Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst op bezoek bij Portugese grootmacht vrijwel noodzakelijk

27 november 2019 10:03

Voor PSV staat donderdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Sporting Lissabon op het programma. Om goede kans te blijven houden op overwintering in de Europa League is winst bijna noodzakelijk. Bij ieder ander resultaat heeft PSV het niet meer in eigen hand en is het afhankelijk van de resultaten bij de andere wedstrijden. Een nederlaag in Portugal kan zelfs al direct uitschakeling betekenen indien LASK weet te winnen op bezoek bij het nog puntloze Rosenborg.

Waar PSV in de periode van de thuiswedstrijd in uitstekende vorm verkeerde en Sporting juist niet, zijn de rollen nu volledig omgedraaid. Na een slechte seizoensstart zijn de Portugezen inmiddels weer opgeklommen naar de vierde plek en werden bovendien ook de resterende groepsduels in de Europa League gewonnen. Wat mogelijk wel een voordeel voor PSV kan zijn, is dat Sporting bijna drie weken geen wedstrijd meer heeft gespeeld. In tegenstelling tot de Eredivisie wordt de Portugese competitie komend weekend pas hervat, zodat het duel tegen PSV voor Sporting Lissabon het eerste duel wordt sinds zondag 10 november.

PSV heeft het gezien de historie vaak wel lastig op bezoek in Portugal. Van de zes voorgaande ontmoetingen die in Portugal werden afgewerkt, werd er maar één gewonnen. Dat was ook direct de eerste keer in maart 1975 toen Benfica met 1-2 werd verslagen. Wat volgden waren twee nederlagen tegen Benfica en een nederlaag en gelijkspel tegen Porto. In november 2014 reisde PSV voor het laatst af naar Portugal voor een Europese wedstrijd. Het uitduel tegen Estoril eindigde toen in 3-3. Dat duel werd in de rust vanwege het noodweer gestaakt bij een 3-2 stand. Een dag later werd het duel uitgespeeld, waarna PSV via een treffer van Georginio Wijnaldum alsnog gelijk wist te spelen.




Tags

portugal sporting benfica lissabon eredivisie estoril groepsduels historie lask noodweer opgeklommen porto puntloze rosenborg seizoensstart wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage