Transparent
Inloggen
Sluiten

Ibrahim Afellay: 'Het was voor mij een heel emotioneel moment'

7 december 2019 21:59

Ibrahim Afellay was in gesprek met Fox Sports erg blij dat hij zijn rentree mocht maken. "Eindelijk. Ik heb er echt geen woorden voor. Kippenveld. Het was voor mij een heel emotioneel moment", aldus Afellay. "Ik heb een paar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, maar qua officiële wedstrijden is het al bijna twee jaar geleden. Ik was al afgeschreven. Ik ben uit de dood opgestaan om het zo maar te zeggen. Ik ben zo dankbaar voor deze kans."

De aanvoerder voelde alleen maar warmte toen hij mocht spelen. "Iedereen gunde het mij zo erg", gaf hij aan. "We zitten natuurlijk in een moeilijke periode, maar we zijn een heel hecht team. De sfeer is gewoon goed. Natuurlijk zijn de resultaten er misschien niet naar, maar hoe ik vandaag ontvangen ben... Zeker ook door het publiek, laten we dat niet vergeten, ik heb er geen woorden voor."

De middenvelder kreeg de vraag of het terecht was dat hij zo lang moest wachten op een kans. "Je kan je als speler alleen maar zo optimaal mogelijk voorbereiden. Dat op moment als er een beroep op je wordt gedaan je er klaar bent. Meer kun je niet doen", zei hij daarover. "Natuurlijk was het frustrerend. Ik ben een sportman. We hebben daar ook gesprekken over, maar uiteindelijk is hij de trainer en bepaalt hij dat. Maar dat bederft deze vreugde van vanavond niet."

Afellay werd tot slot gevraagd of hij nog terug kan keren aan de Nederlandse top. "Ik ben nu 33 en ik kom van heel ver", aldus de aanvoerder. "Dit is een begin. Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar. Ik hoop dat er nog vele gaan volgen."




Tags

afellay emotioneel bederft beroep dood fox gunde kippenveld slot sportman voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje