Transparent
Inloggen
Sluiten

Huub Stevens: 'Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Van Bommel niet meer om hem heen kon'

13 november 2019 10:08 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Huub Stevens: "Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Van Bommel niet meer om hem heen kon"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Huub Stevens aan niet helemaal verrast te zijn dat Lars Unnerstall tegen Willem II in het doel stond. "Met Jeroen Zoet ging het al een tijdje minder en je moet dan kijken hoe de andere keepers het op de trainingen doen. Als zij ook niet echt overtuigen, was Zoet misschien nog blijven staan", aldus Stevens. "Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Mark van Bommel niet meer om hem heen kon. Hij is ook goed, maar moet het nu wel laten zien natuurlijk."

Unnerstall maakte in het seizoen 2011/2012 zijn debuut in het betaald voetbal onder Stevens bij Schalke 04 na een blessure van de eerste doelman. "We hadden een oudere reservekeeper in de selectie, maar Lars diende zich vanuit de jeugd aan. Hij werd mijn man voor het doel", zo geeft hij aan. "Ik vond het een grote kerel met een enorm reactievermogen en bovendien was hij explosief en snel bij de grond. Hij is heel atletisch."

Stevens adviseerde in 2017 ook technisch manager Stan Valckx van VVV om de Duitse doelman vast te leggen. "Unnerstall is ook een persoonlijkheid", zegt de oud-speler en -trainer van PSV. "Hij brengt rust in de ploeg. Dat kan zijn wat PSV nu nodig hoeft, maar ik denk dat Zoet na deze teleurstelling ook nog wel eens sterker terug zou kunnen komen."


Discussieer mee op de forums


Tags

stevens unnerstall bommel zoet schalke valckx vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Drie Duitsers in de verdediging (twee centraal, 1 doelman) Viergever linksback en Humfries rechtsback dan heb je op papier een hele behoorlijke defensie....De rest van het elftal invullen met spelers die op de training eem goede indruk achterlaten. Meer kun je als trainer niet doen en dan maar hopen dat er iets van een balans ontstaat tussen de spelers... Vooral goed luisteren naar elkaar dan komt het uiteindelijk wel weer goed.
+8/-2

 
8 maanden geleden
Baumgartl zou ik niet op links-centraal zetten, want daar speelde hij erg ongelukkig.
Daarnaast vind ik Viergever de beste verdediger, dus die zou ik in het centrum laten staan. Anders wordt het centrum nog zwakker.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Okay, maar wie dan op de linksbackpositie? Hendrix als enige optie? Van Sadileck, Boscagli en Leto heb ik het gevoel dat ze het ook niet redden. Hoewel de laatste 2 niet of nauwelijks aan spelen zijn toegekomen. Het feit dat je in dit stadium van de competitie nog zo moet lopen puzzelen met spelers zegt wel iets over het aankoopbeleid van PSV. En daar komt dan bovenop dat naar nu pas goed blijkt de trainer nog te jong en te onervaren is om een zware club uit de eredivisie in zijn eentje te leiden. Hij is niet bekend hoe met tegenslagen om te gaan.
Advocaat doet het bij Feyenoord wat dat betreft al een stuk beter dan Stam.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Een ervaren trainer is goud waard, hij moet de uitstraling hebben waarbij spelers naar je luisteren en zien dat je als trainer veel inzicht hebt.
Van Bommel weet het zelf niet, dus wat wil je?
Dick Advocaat heeft veel inzicht en in no time zie je een heel ander Feyenoord.
Het zal toch niet zo zijn, dat Feyenoord dadelijk boven PSV staat?
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
8 maanden geleden
“Een heel ander Feyenoord”... hou op zeg. In no-time stonden ze met 0-2 achter tegen de nummer laatst vd competitie. En dan met de hakken over de sloot winnen. Dat zou onder Stam ook gelukt zijn.
Als Berghuis er met rood was afgestuurd, wat had gemoeten, hadden ze zelfs punten gemorst. Just saying.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Vergeet niet Kas... Feyenoord heeft kwalitatief gezien middelmatige spelers - een stuk minder dan PSV.
Jaap Stam kon er niet mee uit de voeten - als je dan als nieuwe coach achter elkaar in de competitie 2 overwinningen boekt dan doe je het niet slecht.
Je ziet Feyenoord beter worden en bij PSV zien we dit momenteel niet, daar maken we ons terecht zorgen om. De vraag is... kunnen we met Mark van Bommel in een flow terecht komen?
+1/-0

 
8 maanden geleden
met je eens dat het zeer vreemd is dat we niet één behoorlijke LB hebben en zelfs twee aankopen niet goed genoeg blijken te zijn. Ik had in de zomer het idee om Ramselaar op een back-positie te zetten. Heeft redelijke techniek en loopvermogen.
+1/-1

 
8 maanden geleden
"Een hele behoorlijke defensie..." Daar ben ik het totaal niet mee eens. Dit (de beschikbare verdedigers die we in onze selectie hebben) is toch niet het niveau wat we nastreven als PSV 1 zijnde? Als Viergever al onze beste verdediger is, zegt toch al meer dan genoeg. Zelfs hij is geen PSV 1-materiaal, met alle respect. Alleen Dumfries is geschikt, de rest is gewoon ongeschikt. Wat mis ik de tijden met bijvoorbeeld een Alex, Moreno, Lee, Arias en Heintze...
+2/-1

8 maanden geleden
Van ttt is t goed wat te proberen als het allemaal niet goed loopt, er werd al een tijd op Zoet gemopperd, dus we zullen zien .
+5/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Jeroen heeft geluk gehad dat Unnerstall geblesseerd aankwam bij PSV. Straalt veel meer uit, tuurlijk moet hij het nog bewijzen aan de top, maar ik zag bv al 1 bal door hem "in enen" doorgespeeld worden naar de goede kleur... dat was al langer n ergernis van mij bij Jeroen.
Of bv dat uit de goal rennen en dreigen snel te gaan hervatten, maar toch elke keer weer terug lopen naar zijn doelgebied en zo kansen laten liggen. Dat moet hij echt nog leren Jeroen, n snelle uitgooi zoals Van Breukelen kon en ook Gomes, terwijl Jeroen al 27 is, hij staat te lang stil.
+4/-0

8 maanden geleden
Het niveau van Zoet is ons al een tijd duidelijk. Als hij in vorm is is het een behoorlijke keeper, en als hij niet in vorm is dan laat het te gemakkelijk ballen door. Wat me vooral aan Zoet opvalt is zijn wisselvalligheid, en dat hij vaak een tijd uit vorm kan zijn.

Het zou me niet verbazen als Understall in potentie een betere keeper is. Ik vind het logisch dat hij Zoet ging vervangen, al had ik het wisselen waarschijnlijk een wedstrijd later in de interland-periode gedaan.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ik bemoei me zelden of nooit met de samenstelling van een elftal want ik ga ervanuit dat een trainer/coach het zeker beter weet dan ik, maar ik waag me eraan dat een verdediging met Unnerstall op doel met de duitsers samen in het centrum van de verdediging met duidelijke afspraken van aanpak moet kunnen? Geef de band aan Schwaab, verlost Rosario van die druk en zet Sadilek centraal op het middenveld,met zijn strijdlust en snelheid.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Band aan Schwaab lijkt me een goed idee. Ik zie Schwaab graag in het elftal. Niet omdat hij veel beter is dan Boumgartl maar wel omdat hij me de enige speler lijkt nog op een natuurlijke manier leiding aan het team kan geven.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zou het niet beter zijn WouterErik om de aanvoerder op het middenveld te stationeren ? Van daar uit kun je iedereen bereiken. Ik zou de gok wagen om dit over te laten aan Mo.
Liever aan Ibi straks als hij meedoet maar vooralsnog aan Mo . Iedereen is onder de indruk van de kwaliteiten van Mo in het team . Respect is er . Smeden als het ijzer heet is.
+2/-0

 
8 maanden geleden
@Romaba, Ik ben het vaak met je eens maar deze keer ben ik wel verbaast over je post. Mo is een superjonge jongen die net bij het team komt. Die moet je volgens mij echt niet met een aanvoerderband belasten. Laat hem eerst goed wennen aan het vaak spelen in PSV-1, en het overlijden van zijn vader verwerken.

Als voetballer wordt hij wel een speler die het spel gaat bepalen, maar dan moeten we hem niet te veel belasten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik snap uw reactie wel . Maar wat zou Mo niet kennen wat Matthijs de ligt wel kon. Mo heeft een heel goed inzicht , als je ziet hoe hij beweegt en zich vrij probeert te spelen. Bovendien is iedereen onder de indruk van zijn kwaliteiten , dan heb je al een streepje voor . Ik weet niet zeker of hij de rol wel aankan maar Pablo zeker niet.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ihattaren is voetballend eigenlijk al de leider op het veld, tav dat hij op 10 met acties het spel open kan breken. Daar zijn we het zeker over eens.
Maar als aanvoerder moet je elke week op TV uitleggen waarom de ploeg bv slecht speelde, en zoiets zou ik aan bv Schwaab over laten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Mo heb ik voor de camera bij Fox Sports uit zien leggen waarom hij voor het Nederlands elftal gekozen heeft . Hij kwam heel goed over, rustig en beheerst.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Qua intrinsiek idee interessant, maar ik sluit me aan bij WouterErik; ff met zijn allen beseffen wat dat is met 17 jaar zoveel verantwoordelijkheid krijgen.
Nee laat Mo maar lekker vrijuit ballen en verder ontwikkelen.
De kans (of het risico) is te groot dat je daarmee het grootste talent van de PSV opleiding in al die jaren die ik meemaakte te breken in de knop.
Ibi werd ook pas later aanvoerder en niet toen hij 18 was. Talent is 1 ding, taken erbij is nu teveel afleiding, cker in een elftal dat (nog) niet draait.
+2/-0

 
8 maanden geleden
De Schwaab van de laatste wedstrijden? Die tegen LASK de koning van het luchtdekken was? Geen schim van Schwaapie van de voorgaande jaren.
+1/-1

8 maanden geleden
Unnerstall is lang en lenig. Met zo'n keeper dan zou ik geen moment twijfelen.
+2/-0

8 maanden geleden
En ik denk dat Zoet zo slecht was dat Van Bommel hem niet meer kon opstellen.
+1/-0

Wakkur2019 (geschorst)
8 maanden geleden
Schade Huupke alles ist vorbei.
+2/-4

8 maanden geleden
Mooi stuk van Huub in het AD/ED , een van de beste verdedigers die PSV ooit had. Jammer dat hij niet geslaagd is als coach bij ons.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Romaba... Huub Stevens was een harde verdediger maar hij kon zelf ook veel incasseren.
Weet nog, de Ajax en Feyenoord aanvallers waren bang van hem.
Huub is rustiger geworden en heeft intussen veel ervaring opgedaan.
Ervaring en inzicht is in de voetballerij belangrijk, wellicht zou Huub momenteel als (adviserende) coach bij PSV goed kunnen presteren.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Idd , dat denk ik ook. Mooie duels met La Ling van Ajax indertijd . Ling wilde hem dollen maar toen ging het vingertje van Huub omhoog en Ling kreeg het vliegbrevet op een nette manier. Huub is gestopt ivm gezondheidsredenen heb ik begrepen , zijn laatste klus was een uitzondering.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert ali antonh blanke chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal