Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohamed Ihattaren: 'Elke goal bij Oranje en PSV vanaf nu is voor mijn vader'

23 november 2019 08:03 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Mohamed Ihattaren: "Elke goal bij Oranje en PSV vanaf nu is voor mijn vader"; image source: Pro Shots

Mohamed Ihattaren blikt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad terug op zijn beslissing om voor het Nederlands elftal te kiezen. "Het is eigenlijk heel natuurlijk gegaan, mijn keuze. In de lijn van hoe we thuis zijn opgevoed. 'Mensen die goed voor jou zijn, daar doe je goed voor terug'. En: 'loyaal zijn is belangrijk'. Die dingen hebben mijn vader en moeder ons meegegeven", zo geeft hij aan. "Nou, bij PSV en bij de KNVB zijn ze al jaren goed voor mij. Ik kan zelfs zeggen 'top'. Ik heb alle kansen gekregen, alle medewerking. Het had ondankbaar gevoeld om een andere keuze te maken, alleen vanwege mijn Marokkaanse roots."

De Marokkaanse voetbalbond deed er wel alles aan om de middenvelder over te halen om voor het Afrikaanse land te kiezen. Zo kwamen oud-topspelers Aziz Bouderbala en Nouredine Naybet een dag na het overlijden van de vader van Ihattaren langs bij de familie samen met de Marokkaanse commissaris van de koning in Nederland, de consul en de president van de voetbalbond. Daarbij zou er ook gesproken zijn over geld waarbij hulp zou worden geboden om een onderneming op te starten. "Wij zijn rechttoe rechtaan geweest naar de Marokkaanse bond", aldus Yassir Ihattaren, de broer van de PSV'er. "We zeiden: 'als jullie langskomen voor de begrafenis, om te condoleren, zijn we zeer vereerd'. Wat ook écht zo is. Maar als ze kwamen voor het voetballen en de keuze van Mo, daarin konden we niks betekenen voor ze. Dat wilden we ook niet. Die keus was volledig aan hem."

De middenvelder wil zelf benadrukken dat hij niet voor Marokko koos, omdat zij misbruik zouden hebben gemaakt van de begrafenis. "We hebben het niet zo ervaren dat Marokko heeft gepusht", zegt hij daarover. "Ik vond het bijvoorbeeld mooi wat Hakim Ziyech zei. We spraken elkaar toen we met PSV in september tegen Ajax speelden. 'Laat je niet gek maken. Doe wat je gevoel zegt', was zijn boodschap. Bij PSV sprak ik natuurlijk met Ibi. En ook veel met de trainer. Mark van Bommel zei net als andere mensen binnen bij PSV: 'Kijk naar wat jíj en je familie zelf belangrijk vinden'."

Ihattaren hoopt er komende zomer bij te zijn op het EK. "Soms droom ik van het EK, ja, hoe het is als ik daarbij zou kunnen zijn", zo geeft hij aan. "Dan besef ik ook dat mijn vader dat niet meer zal meemaken, maar ik blijf hem eren op het veld. Elke goal vanaf nu is voor hem. Bij Oranje en bij PSV."




Tags

ihattaren oranje marokko bommel knvb nederland ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Er zit n hele goeie kop op dit fantastische talent; zat nog ff aan Bakkali te denken, ook als n raket gekomen op zijn 17e basis speler, maar zo jammer dat hij niet het grotere plaatje zag; ja ik weet dat hij Belgisch roots heeft, maar voor PSV had hij zo belangrijk kunnen zijn, jammer!
Mo wat n feest om jou te zien voetballen en te horen praten: heel veel vertrouwen in jou, jij gaat n hele grote worden en na Memphis en Bergwijn het volgende pareltje vanuit onze opleiding de wereld veroveren, PSV trots!
Off topic: Cody volg zijn voorbeeld!
+7/-1

 
4 jaar geleden
En Malen gaat hem voor. Bergwijn een pareltje? Moet nog blijken.
+4/-1

Ik heb het idee dat Bergwijn een topper gaat worden, maar hij moet dan eerst sommige te hoge verwachtingen gaan overwinnen en terug op de wereld gaan staan, en Mo mag de assists aan Mamitaren opdragen, heb ff mijn twijfels over Steven gehad en geuit, maar hoop dat dat niet gegrond was, en we hebben eht wel jongens die eraan komen, verliezen mss een slag, maar de strijd komt wel goed.
+2/-1

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Mooie woorden, althans waar het PSV betreft.

Hopelijk speelt hij komend(e) seizoen(en) ook nog bij PSV.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage