Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV sluit dramatisch blok aan wedstrijden af in Tilburg

9 november 2019 01:52

PSV zal zondagmiddag een dramatisch verlopen derde blok aan wedstrijden af gaan sluiten op bezoek bij Willem II. Waar PSV geen enkele wedstrijd wist te winnen sinds de interlandonderbreking kennen de Tilburgers juist een goede reeks met 3 zeges in 4 wedstrijden. Willem II bezet momenteel de zevende plaats in de Eredivisie.

Over alle competities gekeken zal de Brabantse derby zondag voor de 67ste keer in Tilburg op het programma staan. De cijfers zijn zwaar in het voordeel van PSV, omdat tot nu toe 48 keer werd gewonnen, 6 keer gelijk werd gespeeld en 12 keer Willem II met de zege aan de haal ging. De laatste jaren heeft PSV het echter een stuk lastiger in Tilburg. Vorig seizoen wist het weliswaar met 0-3 te winnen, maar de drie edities daarvoor leverden allemaal puntverlies op met een 5-0 nederlaag in 2018 als dieptepunt. In het gouden seizoen 1987/1988 behaalde PSV de grootste zege in Tilburg door met 0-6 te winnen. In het seizoen 1956/1957, het eerste seizoen in het betaald voetbal, won PSV ook met dezelfde cijfers.

Aan de zijde van Willem II staat met Freek Heerkens één speler onder contract met een verleden bij PSV. Hij doorliep zijn jeugdopleiding in Eindhoven. Trainer Adrie Koster stond als speler en jeugdtrainer ook onder contract bij PSV. Assistent-trainer Reinier Robbemond van PSV kwam in de zomer van 2018 juist van Willem II naar Eindhoven. Hij was in de maanden daarvoor interim-trainer van de Tilburgers en maakte uitgerekend in de 5-0 tegen PSV zijn debuut als eindverantwoordelijke.




Tags

tilburg tilburgers adrie derby dieptepunt eindverantwoordelijke eredivisie heerkens interlandonderbreking koster robbemond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.838 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje