Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wacht al ruim twee maanden op een uitoverwinning

13 december 2019 23:05

Voor PSV wacht zondag een van de traditioneel meest lastige uitwedstrijden van het seizoen: Feyenoord. Na een beroerde start onder Jaap Stam is onder leiding van Dick Advocaat de weg naar boven langzaam ingezet en staat de ploeg inmiddels op een achtste plaats. Net zoals PSV hield voor Feyenoord afgelopen donderdag het Europese avontuur op na een nederlaag op bezoek bij FC Porto.

De wedstrijd van zondag zal alweer de 73ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Rotterdam treffen gekeken over alle competities. Dat PSV het vaak lastig heeft in De Kuip bewijzen ook de statistieken, omdat tot nu toe pas 13 keer werd gewonnen. 22 keer eindigde het duel in een gelijkspel en liefst 37 keer ging PSV met een nederlaag weer terug naar Eindhoven. PSV wist bovendien nooit met grote cijfers te winnen in Rotterdam. De grootste zeges die tegen Feyenoord werden geboekt waren met twee doelpunten verschil, waaronder twee seizoenen geleden. Vorig seizoen ging het duel met 2-1 verloren.

De huidige reeks van PSV in uitwedstrijden zal ook weinig vertrouwen bieden richting zondag. Sinds 3 oktober werd buiten Eindhoven niet meer gewonnen. Na de ruime zege tegen Rosenborg volgden vier nederlagen en twee gelijke spelen. Het gevolg daarvan is dat PSV Europees is uitgeschakeld en in de competitie op een flinke achterstand is gekomen.

Met Luciano Narsingh heeft Feyenoord één speler in de selectie die een verleden heeft bij PSV. Hij kwam uiteindelijk in Eindhoven tot 115 competitiewedstrijden. Ook trainer Dick Advocaat werkte eerder bij PSV. Hij was twee periodes de hoofdtrainer in Eindhoven. Onder zijn leiding werden in totaal vijf prijzen in de wacht gesleept. In zijn tweede periode als hoofdtrainer van PSV was Mark van Bommel zijn aanvoerder. Pablo Rosario speelde juist een korte periode in de jeugdopleiding van Feyenoord.




Tags

feyenoord advocaat beroerde bommel gesleept kuip narsingh porto rosario rosenborg stam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje