Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV sluit Europa League af met blamage tegen Rosenborg

12 december 2019 20:52
Foto: Pro Shots

PSV sluit Europa League af met blamage tegen Rosenborg; image source: Pro Shots

PSV zal met veel vertrouwen zondag naar De Kuip afreizen. Grootmacht Rosenborg werd in eigen huis knap op 1-1 gehouden. Het publiek in het Philips Stadion werd getrakteerd op vele vloeiende aanvallen en technische hoogstandjes en zag Mohamed Ihattaren de gelijkmaker scoren.

In werkelijkheid leverde PSV wederom een wanvertoning. Zoals het dat dit seizoen al zoveel gedaan heeft Europees. Buiten de fantastische treffer van Ihattaren na maakte de ploeg een uitermate ongemotiveerde indruk en leek het daarmee de eigen supporters in het Philips Stadion totaal niet serieus te nemen.

PSV mocht zich in blessuretijd nog wel beklagen toen in het strafschopgebied als een volleerd volleyballer de bal werd weggeslagen. De scheidsrechter gebaarde echter dat de bal met de borst werd gespeeld en negeerde daarmee het schoolvoorbeeld van een overduidelijke penalty.

In de allerlaatste minuut leek PSV alsnog met de winst aan de haal te gaan toen Donyell Malen de bal in het doel schoot. Tot grote woede van iedereen werd de treffer echter afgekeurd vanwege vermeend gevaarlijk spel van Nick Viergever. Een zege van PSV zou gezien het spel onverdiend zijn geweest, maar dat maakte de woede er niet minder om.

Uiteindelijk werd de groepsfase afgesloten met slechts acht punten, waarbij de ploeg in twee thuiswedstrijden niet eens wist te winnen. Tegenstander Rosenborg was tot het begin van de wedstrijd zelfs de enige ploeg in de Europa League die nog geen punt gepakt had in de groepsfase. Het onderstreept nogmaals de manier hoe Europees gepresteerd is, terwijl na twee wedstrijden PSV nog met de volle zes punten aan kop stond.




Tags

rosenborg blamage ihattaren woede borst gebaarde getrakteerd hoogstandjes kuip malen ongemotiveerde schoolvoorbeeld viergever vloeiende volleerd volleyballer wanvertoning weggeslagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage