Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Hoezo zou ik dit niet aan de praat kunnen krijgen?"

29 november 2019 00:04

Mark van Bommel ging in gesprek met RTL 7 in op de beginfase van de wedstrijd waarin PSV al snel op 2-0 achterstand kwam. "Het waren twee standaardsituaties. Bij de eerste goal was het een ingooi waarbij we ons laten verrassen in de rug en kopt hij de bal binnen bij de tweede paal", aldus Van Bommel. "Bij de tweede goal kantelen we te veel naar de kant van de bal, waardoor die Fernandes helemaal vrij komt. Die schiet hem dan van een meter of dertig binnen. Dan is er een kwartier gespeeld en staat het al 2-0. Ze beseften echter waar het om ging, maar dan loop je achter de feiten aan."

Van Bommel vond niet dat het met een slechte voorbereiding te maken had. "Het waren twee ingooien. Dat heeft niets te maken met of je je ploeg goed voorbereid of niet", zo gaf hij aan. "Voor rust zijn het twee ingooien en een corner waardoor je op 3-0 achter staat. Met een beetje geluk maak je na rust 3-1 en kom je terug in de wedstrijd. Ik zeg niet dat we dan de wedstrijd gaan winnen, maar dan zit je wel beter in de wedstrijd. Zeker met die jonge jongens die nu op het veld staan."

De trainer kreeg de vraag of hij het nog wel aan de praat gaat krijgen. "Hoezo niet", reageerde hij gepikeerd. "We liggen nu uit Europa. Die achterstand in de competitie hadden we vorige week ook al. We hebben het thuis tegen LASK laten liggen. Als je verliest krijg je tik op tik. Daar moet je heel snel en heel goed mee om gaan. We hebben een heel jonge ploeg. Als je het elftal vergelijkt met Sporting, daar staan ervaren spelers in die vragen wat er gevraagd wordt op momenten. Daar willen wij naar toe. Daarin zijn wij momenteel niet goed genoeg."

Volgens Van Bommel moet PSV blijven spelen zoals ze in de tweede helft gespeeld hebben. "De eerste helft was ook niet zo slecht. Je geeft alleen die momenten gewoon weg", zei hij daarover. "Ik zeg niet dat we goed gespeeld hebben, maar het was niet zo dat we overrompeld werden. Dat lijkt alleen zo omdat we twee ingooien weggeven. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het weer om gaan draaien met resultaten. Dat zag je in de eerste helft ook tegen Heerenveen. Als je zo speelt als je zes keer op rij niet gewonnen hebt met een jonge ploeg, dan vind ik dan heel erg knap. Maar dat we nu met 4-0 verloren hebben is wel heel duidelijk."


Tags

bommel hoezo ingooien beginfase beseften corner fernandes geluk heerenveen ingooi kantelen lask overrompeld paal reageerde schiet sporting standaardsituaties vergelijkt

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

aalstenaar baumgartl bergwijn bestuur bommel bruma doan dumfries emmen eredivisie feyenoord fraser guti hendrix ihattaren jong kaarsje lammers malen nederland religie religieus rosario sir tinus trump unnerstall uswilly viergever zakdoekjes