Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV speelt donderdag alleen nog voor coëfficiënten, maar vrije val lijkt niet meer te voorkomen

11 december 2019 09:47

PSV zal het Europese seizoen donderdagavond af gaan sluiten met een thuiswedstrijd tegen Rosenborg. Na de uitermate zwakke vertoningen op bezoek bij LASK en Sporting Lissabon kan de ploeg van Mark van Bommel niet meer bij de eerste twee ploegen eindigen, zodat de ploeg na donderdagavond al klaar is voor dit seizoen.

PSV zal donderdag alleen nog kunnen strijden voor de coëfficiëntenranglijst. Na dit seizoen zal de ploeg een flinke val op de lijst gaan maken. Waar PSV nu nog op een gedeelde 39ste plaats staat, zal het na dit seizoen in het meest gunstige geval de 65ste plaats worden. Meerdere ploegen die na dit seizoen virtueel nog onder PSV komen te staan overwinteren dit seizoen wel, waardoor PSV zelfs buiten de top-70 kan vallen.

Voor de voorrondes en eventuele Europese groepsfase van komend seizoen heeft het nog niet direct invloed omdat hierin de coëfficiëntenstand wordt meegenomen zoals deze aan het eind van dit seizoen is, dus inclusief de punten van het voor PSV nog goede seizoen 2015/2016. PSV zal komend seizoen echter wel Europees moeten zien te overwinteren om de vrije val te kunnen voorkomen. Indien het overwintert in de Europa League zal het bovendien ook daarin nog enkele rondes moeten zien door te komen om uit te komen rond de huidige klassering.

Rosenborg was in Europees verband één keer eerder de tegenstander van PSV. In het zeer succesvolle seizoen 2004/2005 waren de Noren een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. Dankzij een vroege treffer van DaMarcus Beasley werd toen met 1-0 gewonnen. In de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001 oefende PSV in de winterstop tegen Rosenborg in het Spaanse Maspalomas. In januari 2000 werd met 3-2 gewonnen, terwijl een jaar later de Noren met 2-1 te sterk bleken.

Naast Rosenborg speelde PSV nog twee keer eerder tegen een Noorse tegenstander. In 1996/1997 liet PSV zich verrassen door Brann Bergen en volgde uitschakeling in de Europa Cup 2. Eerder dit seizoen kwam PSV in de voorronde van de Europa League tegen FK Haugesund en speelde het met 0-0 gelijk, wat net voldoende was om door te gaan.




Tags

rosenborg val coefficienten beasley bergen bommel brann coefficientenranglijst coefficientenstand damarcus haugesund klassering lask lissabon maspalomas overwintert sporting vertoningen virtueel voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje