Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Zwolle en FC Utrecht moeten PSV supporters terugbetalen

15 februari 2003 00:39 - SOVS

Verslaggever: MP

FC Zwolle en FC Utrecht moeten van de KNVB geld terugbetalen aan de PSV supporters die dit seizoen de wedstrijd FC Zwolle-PSV en/of de wedstrijd FC Utrecht-PSV hebben bezocht.

De KNVB heeft voor de prijs van het bezoekersvak een drietal regels waar alle betaald voetbalorganisaties zich aan dienen te conformeren:
1. Het kaartje voor het gastenvak mag niet duurder zijn dan een soortgelijke plaats elders in het stadion.
2. Bij de vaststelling van de prijzen voor het bezoekersvak mag geen onderscheid worden gemaakt tussen de bezoekende betaald voetbalorganisaties.
3. Bij georganiseerd vervoer zijn alle betaald voetbalorganisaties verplicht een korting van 40% op het wedstrijdkaartje te geven.

Voor wedstrijden tegen de traditionele top-3 clubs verhogen clubs op alle vakken vaak de prijs van het losse kaartje. De KNVB staat dit toe, alleen mag het gastenvak gezien punt 2 dan niet aan deze prijsverhoging onderhevig zijn. Het kan dus voorkomen dat de supporters in het gastenvak goedkoper uit zijn dan de incidentele bezoekers die een los kaartje kopen voor een wedstrijd tegen een topper. Dit is overigens wel te rechtvaardigen omdat uitsupporters niet de mogelijkheid hebben een veel voordeliger seizoenkaart voor uitwedstrijden aan te schaffen en zij al genoeg geld kwijt zijn om ?berhaupt in de gemeente van de speelstad te komen.

Bij FC Zwolle betaalde begin van dit seizoen alle supporters van clubs die op eigen vervoer mochten komen voor het wedstrijdkaartje ? 15,-. Supporters die met georganiseerd vervoer reisde, kregen 40% korting op het wedstrijdkaartje. Echter voor de vergelijkbare Noord-tribune betaalde FC Zwolle supporters slechts ? 10,-. FC Zwolle heeft de prijzen inmiddels gelijk getrokken door de supporters van FC Zwolle ook ? 15,- voor de Noordtribune te laten betalen. Ook FC Utrecht schendde de afspraken over de prijzen van het bezoekersvak. Begin van dit seizoen zijn hier sluitende afspraken over gemaakt, namelijk ? 14,00 bij vrij vervoer en ? 8,40 bij georganiseerd vervoer. FC Utrecht is er door de KNVB ook dringend op gewezen zich aan deze prijzen te houden. De club trekt er zich echter niets van aan en berekende prijzen van ? 17,00 bij vrij vervoer en ? 10,00 bij georganiseerd vervoer. Echter vergelijkbare hoekvakken H, M en Z in de Galgenwaard kosten voor Utrecht fans slechts ? 14,00.

In strijd met punt 1 dus dat het kaartje voor het gastenvak niet duurder mag zijn dan een soortgelijke plaats elders in het stadion, ongeacht welke club de supporter aanhangt. Voor beide uitwedstrijden gold een verplichte combiregeling. Alle aanwezige PSV supporters hebben dus zonder meer recht op 40% korting op het wedstrijdkaartje. Bij FC Zwolle komt het wedstrijdkaartje dan op ? 6,- en bij FC Utrecht op ? 8,40. Gecombineerd met het verplichte vervoer komt daar voor leden slechts ? 6,80 en voor niet-leden nog eens ? 18,15 bovenop. In werkelijkheid moesten de PSV supporters ? 15,- (leden supver) en ? 27,15 (overige PSV cc houders) neerleggen om de uitwedstrijd in Zwolle bij te mogen wonen. Voor de uitwedstrijd in Utrecht hebben leden totaal ? 16,80 en niet-leden ? 28,15 moeten betalen. Leden die beide uitwedstrijden hebben bezocht, hebben dus ? 3,80 teveel betaald, niet-leden zelfs ? 4,60. Oftewel bijna 8,5 en meer dan 10 ouderwetse Hollandse guldens.

Middels een brief heeft de KNVB gesommeerd ervoor te zorgen dat die supporters, die een te hoge prijs hebben betaald gedurende dit seizoen, het teveel betaalde bedrag terugbetaald krijgen zodat er geen gronden aanwezig zijn de club een boete op te leggen. Mochten de clubs die de gemaakte afspraken geschonden hebben daadwerkelijk overgaan tot terugbetaling dan zal dit naar alle waarschijnlijkheid via de Supportersvereniging gaan lopen.

Meer op SOVS




Tags

utrecht vervoer knvb wedstrijdkaartje gastenvak kaartje bezoekersvak korting voetbalorganisaties vergelijkbare aanhangt berekende berhaupt brief combiregeling galgenwaard gemaakte gemeente geschonden gesommeerd gronden guldens hoekvakken hollandse houders incidentele middels noordtribune oftewel onderscheid ouderwetse prijsverhoging schendde seizoenkaart speelstad supportersvereniging supver terugbetaald terugbetaling topper uitsupporters vakken vaststelling verhogen voordeliger waarschijnlijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage