Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV uitgeschakeld in Europa League na nieuwe dramatische vertoning

28 november 2019 22:53
Foto: Pro Shots

PSV uitgeschakeld in Europa League na nieuwe dramatische vertoning; image source: Pro Shots

PSV is donderdag na een nieuwe wanvertoning uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van Mark van Bommel werd op bezoek bij Sporting Lissabon met 4-0 volledig vernederd en mocht vooral van geluk spreken dat de Portugezen het in de slotfase rustig aan deden en een recordnederlaag de ploeg bespaard bleef.

PSV leek er voor te kiezen om Sporting te laten komen en te gokken op de counter met de snelheid die het zelf voorin had lopen. Het leidde al snel tot een goede mogelijkheid van Bruno Fernandes, maar zijn afstandsschot werd door Lars Unnerstall knap over het doel getikt. Enkele minuten later kwam PSV alsnog op achterstand toen Pablo Rosario bij een inworp diezelfde Fernandes weg liet lopen en Nick Viergever vervolgens in de lucht werd geklopt.

Waar de aanvoerder van Sporting al enkele seizoenen bewijst een topspeler te zijn en al vele keren gelinkt te zijn aan de absolute topclubs, bleek niet iedereen bij PSV nog op de hoogte van zijn kwaliteit. Na een kwartier spelen gaf Rosario opnieuw veel te veel ruimte aan de Portugees en hij strafte dat genadeloos af door van grote afstand via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen te schieten.

PSV ging vervolgens vol op zoek naar in ieder geval de aansluitingstreffer. Al snel kreeg het via Bruma een goede mogelijkheid, maar omdat hij de bal niet goed aan kon nemen, kon de doelman nog bij de bal komen. Wat volgde waren enkele pittige overtredingen van Sporting in korte tijd, waarbij Bruno Fernandes ontsnapte aan een rode kaart toen hij met al geel op zak een pittige overtreding op Michal Sadílek maakte. De vrije trap die PSV daar kreeg was exemplarisch voor de vorm van PSV van afgelopen periode. De variant die werd bedacht mislukte volledig door deze tegen de scheidsrechter aan te schieten.

Op een schot van Bruma na wist PSV echter niet gevaarlijk te worden. Dat kreeg Sporting in de slotfase van de eerste helft nog wel. PSV ontsnapte nog toen een bal miraculeus op de paal belandde en met veel moeite ten koste van een corner een nieuwe tegentreffer kon worden voorkomen. De hoekschop die volgde werd echter op knappe wijze alsnog in het doel geramd. Verdediger Mathieu kreeg echter wel alle ruimte om de bal binnen te schieten.

PSV leek te beseffen dat er nog maar een mogelijkheid was en ging na rust vol op de aanval spelen. Met Gastón Pereiro voor Pablo Rosario werd een extra aanvallende speler in de ploeg gebracht, terwijl Cody Gakpo de opnieuw teleurstellende Bruma verving. Na enkele seconden kreeg PSV al een enorme kans, maar Mohamed Ihattaren schoot recht op de keeper.

Omdat PSV vol op de aanval speelde, lag er voor Sporting een hoop ruimte om via counters gevaarlijk te worden en het waren dan ook vooral de Portugezen die gevaarlijk werden. Na ruim een kwartier na rust kreeg het bovendien de uitgelezen kans om de score nog verder uit te breiden toen Timo Baumgartl een domme en totaal onnodige overtreding maakte in het strafschopgebied en aanvoerder Fernandes gretig gebruik maakte van het gegeven cadeautje.

PSV leek de handdoek definitief in de ring te gooien en moest vooral bang zijn voor een recordnederlaag. Ondanks dat Sporting veelvuldig in de buurt van het doel van Unnerstall te vinden was, wisten ze nauwelijks nog voor echt gevaar te zorgen. Via een vrije trap van Pereiro kreeg PSV nog wel een goede mogelijkheid, maar zijn schot kon door de doelman worden gekeerd.

Het betekende dat voor PSV na vijf wedstrijden het doek al gevallen is. LASK wist op bezoek bij het puntloze Rosenborg te winnen, waardoor het voor PSV nog onmogelijk is om bij de eerste twee in de groep te eindigen. Het kan qua punten nog gelijk komen met LASK als er over twee weken wordt gewonnen van Rosenborg, maar zal op basis van onderling resultaat altijd onder de Oostenrijkers eindigen.


Discussieer mee op de forums


Tags

sporting fernandes bruma rosario bruno lask paal pereiro pittige recordnederlaag rosenborg unnerstall vertoning afstandsschot baumgartl bedacht bespaard betekende bewijst binnenkant bommel breiden cadeautje corner counter counters doek exemplarisch gakpo geklopt geluk geramd getikt gokken handdoek hoekschop ihattaren inworp lissabon lucht mathieu miraculeus overtredingen portugees puntloze ring sadilek seconden strafschopgebied strafte topspeler variant vernederd viergever wanvertoning zak

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

aalstenaar advocaat bewijs bommel bruma doan feyenoord fortuna fraser gakpo gent guti jong kaarsje lammers malen menselijke nederland psveldhoven religie religies religieus rosario sir teksten tinus trump uswilly zakdoekje zakdoekjes