam tegen AZ dramatisch voor de dag en kwam met een 0-4 nederlaag nog goed weg. Ryan Thomas werd met rood van het veld gestuurd.

PSV moest voor de wedstrijd al een bittere pil slikken. Steven Bergwijn en Donyell Malen waren onzeker voor het duel en konden uiteindelijk ook niet spelen, maar ook Mohamed Ihattaren was vanwege een blessure niet inzetbaar. Om die reden moest Mark van Bommel liefst vijf spelers missen die tegen FC Utrecht nog in de basis stonden, omdat Nick Viergever en Jorrit Hendrix geschorst waren.

Direct vanaf het begin had de ploeg al veel moeite met AZ. Al snel kregen de Alkmaarders een enorme kans toen Timo Baumgartl knullig de bal verspeelde, maar Boadu schoot net naast het doel. PSV leek vervolgens wat beter in de wedstrijd te komen en kreeg zelf ook een paar kansjes, maar het duel werd na ruim twintig minuten weer op z'n kop gezet. Ryan Thomas raakte met zijn noppen vol zijn tegenstander en na tussenkomst van de VAR moest de basisdebutant al snel met rood van het veld.

Vanaf dat moment speelde PSV een verloren wedstrijd en werd het volledig door AZ overlopen. Dat er veel te doen is en blijft over de arbitrage en de VAR werd tien minuten na de rode kaart van Thomas bewezen toen Wuytens vol op de enkel van Denzel Dumfries ging staan. Waar Thomas voor een zelfde overtreding een terechte rode kaart ontving, kreeg de Belg van AZ zelfs geen kaart.

PSV leek zonder verdere schade de rust te halen, maar in blessuretijd sloeg AZ via Boadu in korte tijd twee keer toe toen de defensie van PSV volledig verkeerd stond opgesteld.

Direct na rust greep Mark van Bommel in en bracht met Jordan Teze en Konstantinos Mitroglou twee wissels. Ook met die wissels veranderde er niets aan het spelbeeld. PSV werd volledig overlopen door AZ en het leek wachten op meer tegentreffers in plaats van dat de ploeg de aansluitingstreffer ging maken. Nadat AZ vooral via Boadu al een paar keer enorme kansen had gekregen, viel twintig minuten voor tijd alsnog de 0-3 en volgde enkele minuten later ook nog de 0-4. Bij beide tegentreffers maakte Jeroen Zoet wederom een zeer zwakke indruk.

Om de schade nog verder beperkt te houden bracht Van Bommel met Olivier Boscagli een zesde verdediger in het veld, maar PSV mocht van geluk spreken dat de schade niet nog hoger werd toen Boadu in de laatste minuut de paal raakte. Direct toen de negentig minuten voorbij waren, werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd en was voor PSV de vernedering voorbij.