Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Het is duidelijk dat we gezien de resultaten een issue hebben bij PSV'

4 december 2019 18:38 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Het is duidelijk dat we gezien de resultaten een issue hebben bij PSV"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview met Fox Sports gaat algemeen directeur Toon Gerbrands in op de huidige situatie van PSV. "Het is duidelijk dat we gezien de resultaten een issue hebben bij PSV. Het is een serie van resultaten die niet past bij onze club", aldus Gerbrands. "Wat je op dit moment ziet is een heel turbulente en complexe buitenwereld. Het is heel heftig wat er allemaal gebeurt met mensen die een mening hebben en social media die helemaal los gaat. In die wereld moet je proberen om elke keer voor PSV de beste beslissing te nemen."

Gerbrands is niet verrast dat alles zo turbulent is tegenwoordig. "Ik heb laatst opgeteld dat er op dit moment landelijk veertig mensen iedere week als analist een mening hebben over voetbal. Op dit moment over PSV, omdat wij een onderwerp zijn die het wat lastig heeft", zo geeft hij aan. "Het is heel complex aan het worden met analisten en columnisten die er iets van vinden. Aan onze taak binnen het leiderschap van PSV om daar de goede beslissing in te nemen. Dat is een heel dun lijntje. Wij realiseren ons ook dat dit niet bij PSV past."

Volgens de algemeen directeur is het absoluut niet het geval dat het bij PSV rustig is. "Dat kan naar buiten misschien zo zijn, maar dat is naar binnen absoluut niet zo", zegt hij daarover. "Wij zijn met alles bezig. Met de directie zijn we bezig, met de staf zijn we bezig, met de spelers. We zijn aan het kijken hoe we het kunnen omkeren, want het tij moet worden gekeerd. We zijn met elkaar bezig om te kijken wat de beste beslissing is."

De doelstellingen van de club zijn voor dit seizoen inmiddels ook aangepast. "De eerlijkheid biedt te zeggen dat we nu naar de tweede plaats kijken, dat is een voorronde Champions League plaats. Daar moeten we eerst bij in de buurt zien te komen", aldus Gerbrands. "AZ doet het goed en wij staan op zeven punten achterstand. Met andere woorden, dat moeten we maar voor elkaar zien te krijgen. Dan hebben we ook nog de beker, daar richten we ons momenteel op. Dat is de positie die op dit moment bij PSV past."

Gerbrands gaat ook in op de positie van Mark van Bommel. "De belangrijkste beslissing is dat wij de beste beslissing moeten nemen die voor PSV belangrijk is. Dat ontstijgt Toon Gerbrands, John de Jong of Mark van Bommel", zo geeft hij aan. "Als de beste methode is om maatregelen te treffen dan moeten we dat doen. Daarvoor ben ik hier aangesteld, los van alle emoties en los van of hij een clubicoon is. Dat is onze situatie iedere dag. Natuurlijk is het zo als je van de negen wedstrijden er acht niet wint er druk op de ketel komt. Dat gebeurt ook intern. Daar wordt over gesproken met elkaar. Je moet dan ook kijken als je door pakt, wat het effect wordt. Wordt het beter, ja of nee? Dat is onze afweging en dat is een heel lastige. Dat is een heel dun lijntje. Op dit moment gaan we gewoon met deze selectie en deze staf op weg naar Fortuna. Daar gaan we mee aan de slag en zo is het nu bij ons."
Tags

gerbrands bommel fortuna fox jong voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Lekker polonaise lopen toontje en elkaar blijven dekken dat het geweldig gaat. Vooral elkaar niet aan durven te spreken op elkaars fouten. Lekker doormodderen en proberen de derde plaats veilig te stellen. En de eerste ronde van gvvv proberen te winnen. Maar die zijn thuis erg sterk.
+4/-17

 
4 jaar geleden
Wat een onzin reactie.

Wat wil je dat hij dan zegt?
Alles is kut, ik flikker iedereen buiten en daarna flikker zelf ook op! Het is aan de opvolgers want dan wordt het tenminste beter. Wij kunnen er namelijk allemaal geen ene klote van!

Dat is wat je liever leest toch?

Maar wat levert dat op?
+21/-4

 
4 jaar geleden
Het zou een goed begin zijn als hij eens stopt met praten en eens wat gaat doen. Dit speelt al meer dan een jaar. We hebben daadkracht nodig, geen boekjes.
+7/-13

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Hoeveel boeken heeft Gerbrands gedurende zijn periode bij PSV geschreven?
+6/-5

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Is al menigmaal beantwoord die vraag in eerdere topics! Nog een inhoudelijke reactie waar je zelf regelmatig om vraagt?
+5/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom beantwoord je de vraag niet?
+3/-4

 
4 jaar geleden
Wat kinderachtig Santa, 2 of 3 wat maakt het uit, geef nou zelf eens een visie!
+3/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het maakt wel degelijk uit gezien het feit dat sommige supporters Gerbrands ervan beschuldigen dat hij teveel bezig zou zijn met randzaken, zoals het schrijven van boeken. Laten we daarom bij de feiten blijven en constateren om hoeveel boeken het gaat tijdens zijn periode bij PSV.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Ik geef antwoord, nu jij nog; zoals je - denk ik weet - ben ik niet opportunistisch, maar wil graag wel n constructieve oplossing; jij nog ideeën en wat Toon moet doen?
+5/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat er komen gaat......
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Maar wat moet die doen dan ? Iedereen roept wel er moet wat gebeuren maar wat is momenteel de beste oplossing? Moet die Van Bommel ontslaan ? Lost dat iets op? IK denk dat dat niet zoveel oplost hoor. Meestal als je de coach halverwege het seizoen ontslaat levert dat niet zoveel op. En versterking kopen kan momenteel niet want dat kan pas weer in de winterstop. Dus wat moet Gerbrands doen dan ?
+5/-1

 
4 jaar geleden
Dat is toch het hele probleem. Hij heeft een incompetent team neer gezet, waardoor PSV in een hoog tempo afgeleid naar een zeer bedenkelijk niveau. De huidige situatie kon je vorig seizoen val aan zien komen. Veel supporters hebben dit zelfs voorspeld. En wat is er gebeurd om dit te voorkomen.... helemaal niets, op dezelfde weg doorgaan horen we steeds. Nou lekker vooruitzicht. Men moet nu beginnen met bouwen aan volgend seizoen. En dan met de beker aankomen vals doelstellingen. Wat een trieste reactie van een club die de beker al jaren niet serieus neemt en zich doorgaans voor eerste divisie clubs uit laat schakelen. We hebben iemand nodig die de bezem door PSV haalt en zorgt dat we weer aan kunnen sluiten bij Ajax. Geen mooie praatjes, maar keiharde actie.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Ik ben het er eigenlijk niet echt mee eens met wat je beweerd. PSV begon afgelopen seizoen pas na de winterstop minder te voetballen. Voor de winterstop was alles goed met maar een wedstrijd die je verloor. Toen speelde ze Ajax thuis van de mat en wonnen ze overtuigend met 3-0. Toen riepen supporters toch ook niet dat PSV naar een bedenkelijk niveau zou afzakken?

En een paar weken geleden was er toch ook niets aan de hand? PSV stond toch gewoon gelijk met Ajax en Europees stonden ze er toch ook riant voor als koploper in de groep? Dus mensen kunnen dan wel roepen ze zakken af naar een bedenkelijk niveau maar dat is toch nergens op gebaseerd.

Met Cocu heeft PSV het zelfde gehad en toen riepen ook supporters dat die eruit moest en weet ik wat allemaal. Maar uiteindelijk is Cocu een van de meest succesvolle coaches geweest van misschien wel de laatste 20 jaar.

IK ben er van overtuigd dat PSV terug komt en ze zullen er sterker uit komen als ooit, en dan wordt iedereen weer bejubeld
+5/-2

 
4 jaar geleden
Cocu pakte in zijn 2e seizoen een prijs en is daar doodleuk mee doorgegaan. Onder hem zag je na een fris begin een hele slechte periode waarna er hulp van buitenaf werd ingeroepen. Vervolgens werd een fantastische reeks neergezet totdat een operatie bij hem roet in het eten gooide. Bij van Bommel zie je 2 jaar op rij een fantastisch begin gevolgd door een totale ineenstorting. De trends onder van Bommel (op meerdere gebieden) verslechteren al 2 seizoenen op rij fors lopende het seizoen. Daarop kun je niet verder bouwen voor de toekomst. Dat was bij Cocu wel het geval
+6/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Enige nuancering bij deze verheerlijking van Cocu is wel op z'n plaats. Je gaat bijvoorbeeld volledig voorbij aan het feit dat het eerste seizoen onder Cocu dramatisch verliep en PSV met een achterstand van 12 punten vierde eindigde. Wat dat betreft was het eerste seizoen van Van Bommel bij PSV aanzienlijk beter en het is zelfs knap te noemen dat PSV bijna heel het seizoen bovenaan stond gezien de kracht en groei van ajax.

Bij Cocu was er totaal geen sprake van enige groei voor wat betreft de kwaliteit van het voetbal. Veel mensen vroegen zich vaak af waar ze bij PSV in hemelsnaam op trainden en PSV kreeg veel (terechte) kritiek op het ontzettend matige spel onder Cocu. Alleen het seizoen 2015/16 was een uitzondering (vooral dankzij de individuele kwaliteiten van enkele spelers), hoewel PSV dat seizoen de titel in de schoot kreeg geworpen door de dure misstap van ajax in Doetinchem.

Verder profiteerde Cocu van de aanwezigheid van een klasbak als Van Ginkel, wat typisch zo’n ervaren kwaliteitsspeler is waar je de oorlog mee wint (in meerdere opzichten). Met name het ontbreken van een fatsoenlijke aanvallende middenvelder breekt Van Bommel opnieuw op. Met slapjanus Pereiro en een jonkie als ihattaren win je de oorlog natuurlijk nooit.

PSV heeft duidelijk op teveel verkeerde paarden gewed: Pereiro, Bergwijn, Malen, afellay, Doan, Bruma, Gutiérrez, Lato, Boscagli en ihattaren.
+3/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je weet dat PSV 2e stond op het moment dat Cocu onder het mes ging op 27 maart 2014? Dat er onder Faber vervolgens 3x verloren wordt (waardoor PSV 4e eindigt) schuif je Cocu in de schoenen? Is dat fair? Je spreekt over individuele kwaliteiten onder Cocu die een invloed hadden waarbij je vergeet dat PSV ook gedurende zijn periode een bepaalde tijd met Brenet (op linksback), Isimat (als linker CV) en Locadia 3 spelers op voor hun niet natuurlijke posities speelde. Het voetbal was inderdaad niet goed, wat dat betreft zie ik veel overeenkomsten met het PSv onder van Bommel. Maar zelfs tijdens het 1e tegenvallende seizoen wist Cocu tot aan zijn operatie 36 punten te halen uit zijn laatste 14 wedstrijden. Erg opvallend dat zowel de Boer, van Bronckhorst en Cocu het jaar voorafgaand aan het kampioenschap met hun club een ongekende reekst wisten neer te zetten. Bij van Bommel is dat juist het tegenovergestelde. (Steen) goed beginnend om vervolgens compleet door het ijs te zakken. Zal allemaal wel toeval zijn maar de feiten over Cocu liegen niet en ik ben ervan overtuigd dat veel mensen inmiddels met weemoed terugdenken aan die periode.
+5/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het seizoen 2013/ 2014 (het eerste seizoen van Cocu bij PSV als hoofdtrainer) was een rampjaar, met een vierde plek en 12 punten achterstand op ajax als gevolg. Daar was Cocu ook verantwoordelijk voor. Nogmaals: Van Bommel heeft het in z’n eerste seizoen significant beter gedaan.

Cocu had inderdaad de beschikking over enkele spelers van individuele klasse. Vooral Depay en Van Ginkel waren vaak beslissend.

PSV-supporters die ook van kwalitatief goed voetbal houden, denken met afgrijzen terug aan het waardeloze ‘voetbal’ onder Cocu. Qua resultaten heel behoorlijk, maar qua voetbal bracht Cocu PSV helemaal niets.
+3/-5

 
4 jaar geleden
Het feit dat je het falen van PSV onder Faber destijds (tijdens Cocu zijn afwezigheid na zijn operatie) Cocu in de schoenen schuift vind ik echt ongelooflijk en alleszeggend over hoe jij zaken en/ of personen beoordeelt. Benieuwd in hoeverre je hier consistent in zult zijn de komende jaren op dit forum.
+4/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat over het seizoen als geheel. Feit is dat het eerste seizoen onder Cocu een rampjaar was en dat het eerste seizoen van Van Bommel aanzienlijk beter was.

Overigens werd Cocu pas in maart 2014 geopereerd aan een tumor, die ergens in februari werd geconstateerd. PSV schommelde in febuari/ maart zelfs rond de zesde/ zevende plek. Ken je feiten.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Stond PSV op de ochtend van 27 maart 2013 wel/ geen tweede? Wederom verdraai je het hele zaakje en begin je te strooien met 'ken je feiten'. Ik neem aan dat je Jaap Stam ook verantwoordelijk houdt voor het herstel bij Feyenoord onder Advocaat? Komt op hetzelfde neer als Cocu verantwoordelijk houden voor de 3 nederlagen terwijl hij niet eens bij de groep betrokken was vanwege een operatie en Faber voor de groep stond. DE grap van 2019 wat mij betreft
+3/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nee hoor, je zit er helemaal naast.

In het seizoen 2013/14 schommelde PSV op de ranglijst in februari/ maart rond de zesde en zelfs zevende plek. PSV eindigde uiteindelijk vierde in dat rampseizoen.

Ter informatie:
https://www.voetbal.com/wedstrijdgegevens/ned-eredivisie-2013-2014-spieltag/23/link

Nogmaals: Ken je feiten.
+4/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag je stond PSV wel/ geen 2e op 27 maart 2014 (de dag waarop Cocu geopereerd werd) en vervolgens kom je met een link die de stand per 8 februari 2014 aangeeft? Sorry maar wat is dat voor quatsch? En dan schrijven 'ken je feiten'? Waar wil je nu weer heen? Zie onderstaande link. Ook uit de door jou meegestuurde link zal hetzelfde blijken als je de juiste check doet en rekening houdt met het feit dat Ajax, Twente en Feyenoord op 27 maart nog een wedstrijd tegoed hadden.


https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/phillip-cocu-ondergaat-rugoperatie-wegens-tumor~a3877b5e/link
+3/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Resumé: Ergens in februari 2014 werd er een tumor bij Cocu geconstateerd. Eind maart werd hij daaraan geopereerd en rond die periode stond PSV vijfde:
https://www.voetbal.com/wedstrijdgegevens/ned-eredivisie-2013-2014-spieltag/30/link

In de periode februari – maart schommelde PSV op de ranglijst tussen de zevende en vijfde plek. Met recht een rampseizoen dus.

Nogmaals: Ken je feiten.
+5/-5

 
4 jaar geleden
Ik ben niet degene die het hier over februari / maart heeft. Om een simpele vraag ‘stond PSV wel/ geen 2e op 27 maart 2014 draai je heen en kom je vervolgens met een link die helemaal niets zegt over de stand op die datum. Is het zo moeilijk om die eenvoudige vraag te beantwoorden? Heb je dan recht van spreken om een ander ‘gebrek aan feitenkennis’ te verwijten? En dat is niet de eerste keer! Ook nu draai je weer om de feiten heen, komt met feiten die totaal niet ter zake doen en loopt als een soort van ‘pistolen Paultje’ continu ‘ken je feiten’ te roepen. Ik ben er klaar mee in deze discussie. Mocht je de vraag over op welke plek stond PSV op 27 maart 2014 alsnog beantwoorden dan is er sprake van een ander situatie.
+5/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het gaat over het eerste seizoen dat Cocu hoofdtrainer was bij PSV: 2013/ 14. PSV beleefde een rampseizoen en eindigde als vierde met een achterstand van twaalf punten op ajax.

Ergens rond februari 2014 werd er bij Cocu een tumor geconstateerd. Eind maart werd hij daaraan geopereerd en rond die periode stond PSV vijfde (dus geen tweede, wat bovendien onmogelijk was gezien de gigantische achterstand).

Kortom: Ken je feiten en geef je ongelijk toe.
+5/-5

 
4 jaar geleden
Op 27 maart 2014 had Ajax 59 punten, PSV 53, Vitesse en Twente 52 en Feyenoord 51. Simple as it is. Als je de volgende keer weer een discussie wenst aan te gaan lees dan eens goed wat een ander schrijft, onderzoek de feiten en begin vervolgens niet met allerlei verwijten te gooien die onterecht zijn. op deze manier wordt het forum ernstig vervuild.
+5/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
De feiten: In het seizoen 2013/14 had PSV na 30 speelrondes 53 punten en stond het vijfde. De koploper (ajax) had na 30 speelrondes 65 punten.

Tijdens speelronde 30 verloor PSV op 29 maart 2014 met 2-3 van Groningen.

https://www.voetbal.com/wedstrijdgegevens/ned-eredivisie-2013-2014-spieltag/30/link

In plaats van allerlei volstrekt onzinnige en ultrazwakke verwijten, zou je er goed aan doen je ongelijk toe te geven.
+4/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het wordt nu echt een lachwekkend niveau. 27 maart lag tussen speelronde 28 en 29 in dus waarom kom je nu weer met informatie over speelronde 30? Je loopt het forum te bevuilen met niet ter zake doende gegevens maar bovenal blijf je maar wijzen en eis je dat een ander zijn ongelijk zou moeten toegeven. Doe dat dan in ieder geval met de juiste informatie. Het AD geloof je niet, mijn cijfers geloof je niet. Kom dan zelf met de JUISTE cijfers maar niet met onzin over spelronde 30 die niet ter zake doen. Moderators kunnen jullie ingrijpen aub
+3/-7

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
In plaats van angstvallig om hulp schreeuwen, zou je er goed aan doen bij de feiten te blijven.

Nog maar een keer dan: Het gaat over het rampseizoen 2013/ 14.
Tijdens speelronde 29 speelde PSV op 22 maart 2014 thuis tegen Roda (3-1). Na speelronde 29 stond PSV vierde met een achterstand van negen punten op ajax.
PSV speelde vervolgens (ronde 30) op 29 maart 2014 thuis tegen Groningen (2-3). Na speelronde 30 stond PSV vijfde met een achterstand van 12 punten op ajax.

27 maart viel dus tussen speelronde 29 en 30.

Een andere mening is prima, maar de feiten schaamteloos negeren, is een heel ander verhaal.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Precies zoals Ricardo Santos onderstaand zegt: de speeldata werden uit elkaar gehaald. Zo speelden de naaste concurrenten Ajax, Twente en Feyenoord hun wedstrijd van speelronde 29 pas op 2 april i.t.t PSV. Hierdoor was het puntenaantal op 27 maart: Ajax (59), PSV (53), Vitesse & Twente (52) en Feyenoord (51). Ook heel simpel terug te rekenen middels de volgende site: https://www.fcupdate.nl/uitslagen/s949/nederland-eredivisie-2013-2014/link

De door jou meegesruurde link neemt de uitslagen van 2 april al mee waardoor er sprake is van een vertekend beeld. Op 27 maart stond PSV tweede, zoals het AD ook schreef.
+3/-5

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Een vertekend beeld vanwege de niet-gespeelde wedstrijden die nog ingehaald moesten worden. Dat doet echter niets af aan de forse achterstand op ajax, en dus kansloze situatie op het moment dat Cocu onder het mes moest.

Het seizoen was op dat moment dus allang verloren, wat bewijst dat het rampseizoen 2013/ 14 niets te maken had met de medische problemen van Cocu.
+4/-5

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
27 maart viel in principe wel tussen speelronde 29 en 30 in. Echter werden enkele wedstrijden van de 29ste speelronde later pas gespeeld.

Met ingaan van de wedstrijd tegen FC Groningen stond PSV inderdaad op de tweede plaats, maar dat kwam mede omdat FC Twente en Feyenoord nog een inhaalwedstrijd tegoed hadden
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Toen Cocu geopereerd werd, was het seizoen dus allang verloren en al gevorderd tot speelronde 29/30.

Kortom: De medische problemen van Cocu hadden niets te maken met het feit dat zijn eerste seizoen niet bijster succesvol was (plek 4 en 12 punten achterstand op ajax). Van Bommel deed het simpelweg aanzienlijk beter in z'n eerste seizoen.
+5/-4

 
4 jaar geleden
Wat een onzin. Net zoals van Bommel afgelopen seizoen had Cocu tot aan zijn operatie nog volop kans op plek 2, onder Faber werd het verkloot uiteindelijk. En dan spreek je over een rampseizoen? Me dunkt dat daar de basis voor het kampioenschap het jaar er na is gezet. Dat moet van Bommel nog maar eens zien te realiseren.

Het had je gesierd als je had bevestigd dat PSV inderdaad op plek 2 stond op 27 maart. Waarom continu ‘ken je feiten’? Wat is dat voor een neerbuigend gedrag? Als er iemand de plank weer eens mis slaat.
+5/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Feiten afdoen als onzin is even laakbaar als kinderachtig.

Heb je echt zóveel moeite om toe te geven dat het eerste seizoen onder Cocu nogal matig (zacht uitgedrukt) was en dat Van Bommel het in dat opzicht aanzienlijk beter deed?

Verder is het natuurlijk volstrekt onzinnig om te suggereren dat de operatie van Cocu (pas rond speelronde 29/30) van invloed zou zijn geweest op het héle waardeloze seizoen.

Zoals al een paar keer aangegeven stond PSV voor die tijd zelfs nog lager dan plek vier. Ook was op dat moment de achterstand op ajax al veel te groot, zeker gezien de geringe resterende wedstrijden (4 à 5).
+3/-4

 
4 jaar geleden
PSV stond er nog veel slechter voor echter werd er na Vitesse thuis een serie neergezet die zelden vertoond is in NL en vergelijkbaar was met die onder van Bommel begin vorig seizoen. Dit resulteerde in plek 2 op 27 maart 2014. Of wil je nog steeds zeggen dat dat laatste niet klopt? Dat is waar deze discussie volgens mij grotendeels om begon nietwaar?
+4/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wederom sla je de plank volledig mis. Vóór de operatie van Cocu ging het al erg slecht, wat o.a. blijkt uit het feit dat PSV op een gegeven moment zelfs negende/ tiende stond.

De ingreep van Cocu vond plaats rond speelronde 29/30, toen de achterstand op ajax al onoverbrugbaar was. Met andere woorden: De operatie van Cocu had totaal geen invloed op het rampzalige seizoen als geheel.

Nogmaals: Is het echt zo moeilijk om toe te geven dat Van Bommel het in z'n eerste seizoen aanzienlijk beter deed dan Cocu?
+4/-4

 
4 jaar geleden
Gast je ziet spoken en probeert anderen dingen in de mond te leggen. Op welke plek stond PSV op 27/3 2014? Benieuwd naar je antwoord.9
+4/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Het gaat om héél het seizoen 2013/ 14, en dat was vrij rampmzalig. Van Bommel deed het significant beter in z'n eerste seizoen. Ongemakkelijke waarheid?

De ingreep van Cocu aan het einde van het seizoen (rond speelronde 29/30) had daar totaal geen invloed op. Op dat moment was de achterstand op ajax immers al veel te groot, zeker gezien het beperkt aantal wedstrijden.
+4/-4

 
4 jaar geleden
Is het zo moeilijk om een vraag te beantwoorden? Dat PSV zonder Cocu (onder Faber) ineens waardeloos presteert en jij dat aan Cocu toe dicht blijf ik opzienbarend vinden. Maar we treden in herhaling. Antwoord je nog? Lijkt niet 1 van je sterke punten valt me hierboven ook al op.
+4/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wederom feitelijk onjuist om te suggereren dat PSV in het seizoen 2013/ 14 vóór de operatie van Cocu wél goed presteerde. Dat blijkt o.a. uit de topclubonwaardige klasseringen.

Vóór de ingreep was het kwaad al geschied en de achterstand op ajax onoverbrugbaar. Negen punten goedmaken in vijf wedstrijden is nogal kansloos
+3/-3

 
site-admin 4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze discussie is nu klaar. Accepteer onderhand eens een keer dat jullie het nooit eens gaan worden met elkaar in plaats van elkaar constant beginnen te zoeken. Die kleuterklas mag wel een keer op gaan houden.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Beste Stefan, is het jullie nu nog niet duidelijk wie hier op deze site continu loopt te zuigen? Is dat zo moeilijk om uit te vinden? Als me dit een kaart oplevert blokkeer dan deze account maar voor altijd. Dan ben ik klaar met dit netwerk.
+4/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Hierin kam niet anders dan Tony gelijk geven; wel is het zo dat ik denk, laat gaan Tony, laat gaan.
+3/-4

 
reactie verwijderd

 
BakelPSV (geschorst)
4 jaar geleden
Probeer je nu serieus op deze manier iemand een kaart aan te naaien? Een bietje onsportief lijkt me.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Zo zie ik het ook , volledig mee eens Santa.
+4/-3

 
4 jaar geleden
@Rob: jij ziet toch ook wel dat een aantal zaken niet kloppen en het is toch evident dat psv weggezakt is naar een bedenkelijk niveau, als we kansloos verliezen van middelmatige clubs als Utrecht, Lask en Willem II.
We zijn in 5 weken totaal uitgeschakeld voor de titel en in de EL; is dat voor jou acceptabel?
+1/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Precies, we gaan vol voor de beker. Weet MvB dat ook. He RKC met jong psv. Of krijgen we voortaan een huldiging als de beker gewonnen wordt ?
+2/-4

 
4 jaar geleden
Derde plaats veilig stellen? Hij zegt toch dat ze voor de tweede plaats gaan? Je roept maar wat. Stemmingmakerij, zoals zoveel gebeurd online.
+3/-1

4 jaar geleden
Nou los van club icoon. Dan moet je gewoon eerlijk zijn. Bommel stapje terug laten doen. En een echte coach voor de groep zetten. Je kan in deze groep een geweldige leider op het veld zetten. Dat gaat zeker helemaal niks helpen. Die gaat dan na 1 a 2 goede wedstrijden mee in de malaise. Je hebt maar 1 ding nodig en dat is een goede coach, die kan trainen op de mankementen. Kan bewaken dat hetgeen getraind wordt ook wordt nagekomen in het veld. De juiste beslissingen kan en durft te maken voor posities op het veld. De speelwijze afstemt op de groep. Niet een speelwijze bedenken en dan de spelers invullen. En tevens een goede psycholoog is, want onze spelers hebben flink wat mentale schade opgelopen met de huidige trainer.

Succes Toon.
+8/-9

 
En dan de kenner verbannen naar een onbewoond Atlantisch eiland, kan me niet voorstellen dat iemand zijn kwaliteiten zal missen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jou vast ook niet rood witte hartje belgie
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tja ben het wel eens met de analyse van "de kenner" ook al ben ik een van Bommel de voetballer fan altijd geweest en nog. Ik vind dat Toon Gerbrands heel netjes zegt waar het op staat. Van Bommel heeft hulp nodig en moet zijn enorm trots opzij gaan zetten. Feijenoord draait weliswaar niet goed maar het kan zo maar 6-0 of meer worden aldaar als zij vroeg scoren en eentje van ons zoals Sadilek een vroege rode kaart krijgt om zijn zoveelste fout te compenseren. Ik hoop natuurlijk op 1-2 of zo maar zie het helaas erg somber in.
+1/-0

4 jaar geleden
Als niemand bij de club kan zien dat Rosario al wedstrijden faalt en daar niks aan gebeurd. Niemand na 5 wedstrijden kan aangeven wat die Sadilek doet op LB. Iedere leek ziet hij de balans in het elftal verstoort, de meest onzekere schakel is en in het aanvalsspel 0 variatie zit.

Dan ben je gewoon hartstikke ongeschikt.

Daarnaast is de sfeer ronduit slecht, spelers stralen 0 plezier uit. Als ik dat nu zie bij Ajax. Is dat de wereld op zijn kop. Juist deze 'eendracht maakt macht' heeft ons altijd mooie resultaten opgeleverd.

Dat is nu wel echt tot een dieptepunt gedaald, wat ik nog nooit heb meegemaakt.

2e plek kun je hartstikke vergeten, want we zijn in de winter klaar met deze coach
+11/-7

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Klopt helemaal. De sfeer schijnt echt bedroevend te zijn onderling. Dat zie je ook in het veld, het zijn allemaal groepjes binnen de selectie. En als je dan ook nog spelers op de verkeerde positie zet. Maar ik voel hem al aankomen. Die Bert va marwijk is ontslagen. Die zal wel bij de staf komen. Is van hetzelfde laken in pak. Deze 3 mannen maken de club kapot en de RVC kijkt mee.
+3/-6

 
4 jaar geleden
Wat bedoel met 'groepjes binnen de selectie'?? Heeft iemand je dat verteld of zeg je maar wat?
+5/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad , roepen steeds dezelfde mensen maar het is compleet onzin. Degene die op de bank zitten zijn ontevreden en dat is vrij logisch. Die zijn altijd ontevreden.
+2/-0

4 jaar geleden
Loze woorden.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
+4/-8

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Als ik de reacties hier lees denk ik hebben we het nou niet begrepen of zitten we gewoon te stangen hier . Eerst roepen we dat de directie niet van zich laat horen en als ze het wel doen is het ook niet goed. Wat willen we nu eigenlijk ?
+5/-4

 
4 jaar geleden
Ach het is makkelijk praten op onze luie krent. Forza PSV in voor en tegenspoed!
Een mooie 5-0 tegen Fortuna hangt in de lucht ;-)
+8/-4

 
4 jaar geleden
Dat v Bommel weggaat, dat wil 95%.
Is dat nog niet duidelijk?
En al die dislikes komen waarschijnlijk
van treurige neuzenfans, of
psv'ers die blij zijn als we 5e worden.

Vreemd forum wordt dit..
+8/-10

 
4 jaar geleden
Daar moet je lak aan hebben, het gaat om ons PSV!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat die dislikes betekenen dat niet 95% wil dat van Bommel zomaar wordt ontslagen... Ik ben ook heel kritisch. Maar denk wel dat PSV ook nu wat Eendracht kan gebruiken. Alles opblazen is geen wondermiddel. Dat hebben we al vaak genoeg bij onze Rotterdamse vrienden gezien. Ik verwacht wel wat serieuze actie en verbetering in de Winterstop.
+5/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Goed dat er ten minste een reactie komt en wat - ook al komen er geen duidelijke boodschappen of deadlines naar voren - gecommuniceerd wordt richting de fans.

Als ik t goed lees of interpreteer, dan lijkt hij te zeggen: tot hier en niet verder, de ondergrens is gepasseerd;
Van Bommel staat voor zijn laatste kans.

Beetje laat (understatement) volgens mij, maar er komt wat beweging in, een die ook zichtbaar is voor de buitenwereld, want je krijgt af en toe het idee dat ze ons allemaal zien als n stel debielen zonder voetbal knowhow. Dat tenenkrommende kop in t zand steken is bij deze voorbij, zo lijkt het.

Ik kan echter nu al uittekenen dat, mocht het tegen Fortuna weer moeizaam gaan, de woede oncontroleerbaar wordt in woord en gebaar.

Persoonlijk denk ik dat het uitstel van executie is voor Van Bommel, want ik zie weinig tot geen reden voor verbetering; er is al teveel mis gegaan, het vertrouwen is totaal zoek. Fortuna thuis wordt wel gewonnen, maar dan de week erna...

Nog even en paar oneliners voor Toon:
10 punten is moeilijker in te halen dan 7
Regeren is vooruitkijken
En zoals ook door anderen al gememoreerd: zachte heelmeesters maken stinkende wonden

FORZA PSV PER SIEMPRE

PS(V) na mijn mail - je moet wel de juiste toon 😉 aanslaan - is er inhoudelijk naar mij persoonlijk gereageerd, dus het heeft wel zin om zaken aan hem voor te leggen!
+4/-3

4 jaar geleden
Iemand een idee wat de rol van Bert van Marwijk nu eigenlijk is? Heeft die uberhaupt nog een rol? Is Bert nog wel eens op het veld rondom de groep te bespeuren?
+2/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dát vraag ik me ook al tijdje af. Ik meende dat ik had gelezen dat hij sinds dit seizoen niet meer direct bij PSV betrokken was, maar ik weet het niet cker.
Iemand beter ingelicht hier?

Hij heeft nu iig meer tijd om zijn schoonzoon te corrigeren...
+2/-1

 
4 jaar geleden
Mocht van Marwijk, om wat voor reden dan ook, niet meer op het veld betrokken zijn dan zou ik heel graag per direct een zwaargewicht bij de huidige staf gehaald zien worden. Volgens mij is dat het minste wat er dan zou moeten gebeuren maar aangezien er de afgelopen weken niks veranderd lijkt neem ik aan dat BvM wel degelijk een rol heeft.
+2/-4

4 jaar geleden
Dit is een reactie/interview die je kon verwachten.
Van Bommel is een clubicoon, daar ga je voorzichtig mee om, maar ook ik ben absoluut van mening dat hij tekort komt op dit moment. Deze groep/situatie vraagt om een ervaren coach die gewoon benoemt wat er aan de hand is en speelt, zonder daarbij een kijkje in de keuken te geven. Van Bommel komt iedere keer niet verder dan een paar cliché's te braken.
Over clubjes binnen de selectie en andere interne zaken kan je geen zinnig woord zeggen, tenzij je absolute feiten hebt. Anders blijven dit speculaties. Daarbij: zijn er bij jullie op de werkvloer geen 'clubjes'? Precies: niets menselijks is hen vreemd. Wat wel absoluut slecht is en dát is aantoonbaar:

1.De balans (verhoudingen) binnen de technische staf kloppen niet. Hier mis je een ervaren persoon zoals b.v. Dwight Lodeweges.

2. Het blijven opstellen van Sadilek op LB én Rosario. Iedereen ziet al maanden dat dit absoluut middelmaat is, behalve degene die dat moeten zien. En dan hebben we nog niet gesproken over het feit dat deze jongens daar mentaal aan onderdoor gaan.

3. PSV speelt totaal anders dan b.v. de eerste drie maanden onder van Bommel. Waar is het doordekken, druk op de bal, knokken voor elkaar, etc. Dat is hem wel aan te rekenen; dat is totaal weg.

4. Het niet om kunnen gaan met Zuid Americanen. Allemaal worden ze kapot gemaakt door hem.

Ik ben van mening dat er een andere coach moet komen die menselijk en tactisch sterk is. Zet er twee assistenten naast die technisch onderlegd zijn, dan ben je een heel eind.

Ik zeg: Hiddink (als hij dat wil), van Nistelrooij en Kees van Wonderen.
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zo denk ik er ook over, dat heb ik rechtstreeks - ook aan Toon - geschreven.

Alleen winnen van Fortuna is te makkelijk en lost bovendien niets op, er moet ook in de kuip gewonnen worden... en dan kun je voorzichtig van een herstel gaan spreken; ik zie dat niet gebeuren onder Van Bommel; zou niets liever willen dat ik gelogenstraft wordt vwb Van Bommel, want clubicoon en goed voor PSV... we gaan t zien zaterdag en de week erop!
+2/-1

4 jaar geleden
We kunnen er lang en breed over door blijven gaan, maar het komt er gewoon op neer dat er onvoldoende kwaliteit en met name ook ervaring op het veld staat, simpel.
De resultaten in de thuiswedstrijden zijn over het algemeen gewoon aardig, maar zeker uit, als tegenstanders de boel gaan afjagen, komen we vrijwel overal in de problemen.
Feyenoord heeft hier al langer mee te maken en nu dreigen ook wij de aansluiting met de arrogantie uit Abcoude Noord te gaan missen. Dat we nog zo lang bij bleven had te maken met een knap staaltje management en aankoopbeleid, maar voor de komende jaren ben ik erg pessimistisch gestemd.

Europees zijn onze resultaten op een CL-succesje na al ruim een decennium topclubonwaardig!

Ondanks alles blijven we de club steunen, in goede én slechte tijden!
+1/-0

 
4 jaar geleden
De arrogantie uit Abcoude?
Tja.
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderdPSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi