Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaterdag voor PSV wedstrijd tegen veel oud-bekenden

31 oktober 2019 23:06

Voor PSV wacht zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Sparta. De promovendus staat na 11 wedstrijden op de 10de plaats in de Eredivisie. Met 4 zeges, 3 gelijke spelen en 4 nederlagen is Sparta uitstekend aan het seizoen begonnen. Bovendien wisten ze woensdagavond ook de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker te halen na een overwinning tegen FC Volendam.

De wedstrijd van zaterdag zal de 54ste keer worden dat beide ploegen elkaar in de Eredivisie zullen treffen in Rotterdam. PSV wist tot nu toe 25 keer te winnen, speelde 16 keer gelijk en verloor 12 keer. De laatste 5 edities leverden alleen overwinningen op. Wel verloor PSV drie seizoenen geleden voor de beker.

De grootste zege die PSV in Rotterdam wist te boeken is 0-5. Dat lukte zowel in het seizoen 1961/1962 als in 1998/1999. Twee seizoenen geleden won PSV dankzij twee treffers van Steven Bergwijn met 1-2.

De selectie van Sparta kent een hoop spelers met een verleden bij PSV. De Rotterdammers huren dit seizoen Dante Rigo en Joel Piroe, terwijl Dirk Abels, Suently Alberto, Lassana Faye, Laros Duarte en Mohamed Rayhi in de jeugdopleiding van PSV speelden. Trainer Henk Fraser was bovendien actief als jeugdtrainer en hoofd opleiding, terwijl keeperstrainer Frank Kooiman als speler ook voor PSV in actie is gekomen.




Tags

sparta bekenden eredivisie abels alberto bergwijn duarte faye fraser knvb kooiman laros lassana piroe promovendus rayhi rigo suently volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage