Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Podcast: Een overwinning waar we naar snakten (oké: de eerste helft dan)

25 november 2019 22:28 - PSV Podcast
Tags

podcast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
In de tweede helft werd Heerenveen op het middenveld de baas over PSV.
We kregen de bal niet meer naar voren omdat hun verdedigers en middenvelders groter en sterker zijn.
Daar ligt het probleem... we hebben teveel kleine lichtgewicht spelers.
Doan en Thomas leuk om naar te kijken, maar op het moment dat het mouwen opstropen wordt, dan komen ze tekort - ook koppend verliezen we de duels.
Aanvallend zitten we eigenlijk met hetzelfde probleem.
Bij het aankoopbeleid moet PSV het accent leggen op spelers die lichamelijk lang en sterk zijn.
Unnerstall is een prima voorbeeld, hij is een reus die de halve goal afschermt.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Interessant Jan! Maar zoveel fysiek is PSV toch niet verloren ten opzichte van vorig seizoen, buiten Luuk de Jong? (Oké eerlijk is eerlijk: die liep wel óveral)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij had het minder met fysiek te maken, maar meer met vertrouwen. Iedereen ging na die tegengoal uit zijn positie lopen ipv 'gewoon' zijn taken uit te voeren en erop te vertrouwen dat het dan goed zou komen. De rust werd niet meer bewaard waardoor er teveel domme beslissingen genomen werden. Op zich niet gek voor een ploeg in crisis, maar het helpt natuurlijk niks.
Overigens blijft Heerenveen voor PSV blijkbaar een lastige ploeg; van de 10 wedstrijden voor zondag, werden er slechts 3 gewonnen - in die zin niet echt de ideale tegenstander na zo'n moeilijke reeks.
+2/-0

 
4 jaar geleden
We komen op het middenveld lengte en kracht tekort... op het moment dat Unnerstall de bal naar voren schiet hebben we lengte tekort om de bal op te vangen en te controleren.
Heerenveen was ons in de tweede helft de baas, waardoor we niet meer in de aanval konden komen. Dit is al bij veel wedstrijden gebeurd in de tweede helft... Thomas en Doan zijn voor dit werk niet geschikt. Als trainer moet je dit zien en gaan wisselen, maar op de bank zitten allemaal van zulke lichtgewichten.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk niet dat we het oneens zijn, maar het anders benoemen.
In de eerste helft werd de lange bal niet gehanteerd aangezien dit spelersmateriaal daar inderdaad qua lengte en kracht niet geschikt voor is.
In de tweede helft werd er niet meer gecombineerd maar de bal inderdaad blind weggepeerd - dan komt 'ie inderdaad meteen weer terug omdat je elk kopduel verliest en dan kom je ook tegen Heerenveen thuis zo onder druk te staan.

Maw: als je de lange bal wil spelen heb je de verkeerde spelers en heb je een type Luuk de Jong als kapstok nodig. Of: zolang je deze spelers hebt, moet je combineren en niet elk bal blind hoog naar voren rammen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Juiste conclusie @skipper dat iedereen uit positie ging lopen, dat was precies wat er fout ging de 2e helft, en steeds erger naarmate het einde naderde. Wmb. een tussen-de-oren probleem, die hoe dan ook aangepakt en opgelost dient te worden door de TS.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Van Bommel zou zijn eigen mentaliteit als speler meer moeten overbrengen op de groep. Sommige hebben dat van nature, zoals Dumfries, Sadilec en Hendrix, maar anderen hebben veel minder gif, zoals Rosario. Toch kun je daarop trainen, bv door weerstand te kweken op de training.
Ook kun je spelers slimmer laten worden, door ze meer pro-actief te laten handelen en dat na te streven (doelstelling).
Verder zou ik trainen op in de loop passen en op het goede been inspelen; dat is goed trainbaar: laat de spelers alles in 1 x oplossen (1 X raken in spelvorm met druk), dan kweek je spel inzicht en vooruitkijken...
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi