Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Ik had ook Roberto Carlos en Rivaldo kunnen halen, maar Arnesen wilde Zé Elias'

17 november 2019 21:49 - Rondo
Foto: Pro Shots

Aad de Mos: "Ik had ook Roberto Carlos en Rivaldo kunnen halen, maar Arnesen wilde Zé Elias"; image source: Pro Shots

Zondagavond werd tijdens Rondo op Ziggo Sport lovend gesproken over de prestaties van Frank Arnesen als technisch directeur. Aad de Mos was het hier echter niet mee eens en refereerde naar zijn eigen periode als trainer van PSV. "Ik heb nooit bij PSV de kans gekregen. Ik mocht alleen Ronaldo halen", aldus De Mos. "Romario had destijds tien interlands gespeeld, de dikke Ronaldo nog nul. Ik kon in datzelfde jaar ook Roberto Carlos en Rivaldo halen. Dat is iets wat ik nooit vergeten ben. Voor 9 miljoen dollar kon ik ze in totaal halen, maar Arnesen wilde Zé Elias hebben. Die is uiteindelijk niet gekomen."

De Mos moest naar eigen zeggen ook veel moeite doen om Luc Nilis naar Eindhoven te halen. "Daar was hij ook tegen", zo gaf hij aan. "Hij kwam ook van Anderlecht en Nilis was altijd geblesseerd. Je weet wel hoe gefrustreerd ik ben geweest dat ik dat duo wel had kunnen krijgen."


Tags

mos arnesen carlos elias rivaldo nilis ronaldo anderlecht romario rondo ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Maar nu hebben we John de Jong Aad die gooit in zijn eentje al 45 miljoen over de balk. Wat is erger ?
+5/-6

 
9 maanden geleden
John de Jong is 42, op die leeftijd mag en kun je fouten maken.
Mijn moeder zei altijd - Jan, van je fouten moet je leren... daar heeft ze gelijk in.
+7/-6

 
9 maanden geleden
Haha die Jan, een club naar de klote helpen is een dure fout he....
+7/-4

 
8 maanden geleden
Jouw moeder is een verstandige vrouw.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Klopt, mijn moeder is helaas overleden.
Ben 67 en heb nu wat meer levenswijsheid en praktijkervaring, een verschil met toen ik 40 was - je denkt dat je het weet maar eigenlijk ben je nog een snotneus... zeggen ze in Brabant.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Weet je nog hoe negatief we bijna allemaal over Brands waren in het begin? Persoonlijk vond ik Brands ook brandhout met zijn 'alleen maar middenvelders/ aanvallers halen' maar zie wat het uiteindelijk allemaal opgeleverd heeft. Of gaan we zeggen dat de successen alleen maar door anderen kwamen? Diezelfde John de Jong heeft wel de contracten van Ihattaren, Malen en Bergwijn weten te verlengen of ben je dat door al je negativiteit al weer vergeten?
+6/-3

 
8 maanden geleden
Ja daar heb je inderdaad gelijk in en dat levert vrijwel zeker meer op dan die 45 miljoen. Bij contractverlenging speelt uiteraard veel meer een rol. Het gevoel bij de club. Mart vd Heuvel speelt daarin een grote rol. Dat is gewoon een heel erg sterk punt van PSV dat veel spelers die het in NL al grotendeel hebben gemaakt toch hun contract verlengen terwijl ze daar zelf tekengeld door mislopen. Dat is inderdaad opvallend en die dingen moeten we koesteren. Pereiro is tot dusver een uitzondering trouwens.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Ik ben benieuwd hoe bruma het gaat doen , alleen ik ben toch van mening dat die wel een echte linksback die net zoals angelino er over heen komt kan gebruiken zodat die ook iets meer ruimte creeert voor bruma.
+1/-1

 
Spyrootjuh (geschorst)
8 maanden geleden
Hoezo heeft JdJ 45 miljoen over de balk gegooid?
Bruma valt tot nu toe tegen (15mln)
Baumgartl wordt door de meeste als de beste aankoop gezien (10mln)
Doan doet het ook zeker niet verkeerd (7,5mln)
Boscalgi krijgt geen kans van de trainer (2mln)
Waar komen die laatste 10mln vandaan?
Tot zover dus maar 15mln over de balk gegooid ipv 45mln waar jij over praat.
(Ik denk dat Bruma met zijn snelheid echt nog wel van tepas gaat komen, dus wil het ook geen miskoop noemen)
+1/-2

 
8 maanden geleden
Euh?? Salaris...
+1/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
8 maanden geleden
Salaris ben je voor overige spelers ook kwijt. Appels met peren vergelijken dus
+2/-0

 
8 maanden geleden
Je koopt spelers die niks toevoegen. Of die je niet opstelt. Met andere woorden die heb je niet nodig. Dus niet hoeven halen. Maar die wil je toch salaris betalen? Goed idee...
+2/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
8 maanden geleden
En hoe weet je vooraf of je de spelers nodig hebt of niet?
Vooraf was er veel commentaar dat we teveel aanvallers aantrokken. Nu klagen we al 6 wedstrijden dat we te weinig aanvallers hebben na blessures van Lammers, Malen, Bergwijn en Ihataren (paar wedstrijden). Als topclub moet je (ook) in de breedte investeren met het risico dat deze niet gebruikt gaat worden.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Dat weet je vooraf niet. Maar ik neem aan als je hier ruimhartig voor betaald wordt je dit inzicht enigszins wel hebt. Ik snap wel waarom Bruma overal op de bank zit. Ik snap wel waarom die Duitser gedegradeerd is. En waarom je die Japanner zonodig moet halen als Ihattaren eraan zit te komen is me een compleet raadsel. Oftwel, 45 miljoen plus salarissen door het putje heen.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Romero vergeten ? Guti is niks voor 8 miljoen.Huur mitroglu 2 miljoen vergeten ? Baumgartl als je dat al goed vindt voor 10 miljoen, wordt overal uitgelachen en zit al op de bank. Tja als je Doan ook al goed vindt dan houdt het echt op. Zoiets hebben we ook nog wel in jong rondlopen. Brengt helemaal niks. En bruma is niet voor niks overal geflopt en dat gaat ook weer in Eindhoven gebeuren. Ik ben nog te mild met 45 miljoen. Nogmaals JdJ eruit en je kan pas opnieuw beginnen. Kennelijk zat hij in Schotland op de tribune voor een linksback bij jong Schotland. Hoe triest is dat zeg. Haal dan gewoon Ouwejan op bij AZ. Die wil spelen en staat meteen basis.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Wel nogal dure fouten, €45M, dus samen met slotakkoord Marcel Brands een slordige €60M bij elkaar weggegooid. John de Jong kan gewoon niet gehandhaafd worden. Maar goed, diegenen die hem moesten sturen en (al dan niet) fiatteren, in casu Toon Gerbrands & de RvC (RvB?), keken toe en deden niets. Kwalijk. En ook Mark van Bommel moet volledig op de hoogte zijn geweest. Misschien kan sponsor CSU even goed schoon schip komen maken.

Maar terugkomend op de woorden van Aad de Mos, altijd meer vermakelijk dan kundig, naar verluidt wilde Fred Rutten Lionel Messi & Cristiano Ronaldo, maar stak de eerder gememoreerde Marcel Brands daar een stokje voor.

Maar goed, in het mooie verleden werd PSV iig nog gelinkt aan internationale topvoetballers. Kan je nagaan hoever wij zijn afgegleden. En structurele verbetering lijkt niet aanstaande.
+3/-5

9 maanden geleden
Aadje mag graag met namen strooien die al dan niet op zijn voorspraak zijn gehaald. Over Rivaldo en Ze Elias staat me nog wel wat bij, later las ik ook eens over Rivaldo dat zijn zaakwaarnemer moeilijk ging doen of zoiets.
+1/-2

9 maanden geleden (gewijzigd)
Als wij een miskoop doen dan praat je over hooguit 100 tot 1000 euro. Als de leiding en scouting bij PSV een miskoop doen dan praat je over miljoenen euro's - we hebben teveel aankopen die na verloop van tijd wisselspeler worden en op de reservebank terecht komen. Dit ligt ook aan de coaching waarbij nieuwkomers niet goed worden ingepast en niet goed begeleid worden.
Een voorbeeld is Pereiro een voetballer met veel potentie maar hij heeft bij PSV geen goede begeleiding en geen goede prikkels gekregen. Jammer dat zo'n speler op de reservebank terecht komt - en zo kunnen we er nog een stel meer noemen.
Bij Ajax gaat dit beter... Ten Hag heeft een bepaalde speelwijze via een versterkt middenveld elkaar snel en nauwkeurig de bal toe tikken - spelers weten precies wat de bedoeling is. Bij PSV zijn het drie losse linies... een stuk verdediging, een stuk middenveld en een groepje aanvallers het loopt niet vloeiend en niet nauwkeurig in elkaar over.
+5/-2

 
9 maanden geleden
Heb jij in jou bedrijf ook een jaarbudget van 80 miljoen euro?
+1/-2

9 maanden geleden
Uiteindelijk is Aad natuurlijk met grote afstand de aller- allerbeste trainer die we ooit gehad hebben en dat het onder zijn leiding faliekant mis ging op alle fronten, daar heeft Aad geen enkele blaam aan. Dit van een man die Erik Meijer als back op ging stellen. Tuurlijk Aad.
+4/-2

8 maanden geleden
Dit vingertje van Ad wijst naar een mislukte verleden, daar hebben we in het heden baar weinig aan omdat er hier geen lesje voor het heden is te leren, maar spelers aantrekken moet iig in samenspraak gebeuren, en moeten op positie gericht zijn.
+4/-2

8 maanden geleden
Ik wens Feyenoord veel succes met Arnesen als TD. Bij Anderlecht waren ze in no time klaar met Frankie. Had hem graag langer in onze RVC gehad. Aad de Mos? Next
+4/-2

8 maanden geleden
Guti werd nog onder Brands op gejaagd, en kwam uiteindelijk onder de Jong. Ik dacht altijd onder goedkeuring van vBommel, maar begin door de geruchten over een stroeve band tussen VB en JdJ te twijfelen of hij de Mexicaan wel wilde. Zeker als je ziet hoe lang hij genegeerd is.

Hoe is het toch mogelijk dat een team van scouts, een trainer die overal in de top gespeeld heeft en een TD niet gezamenljk tot een compromis kunnen komen wat voor speler we nodig hebben op een bepaalde plek, en die ook gewoon te vinden en te kopen. Na dat fantastische begin van Guti met die assist en goal is het topniveau wat je verwacht al heel lang onzichtbaar. Wat kan hij nou eigenlijk echt goed? Waar zijn de passes? De ervaring en de rust zoals Guardado die bracht. Het uitspelen van een mannetje of het snelle handelen waardoor je een mannetje vrij krijgt? De doelpunten die je van een type zoals hij minimaal 10 wil zien?

Het komt er totaal niet uit. Zit hij in een vormdip, is het vertrouwen die die niet meer heeft en voelt vd trainer of kan ie gewoon niet beter en is het een gevalletje Maher.
+3/-1

 
8 maanden geleden
Brands zat ook al achter Bruma aan...
+2/-1

 
8 maanden geleden
Het lijkt bij PSV wel of elke speler die een stukje creativiteit of spektakel kan brengen binnen no time op de bank zit. Saai en risicoloos voetbal is onze visie al een aantal jaar, en ondanks dat Cocu hier succesvol mee was, bal ik er enorm van. Vroeger miste ik zelden een wedstrijd, tegenwoordig kijk ik af en toe een stukje. Spelers kunnen hier ook niet gelukkig van worden. PSV moet zijn visie veranderen. Uitgaan van eigen kracht en spelers de ruimte geven om iets extra te mogen brengen. De scouting is bij PSV altijd top geweest en er worden echt niet zomaar wat spelers gehaald. Sadilek is echt niet de beste back, en ons middenveld speelt ook nooit in de sterkste opstelling. Ik zou zeggen remmen los en lekker gaan ballen met zijn allen, dit seizoen valt er toch niets meer te verliezen!!
+1/-1

 
8 maanden geleden
Ja dat heeft met de herkenbaarheid van het spelsysteem te maken. Van Bommel denkt bv al te kunnen variëren terwijl de spelers zelf nog niet één speelwijze beheersen. Dat was bij Cocu de eerste jaren ook zo. Ik denk dat te maken heeft met het feit dat Cocu en van Bommel zelf op veel hoger niveau hebben gespeeld dan onze huidige (misschien met 1 of 2 uitzonderingen) ooit heeft gespeeld. Dat zag je m.i. toen Zinchenko bij ons dat jaar speelde. Die was in zijn handelingssnelheid al op PL niveau terwijl de rest van het elftal eredivisie niveau dacht: o daar komt de bal ineens aan - even vasthouden - O daar kan die bal naar toe - hier een paasje over 2 meter - helaas lukt niet.
+2/-0

 
8 maanden geleden
M.i. heeft het te maken met het feit dat het systeem en de speelwijze heilig zijn bij de huidige trainer. Hij heeft een speelwijze in zijn hoofd en zo moet het, ongeacht of de spelers die hij tot zijn beschikking heeft wellicht beter met een andere aanpak/strijdwijze zouden renderen.
+2/-1


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvalslinie achterop advocaat bok botman diemers ehvdgxt faber fanstore fer feyenoord ginkel gistermiddag hendrix koen kuylen linssen masker mauro nieren obispo quarantaine senesi sir thuisshirt tinus toprak uswilly vhtlsaw willy