Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Dit was denk ik een van onze beste wedstrijden van dit seizoen'

15 december 2019 17:34

In gesprek met Fox Sports kreeg Mark van Bommel de vraag wat voor wedstrijd het was geweest. "Als je naar het resultaat kijkt, moet de gifbeker volgens mij helemaal leeg. Als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat we het grootste gedeelte domineren", aldus Van Bommel. "Zeker tot aan de 1-0 moeten wij minimaal twee doelpunten maken. Het veldspel was goed. De manier hoe wij het voorbereid hadden, voerden ze heel goed uit, maar je krijgt dan een goal tegen tegen de verhouding in. We blijven dan wel goed voetballen en kansen creëren. Maar het lukt dan niet."

De derde goal was volgens de trainer een belachelijke penalty. "Je kunt het niet meer terug draaien, maar dat was wel 3-0. De jongens bleven maar doorgaan, kansen creëren, vechten, domineren en combineren. Het zag er heel erg goed uit, maar je hebt er nu alleen heel weinig aan", zo gaf hij aan. "Die penalty was op een heel belangrijk moment. Ik heb in de rust nog gezegd dat als we zouden scoren, we gingen winnen. Dat voelde je gewoon. Dat voelde je in het veld en in het stadion. Dat was het ook. Wij bleven gewoon kansen creëren, maar dan moet je ze wel maken. Dat hebben we nagelaten."

Van Bommel wilde zijn spelers niet afvallen ondanks dat er ook de nodige fouten werden gemaakt. Zo ging Olivier Boscagli bij de openingstreffer in de fout. "Hij zag hem volgens mij niet. Berghuis deed het daar volgens mij gewoon goed. Maar als er doelpunten tegen vallen, zullen er altijd fouten zijn gemaakt", zei hij daarover. "Normaal gesproken zijn zulke dingen niet beslissend, maar dat was het deze wedstrijd wel. Het resultaat is natuurlijk heel erg slecht, maar dit was denk ik een van onze beste wedstrijden van dit seizoen."




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel domineren afvallen berghuis boscagli fox gifbeker nagelaten verhouding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage