Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe racistisch bejegend in competitieduel tegen Helmond Sport'

29 november 2019 23:39 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe racistisch bejegend in competitieduel tegen Helmond Sport"; image source: Pro Shots

Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe is vrijdagavond in het competitieduel tegen Helmond Sport racistisch bejegend. Dat geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Vanaf de tribune werd ik uitgemaakt voor Zwarte Piet en dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd. Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken", aldus Sidibe. "Ik wil het positieve laten overheersen en dat is dat we met ons team de drie punten hebben gepakt in een uitwedstrijd."

Sidibe was met twee doelpunten erg belangrijk voor Jong PSV en had daarmee een groot aandeel in de overwinning. De aanvaller wist in de laatste vier competitiewedstrijden vier doelpunten te maken.

Scheidsrechter Sam Dröge heeft aangegeven dat hij bij de KNVB melding zal maken van het incident. "Dan is het vervolgens aan de bond wat ermee gebeurt", zo gaf hij aan tegenover het ED. "Ik geef dit in een mail aan. Let wel, ik heb het niet zelf gehoord en van horen zeggen."

Meer op ED.nl


Tags

sidibe jong helmond racistisch droge knvb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Ik ben er niet verbaast over.Als die gasten op de Herdgang in het uitvak zitten komt er niets fatsoenlijks uit dat vak.Zal in Helmond op de Braak niet anders zijn.Achterlijke gastjes zijn het.
+3/-0

10 maanden geleden
Het is hel triest maar zo'n ongeschoolde Helmondenaar die Zwarte Piet roept daar doe je toch niks tegen.
+3/-2

 
10 maanden geleden
Mensen met een donkere huidskleur associëren met Zwarte Piet is geen racisme. Net zoals iemand met een blanke huidskleur 'albino' of 'bleekscheet' noemen, ook geen racisme is.
+6/-6

 
10 maanden geleden
Iemand die vanaf de tribune naar een speler 'zwarte piet' schreeuwt is wel degelijk racisme @santa. Waar ben jij de afgelopen weken geweest, onder de grond?
+7/-6

 
10 maanden geleden
Inderdaad dat is wel racistisch. Als zwarte Piet jou uitmaakt voor bleekscheet dan ook volgens mij : >
+5/-6

 
10 maanden geleden
Een blanke uitmaken voor bleekscheet is idd geen racisme.
+6/-6

 
SantiagoArias (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Omdat een blanke 'bleekscheet' noemen, niets te maken heeft met de definitie van racisme: Het verheven van het ene ras boven het andere (rassenhaat).

Geen enkele blanke denkt aan racisme wanneer hij/ zij 'bleekscheet' wordt genoemd.

Net zoals 'spleetoog' ook geen racisme is. Ook daarbij gaat het om een feitelijk kenmerk. Niets meer, niets minder.
+6/-3

 
10 maanden geleden
Dus wat als een zwarte zich verheven voelt boven een blanke bleekscheet?
+3/-4

 
10 maanden geleden
Als iemand van een bepaald ras zich verheven voelt boven mensen van een ander ras, én daar naar handelt, is er sprake van racisme.
+6/-6

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Is een moeilijk onderwerp, krijgt een extra lading door de aandacht van de media de laatste weken. Ik denk dat we de kleur zwart maar af moeten schaffen. Of dit als een geuze naam zien, dan worden de roepers ineens fan. Ik liep eens in de binnenstad, toen ik achter mij iemand keihard hoorde roepen 'hee rooie', iedereen keek verbaast om, en zag dat de roeper iemand was met fel rood haar.
+2/-3

 
10 maanden geleden
Niets moeilijks aan dit onderwerp @rwhb. Zie de reactie van Ahmad Mendes Moreira nadat ie beschimpt werd met 'zwarte piet'. Dat is het dus wat het met hem doet. https://nos.nl/artikel/2310854-den-bosch-excelsior-tijdelijk-stilgelegd-na-zwarte-piet-liedjes.htmllink
+5/-5

 
10 maanden geleden
Jij noemt het beschimpen omdat Zwarte Piet voor jou blijkbaar iets negatiefs is. In werkelijkheid is Zwarte Piet een sprookjesfiguur en tevens de amicale, vrolijke knecht van een ander sprookjesfiguur (Sinterklaas). Hoe kun je Zwarte Piet in hemelsnaam met racisme associëren?
+6/-6

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Iemand uitschelden voor zwarte piet (een stereotype voor zwarte slaaf en geen sprookjesfiguur) is gewoon racisme.
https://npofocus.nl/artikel/7472/waar-komt-zwarte-piet-vandaan-link
+4/-6

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zwarte Piet staat niet symbool voor slavernij, maar simpelweg voor de olijke, amicale knecht van Sinterklaas. Je weet dat het een sprookje is?

Racisme wil zeggen dat je het ene ras boven het andere verheft. Het is rassenhaat. Zwarte Piet voldoet in de verste verte niet aan die definitie.

Waaruit blijkt dat Zwarte Piet een stereotypering voor slavernij zou zijn? Wie heeft je dat wijsgemaakt?
+6/-5

 
10 maanden geleden
Iemand 'rooie' noemen, is racisme?
+5/-5

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Kun je uitleggen waarom het associëren van iemand met een donkere huidskleur met Zwarte Piet racisme zou zijn? Of beschouw je Zwarte Piet als een soort van inferieur wezen?

Voor de duidelijkheid, racisme betreft het verheven van sommige rassen boven andere (rassenhaat). Iemand met een donkere huidskleur Zwarte Piet noemen, gaat daar helemaal niet over. Het is juist een logische associatie aangezien beiden een donkere huidskleur hebben.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoger-beroep-tegen-zwarte-piet-uitspraak-hij-heeft-niets-met-slavernij-te-maken~b96b2a0a/link

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/zwarte-piet-is-nooit-een-slaaf-geweest~b19011ef/link
+6/-5

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Het enige wat ik kan doen is je verwijzen naar deze link @santa, kijk nog maar eens goed. Al je argumenten vallen wmb hiermee weg. Je verplaatsen in iemands andere gedachte en gevoel is blijkbaar niet je sterkste punt lijkt het wel. https://nos.nl/artikel/2310854-den-bosch-excelsior-tijdelijk-stilgelegd-na-zwarte-piet-liedjes.htmllink
+5/-1

 
10 maanden geleden
het is inderdaad geen racisme. En de ophef van de afgelopen week maakt het dat ook niet. En je hoofd laten hangen naar hysterie is al helemaal niet verstandig.
+5/-2

10 maanden geleden
Ze roepen zwarte piet..tis wat
+2/-3

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Het feit dat Zwarte Piet volgens sommige mensen een scheldnaam zou zijn, zegt álles over hoe ver NL al is afgezakt.
+5/-6

 
10 maanden geleden
Over een tijdje schelden ze mensen uit voor veegpiet.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Is al gedaan..

Lijkt me veel beledigender dan Zwarte Piet.

Zwarte Piet, tsja... hem Witte Piet noemen zou niet kloppen... t is als of mensen Zwart met negatief associeren, en t dan racisme noemen.... pro pieten zien het gewoon hoe het is: aangezien het gaat over verbroedering tussen de Islam ( de Moor Zwarte Piet) en de Christenen ( Sint Nicolaas)
+2/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.996 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

anti boscagli bruma daguardo dumfries dumoulin emmen fox hans hendrix ihattaren jong kraay mik mvogo nos pogacar recept redwhitestripes roger roglic romario romero rosario samenvatting schmidt tour unnerstall wethoudervanjuine zahavi