Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook statistieken bewijzen zeer teleurstellende maand oktober voor PSV

28 oktober 2019 12:27 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Ook statistieken bewijzen zeer teleurstellende maand oktober voor PSV; image source: Pro Shots

Dat PSV een vrij teleurstellende maand achter de rug heeft, wordt ook bewezen door diverse statistieken. Zo zocht het Eindhovens Dagblad uit dat PSV voor het eerst in bijna elf jaar in drie officiële wedstrijden op rij niet wist te scoren. Daarnaast schoot PSV tegen AZ voor het eerst in ruim zevenenhalf jaar geen enkel keer op doel.

Ook Opta Sports laat met een statistiek zien dat de maand oktober voor PSV niet snel genoeg voorbij kan zijn. Qua Expected Goals scoorden alleen VVV-Venlo en FC Emmen in de Eredivisie slechter dan de ploeg van Mark van Bommel. Expected Goals worden berekend aan de hand van hoe groot de kans is dat een speler vanuit een bepaalde positie weet te scoren.

Meer op ED.nl




Tags

bommel emmen eredivisie opta vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Fake News statistiek. Van Bommel en die 2 puzzelaars naast hem op de bank zien iets speciaals ontstaan: goed voetbal. Ze zien ook een goeie keeper die oneindig krediet heeft. Ze zien ook grote progressie en potentie in Sadilek. Aan de hand van grote leider Rosario komt het uiteindelijk allemaal wel weer goed. Het kan een paar jaar duren, maar het komt een keer goed. Geduld dus.
+5/-2

4 jaar geleden
Gakpo schoot begin tweede helft op doel, weliswaar in het zijnet, maar toch...
+2/-1

4 jaar geleden
Tsja het was allemaal niet best gisteren. 4 (5) basis spelers afwezig nl, Ihattaren, Bergwijn, Malen en Viergever (en Hendrix) en het stort als een kaartenhuis in elkaar.
+4/-0

 
4 jaar geleden
PSV mistte 6 (Malen, Ihataren, Hendrix, Bergwijn, Lammers, Viergever) basisspelers en na 20 minuten werd er nog eentje (Thomas) weggestuurd. Er is niet één club in Nederland die zo'n aderlating zou overleven. ook feyenooit, 020 en az niet.
+1/-0

4 jaar geleden
Beetje vreemd op de belangrijkste statistiek weg te laten. In oktober hebben we 80% controle gehad. Het hogere doel is bereikt en de resultaten zijn daar ondergeschikt aan. Veel respect voor Jaap Stam.
+2/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Het wordt tijd dat er een sfeeraktie komt waarbij een doek met 'controle' erop over de gehele lange zijde wordt vertoont. Het magische woord van deze technische staf lijkt het. En zelfs enkele fans hier nemen het over.
+2/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Daarnaast schoot PSV tegen AZ voor het eerst in ruim zevenenhalf jaar geen enkel keer op doel.

En gelijk hebben ze, het is toch herfstvakantie? Bovendien kun je ook wedstrijden winnen zonder zelf op doel te schieten. Wat een kolder, dat vergelijken van appels met peren want de omstandigheden verschillen van jaar tot jaar en zelfs van week tot week.
+4/-0

 
reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje