PSV zet hopeloze vorm voort na nederlaag in Tilburg

10 november 2019 16:25

PSV zet hopeloze vorm voort na nederlaag in Tilburg; image source: Pro Shots

PSV heeft een dramatische derde blok aan wedstrijden afgesloten met een nederlaag tegen Willem II. Na wederom een uitermate zwakke wedstrijd ging de ploeg van Mark van Bommel met 2-1 onderuit. Gastón Pereiro zorgde op schitterende wijze uiteindelijk voor de enige PSV-treffer.

Mark van Bommel had ingegrepen in zijn opstelling en had Lars Unnerstall in de basis gezet in plaats van Jeroen Zoet. Dat na afgelopen weken echter meerdere spelers toe lijken te zijn aan een plek op de bank bewees Michal Sadílek na enkele minuten. De Tsjech liet zijn man lopen, zodat Nunnely eenvoudig bij de tweede paal voor de 1-0 kon zorgen.

Willem II kreeg in de periode na de openingstreffer net zoals LASK eerder deze week volop de ruimte om aan te vallen. Vooral Sadílek liep constant uit positie, waardoor er aan die kant grote gaten vielen. Nunnely leek daarvan te kunnen profiteren uit een counter, maar zijn inzet ging uiteindelijk net naast het doel. Sadílek, die op papier Nunnely zou moeten afstoppen, stond op dat moment nog als een van de voorste PSV'ers ter hoogte van de middenlijn.

Langzamerhand kwam PSV wel iets beter in de wedstrijd. Bruma leek de 1-1 voor het inschieten te hebben, maar schoot hard tegen de keeper. Niet veel later belandde een afstandschot van Cody Gakpo snoeihard op de lat en ging een kopbal van Denzel Dumfries net naast het doel.

Vlak voor rust kreeg Willem II nog een enorme kans via wederom Nunnely. Dit keer ging Daniel Schwaab gruwelijk in de fout, maar via een uitstekende redding van Unnerstall bleef het 1-0.

Na rust was het vooral PSV dat de aanval zocht en via Bruma en Dumfries al snel goede mogelijkheden kreeg. PSV had na een uur spelen bovendien recht op een strafschop toen Dumfries een flinke beuk in zijn rug kreeg. Scheidsrechter Kuipers deed echter niets en ondanks dat de beelden overduidelijk waren, greep de VAR ook niet in. Het werd na een paar minuten bovendien nog erger toen Nunnely opnieuw toesloeg vanuit een counter en de aanvaller van Willem II optimaal kon profiteren van het feit dat er constant enorme ruimtes aan de zijkanten lagen.

Dat het zelfvertrouwen binnen de ploeg al enige tijd tot een nulpunt gedaald is, werd in de daaropvolgende minuten bewezen. Ballen werden constant ingeleverd bij Willem II waardoor het wachten leek op meer tegentreffers. Omdat de Tilburgers in de buurt van het doel ook erg slordig werden, bleef een verdere schade alsnog bespaard. Met nog een klein kwartier spelen richtte PSV zich weer iets meer op. Via invaller Gastón Pereiro was het dicht bij de aansluitingstreffer, terwijl ook Mohamed Ihattaren met een schitterend schot bijna op het scorebord kwam. Uiteindelijk volgde vijf minuten voor tijd de 2-1 na een schitterende bal van Pereiro, nadat Willem II enkele seconden daarvoor nog de 3-0 voor het inschieten had toen Unnerstall een bal zwak verwerkte.

Op een kleine mogelijkheid voor Pereiro na werd PSV in de resterende minuten niet meer gevaarlijk, waardoor ook de zesde (!!) wedstrijd op rij niet werd gewonnen. Waar PSV een maand geleden nog gedeeld koploper van de Eredivisie was, staat het inmiddels al op een flinke achterstand van elf punten en lijkt het ook gezien de achterstand op en de vorm van AZ voorlopig de focus te moeten leggen op directe kwalificatie voor de Europa League.