PSV gelijk tegen Sparta na wederom kwalitatief uitermate teleurstellende pot

2 november 2019 21:35

PSV gelijk tegen Sparta na wederom kwalitatief uitermate teleurstellende pot; image source: Pro Shots

PSV is op het nippertje ontsnapt aan de derde competitienederlaag op rij. Op bezoek bij Sparta werd in blessuretijd met 2-2 gelijk gespeeld. Cody Gakpo zorgde uiteindelijk voor een punt nadat Michal Sadílek ook al wist te scoreb.

In de beginfase schommelde het spel op en neer. Cody Gakpo kreeg al snel een enorme kans, maar kwam net niet goed uit bij een voorzet van Denzel Dumfries. Aan de andere kant ontsnapte PSV aan een achterstand toen Timo Baumgartl zich in zijn rug liet verrassen en tot zijn opluchting de inzet van Ache op de paal zal belanden. PSV kreeg via Bruma ook nog een goede mogelijkheid, maar de slordigheden in het spel werden met de minuut steeds groter. Dat zorgde uiteindelijk na bijna een half uur spelen ook tot de op dat moment verdiende achterstand. Daniel Schwaab gaf een zwakke inspeelpass, waardoor Sparta weer ten aanval kon trekken. Uiteindelijk werd Jeroen Zoet verrast door een schot van Bryan Smeets, waarna Ache de rebound eenvoudig in het doel kon tikken.

PSV werd er aanvallend in de eerste helft helemaal niets meer tegenover te stellen, waarna in de rust de ploeg werd omgegooid. Érick Gutiérrez bleef naar verluidt geblesseerd achter in de kleedkamer, waarna PSV door het inbrengen van Olivier Boscagli met drie man achterin ging spelen. PSV had direct de overhand en kwam veelvuldig in het buurt van het doel van keeper Harush. Het leek ook wachten op de gelijkmaker en deze volgde na ruim tien minuten spelen toen Michal Sadílek de rebound na een schot van Ritsu Doan in het doel wist te werken.

In plaats van dat PSV op dezelfde voet verder ging nu Sparta dreigde ondersteboven te worden gegooid, werd de ploeg door Mark van Bommel weer omgegooid. Sadílek werd direct na zijn doelpunt gewisseld en Konstantinos Mitroglou kwam in de ploeg. Het goede spel van PSV was direct voorbij en het werd ruim een minuut later nog erger toen Zoet bij de eerste paal werd verrast door een schot van Rayhi en de door PSV opgeleide aanvaller zorgde voor een nieuwe voorsprong voor Sparta.

PSV probeerde vol de aanval te zoeken, maar het spel van de ploeg was veel te zwak om echt van een goed offensief te spreken. Via onder meer een schot van Gakpo dat net naast het doel ging en een inzet van Bruma op de lat kwam het wel een paar keer dicht bij de 2-2, maar in de slotfase was het echter Sparta dat vooral de grote kansen kreeg om de score verder uit te breiden. Waar iedereen al rekening leek te houden met een derde competitienederlaag op rij viel in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker toen Gakpo de bal in het doel schoot. Via een schot van Mohamed Ihattaren kreeg PSV zelfs nog de mogelijkheid om in de laatste seconde zelfs met de winst aan de haal te gaan, maar zijn inzet ging net over het doel.

Het veranderde niets meer aan het feit dat PSV in twee weken tijd van een gedeelde koppositie is gezakt naar een achterstand van acht punten en het voorlopig lijkt te moeten gaan richten op een strijd om de tweede plaats.