Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst op bezoek bij Portugese grootmacht vrijwel noodzakelijk

27 november 2019 10:03

Voor PSV staat donderdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Sporting Lissabon op het programma. Om goede kans te blijven houden op overwintering in de Europa League is winst bijna noodzakelijk. Bij ieder ander resultaat heeft PSV het niet meer in eigen hand en is het afhankelijk van de resultaten bij de andere wedstrijden. Een nederlaag in Portugal kan zelfs al direct uitschakeling betekenen indien LASK weet te winnen op bezoek bij het nog puntloze Rosenborg.

Waar PSV in de periode van de thuiswedstrijd in uitstekende vorm verkeerde en Sporting juist niet, zijn de rollen nu volledig omgedraaid. Na een slechte seizoensstart zijn de Portugezen inmiddels weer opgeklommen naar de vierde plek en werden bovendien ook de resterende groepsduels in de Europa League gewonnen. Wat mogelijk wel een voordeel voor PSV kan zijn, is dat Sporting bijna drie weken geen wedstrijd meer heeft gespeeld. In tegenstelling tot de Eredivisie wordt de Portugese competitie komend weekend pas hervat, zodat het duel tegen PSV voor Sporting Lissabon het eerste duel wordt sinds zondag 10 november.

PSV heeft het gezien de historie vaak wel lastig op bezoek in Portugal. Van de zes voorgaande ontmoetingen die in Portugal werden afgewerkt, werd er maar één gewonnen. Dat was ook direct de eerste keer in maart 1975 toen Benfica met 1-2 werd verslagen. Wat volgden waren twee nederlagen tegen Benfica en een nederlaag en gelijkspel tegen Porto. In november 2014 reisde PSV voor het laatst af naar Portugal voor een Europese wedstrijd. Het uitduel tegen Estoril eindigde toen in 3-3. Dat duel werd in de rust vanwege het noodweer gestaakt bij een 3-2 stand. Een dag later werd het duel uitgespeeld, waarna PSV via een treffer van Georginio Wijnaldum alsnog gelijk wist te spelen.


Tags

portugal sporting benfica lissabon eredivisie estoril gestaakt groepsduels historie lask noodweer opgeklommen porto puntloze rosenborg seizoensstart wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh bruma chelsea discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel grappen klompje koen nederland promoten puma racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tokkies tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal