Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber tot einde van seizoen interim-coach

16 december 2019 15:14 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Ernest Faber tot einde van seizoen interim-coach; image source: Pro Shots

Ernest Faber zal tot het einde van dit seizoen de trainer zijn van PSV. Dat meldt de club via de officiële website. Faber zal daarbij deze week gesteund worden door Boudewijn Zenden en Ruud Hesp. In de komende weken zal de club kijken naar de verdere invulling van de technische staf.

Naast Mark van Bommel zijn ook Reinier Robbemond en Jürgen Dirckx vertrokken bij de club en is ook de samenwerking met Bert van Marwijk opgezegd.

Meer op PSV.nl




Tags

faber bommel dirckx hesp marwijk robbemond zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Succes Faber - je zult het nodig hebben!
Gelukkig zijn die pannenkoeken Dirkx en Robbemond ook buiten gezet.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Taak aan de volgende trainer is warmte uitstralen. De latino's het gevoel geven dat ze erbij horen. Niet met 2 maten meten. Dezelfde eisen stellen aan alle spelers. Het team wat verder terug laten spelen, want dit team ontbreekt het voetballende vermogen om een team vast te zetten of in de kleine ruimte naar openingen te zoeken. En dat is ook helemaal niet gek. PSV scout nooit om het type spelers die dat wel kunnen.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Klopt helemaal, je moet het alleen wel willen zien...
+1/-0

4 jaar geleden
De interim periode in het verleden van Faber ter vervanging van Cocu was bepaald niet succesvol.3 Nederlagen en 2 overwinningen.We gaan het zien, de opties waren beperkt.PSV heeft nu alle tijd om naar voor volgend seizoen een trainer te zoeken.Wel is noodzakelijk dat er in de winterstop versterkingen worden aangetrokken.Ik weet niet of PSV daar nog een de financien voor heeft?
+6/-2

4 jaar geleden
Nou...hele staf eruit zelf van Marwijk eruit.
Toch sterk het gevoel dat de sfeer niet meer zo goed was..
Of Faber nu de reddende engel is betwijfel ik zeer.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Er valt helaas dit seizoen ook niets meer te redden. Je staat mijlenver achter op de nummer 2 en dus een kans op CL. Dit is, denk ik, ook de reden dat Faber er tot het eind van het jaar zit en gaan ze de rest van het jaar bezig met zoeken van een coach voor 20/21.
+4/-0

4 jaar geleden
Clubicoon van z'n voetstuk getrapt (door falend beleid van algemeen directeur) om te worden vervangen door.. tromroffel.. ons-kent-ons-Ernest-Faber! Met de goedkeuring van cultuurbewakers als Van Kemenade uiteraard.

Gerbrands OUT!
+6/-4

4 jaar geleden
Weer een ons kent ons oplossing. Een beetje lood om oud ijzer naar mijn mening. Faber, een echte PSV man lijkt me ook niet iemand die met de ijzeren vuist gaat regeren. Al heb ik het idee dat deze groep daar ook helemaal niet tegenkan. Dus wat dat betreft is het misschien nog wel de beste oplossing ook.

Seizoen is naar de knoppen. Bestuur heeft nu tot de zomer de tijd om de boel weer op de rails te krijgen voor volgend seizoen. Een geschikte trainer zoeken, ongeschikte spelers lozen en geschikte spelers scouten die wel psv-waardig zijn. Makkelijker gezegt dan gedaan, dat weet ik. Maar het is te hopen dat ze niet in de winter aan de slag gaan met paniekaankopen en het huren van spelers die alleen maar een hoop geld kosten.. ik noem als voorbeeld een Bryan Ruiz een aantal jaar geleden.

Ik vraag me wel oprecht af welke trainer we nu in godsnaam voor deze groep moeten zetten. Wie krijgt PSV weer op de rit? Een type Huub Stevens, of een Type 'vaderfiguur' Klopp?
+4/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een onzin. We hebben helemaal geen ijzeren vuist nodig die moet 'regeren'. We hebben een warm bad nodig. Vertrouwen geven.

En waarom Faber niet? Weet jij binnen 1 dag een betere te vinden?
In ieder geval heeft vergeleken met MvB veel meer ervaring (3 betaald voetbalclubs getraind en diverse malen assistent geweest en dan niet bij z'n schoonvader) en andere persoonlijkheid.

De keuze is juist zeer logisch voor de rest van dit seizoen.
+1/-0

4 jaar geleden
Is dit het beste wat we kunnen krijgen? Dat kan toch niet waar zijn! Dat Ernest het tot de winterstop zou doen, oke. Maar tot einde van het seizoen daar is hij veel te licht voor.
+4/-2

4 jaar geleden
Kan iemand mij uitleggen waarom Faber het wel aan de praat zou krijgen? Ik zag gisteren een spelersgroep die gewoon tot de 94e minuut probeerde er meer uit te halen. Zit dit probleem niet veel dieper? Op basis van wat is gekozen voor Faber? Persoonlijk snap ik hier helemaal niks van.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Nee, dat kan niemand uitleggen. Net zoals dat niemand kan uitleggen waarom een coach zonder ervaring en een technisch directeur zonder ervaring werden aangesteld.

Alleen Toon Gerbrands weet waarom.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ernest was assistent van Philip in de betere jaren , Daarom denk ik dat hij aangesteld is . Halverwege het seizoen is er praktisch niemand vrij. Wie had je dan graag gezien Tony ?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Goede vraag UsWilly. Was altijd erg benieuwd naar de rol van van Marwijk. Volgens mij moet je bij een dergelijk groep waarbij je in potentie beste spelers 'jochies' zijn iemand erbij hebben met veel kilometers op de teller. Ik kan de hand er niet opleggen waar het hier fout is gegaan. Destijds met Cocu en Hiddink werkte het. Waarom is dat hier niet gelukt? Ik heb niks tegen Faber maar eerlijk gezegd zou ik niet weten wat hij kan brengen wat van Bommel niet beheerste, in tegendeel zelfs. Ik denk dat van Bommel met zijn ervaring zeer goed lag bij de youngsters.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Inderdaad, ben er ook niet zo gerust op . Ik ben bang dat we terugzakken naar de middenmoot. Volgens mij ligt het niet aan de coach. Een paar spelers moeten goed de wacht aangezegd krijgen en 2 a 3 vervangen worden.

Het is te hopen dat Sam snel terugkeert na de winterstop zeker nu Donyell geblesseerd is. Met Ernest heb ik niet zo'n probleem tot het einde van het seizoen. Liever hem dan iemand die de club niet kent. Het is wel te hopen dat men iemand aanstelt met een kaliber volgend seizoen. En goede spelers haalt.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Klopt bij de youngsters, maar die gaan de wedstrijd niet voor je winnen. De jongens die in dienst moeten spelen van die youngsters voelen geen waardering. Worden in tegenstelling tot die youngsters behandeld als 2e rangs spelers. Als je die mannen weer degelijke partijen laat spelen. Win je weer 90 procent van je wedstrijden. Dus Zoet gewoon weer terug in de goal, Perreiro ook weer netjes op het veld.Einde van het machtspelletje en Lato kan gewoon linksback spelen zoals altijd al de bedoeling was. Die aanvoedersband weer snel om de arm van een speler met hersenen. Weer spelen met drie echte middenvelders. Toch onze zwakste linie dan helpt het niet om daar met 2 man te spelen tegen een overmacht. Ihataren leuk,maar mag het op de flank proberen. Enige probleem dat Faber heeft. Is dat zijn spits weer geblesseerd is.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Tony, Ik ben het met je eens dat de uitslag van Feyenoord - PSV vertekent.
PSV speelde in het begin goed, en als de omhaal van Malen erin was gegaan dan had PSV daar ook kunnen winnen. De ploeg heeft zeker inzet gehad en het niet laten lopen.
We weten alleen niet goed wat er zich in de kleedkamer afspeelde, en hoe Van Bommel daar met zijn spelers omgaat. Ik denk dat we die informatie de komende weken pas zullen gaan krijgen.
Ik hoop op een trainer, die echt heel goed is in het trainen van spelers en in het in laten voetballen van een team. Bij AZ hebben ze een trainer zonder naam, maar die ploeg draait zeer goed. Van mij mogen ze best een trainer aanstellen die geen sterspeler is geweest. Die moet meer uit deze groep kunnen halen dan Van Bommel deed. Al is een speler die het team kan sturen wel noodzakelijk.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij zijn Bergwijn, Malen en Ibi vrij duidelijk geweest over van Bommel. Ik ga ervan uit dat een type als Mo veel opstak van mentor van Bommel om een voorbeeld te noemen. Als ik een talent was van die categorie zou ik tegen van Bommel opkijken en ten alle tijden heel goed luisteren. Bij Faber zou ik dat helemaal niet hebben, in tegendeel. Ik neem het Gerbrands en consorten zeer ernstig kwalijk wat er met mijn cluppie gebeurt. Waar is de keuze voor Faber op gebaseerd? Dat hij stopt met zijn gewouwel over topsportklimaat.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Misschien komen ze over een paar weken wel met een nieuwe trainer.
Ik kan me ook voorstellen dat de jonge spelers veel van Van Bommel konden leren, maar wat me wel verbaasde is dat er toch vaak een gebrek aan samenhang in het team was. In die zin begon ik wel twijfel over van Bommel te krijgen. Daarom hoop ik op een trainer die inhoudelijk zeer goed kan trainen, en echt een team kan vormen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik kan me niet voorstellen dat ze over een paar weken al met (weer) een nieuwe trainer komen. Ik geloof namelijk niet dat Faber voor 2 wedstrijden in deze ellende stapt.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@tony: Al zou het al zijn dat jonge spelers meer tegen Bommel dan tegen Faber opkijken(zijn al jaren geleden gestopt), stip je hier niet het probleem mee aan waarom het beter of slechter zou gaan. Het gaat er hierom dat je er voor zorgt dat je 110% uit de mogelijkheden van een selectie haalt. Faber is een veel minder dominant persoon dan Bommel, en het zou zo maar kunnen zijn dat hij juist daarom spelers meer het gevoel zal geven dat ze zelf ook initiatief gaan en moeten nemen in het veld, volgens mij een heel belangrijke factor in deze malaise. Met deze selectie kun je gewoonweg van elke ploeg makkelijk winnen in de eredivisie buiten ajax en AZ. Of Faber tot einde seizoen moet blijven is gezien zijn eigenlijke job wel een punt waarvan ik denk of je dat wel of niet moet doen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Begrijp niet dat het nu nog zin heeft om over van Bommel. Die kreeg het niet aan de praat. Zelfs tegen het zwakste Feijenoord van jaren verloren ze. Alleen de uitslag is van belang. De rest weten we over een maand niet meer. Tegen Emmen gelijk gespeeld en de wedstrijd tegen Rosenborg was het schandelijkste wat we in jaren hebben gezien.1 ding is zeker: van Bommel kreeg het niet meer aan de praat en was ook niet zelfkritisch. Gerbrands heeft het erg netjes gedaan. Van Bommel als clubicoon kans op kans gegeven. Zoveel krediet had van Bommel nooit gehad bij Feijenoord of Ajax om maar twee concurrenten te noemen. Zijn vreemde opstellingen en onlogische wissels gingen van kwaad tot erger. Van Bommel duldde geen tegenspraak en was zelf overal voor verantwoordelijk. Nou dan krijg je ook op je lazer. Faber heeft het destijds bij Eindhoven Nec en Groningen gewoon goed gedaan en is niet zo eigenwijs en gewend met slecht spelersmateriaal te werken anders dan van Bommel die echt in de absolute top heeft gespeeld. Nou dat is het huidige PSV niet. Faber's inzicht zal iedereen verbazen (hoop ik geef ik toe).
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Faber deed het héél goed bij Eindhoven @vlijmen. Hij kwam daar met veel ambitie en deed het erg goed met de middelen die hij tot zijn beschikking had.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja volgens mij zeg ik dat ook. Dus het zou goed kunnen dat hij het bij PSV ook erg goed doet na verloop van tijd.
+1/-0

4 jaar geleden
Deze groep heeft een strengere trainer nodig die niet al bij psv zat en een band met sommige spelers had. Faber is dat duidelijk niet. Jammer dat ze daar niet rustig naar hebben gekeken in de winterstop. Tot die tijd had je pietje puk daar neer kunnen zetten...
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat het tegenovergestelde waar is.
+2/-0

4 jaar geleden
Zal niet meevallen nu Donyell ook enkele maanden niet beschikbaar is. Hij zal gerustgesteld zijn dat er vrijwel geen belangstelling is voor vertrek van spelers in de winterstop. Hopelijk krijgen we wel versterking. Kan me wel vinden in de aanstelling van Ernest, zo ook de steun van Boudewijn en natuurlijk Ruud. Succes Ernest.
+4/-1

4 jaar geleden
Vladimir Petkovic,is een zwaargewicht voor PSV.Deze coach is na euro 2020 vrij.Deze bosnisch-kroatische bondscoach van Zwitserland is 56 jaar,en heeft veel ervaring.Charismatische coach,heeft zwitserland vanaf 2014 op 3 eindtournooien geleid.Haal de 22 jarige goalgetter en zwitsers international Cedric Itten maar gelijk op bij ST Gallen,nu Malen langdurig geblesseerd is,en de terugkeer van Lammers,afwachten is,hoe dit uitpakt.Cedric itten is voor pakweg 3 miljoen al weg te halen.In de winterstop al halen.Vraag hem naar Loris benito(27)linksback van Bordeaux,transferwaarde 5 miljoen,linksback,en zwitsers international.En vraag hem naar Ermin bicakcic,aanvoerder en linker centrale verdediger van Bosnie en herzegovina en hoffenheim,ervaren 29 jaar,transferwaarde 4 miljoen.Faber is een perfecte interim trainer,kent de club door en door,als speler,als hoofd jeugdopleidingen,kent de club in alle gelederen,heeft trainers ervaring,en is Eindhovenaar.Vraag de expertise van Guus hiddink als klankbord,tot einde van het seizoen,betrek hem bij de club.Dit seizoen Boudewijn Zenden als assistent is ook uitstekend,en laat hem volgend seizoen op eigen benen staan als coach bij PSV019,als opvolger van Ruud v nistelrooy,die promoveert voor de komende 2 seizoenen als trainer van Jong PSV.Op die manier komt Ruud dichter bij het 1e elftal te werken,en gaat het betaald voetbal als trainer in,waar hij een langer traject af kan leggen als Mark,en iets meer tijd krijgt om te leren.Faber kan als assistent blijven als PSV kenner,en mogelijk kan je Erwin koeman toevoegen als assistent.Huub stevens kan benaderd worden om mogelijk de jeugdopleiding van PSV te leiden,waar het allemaal voor hem begon,kan hij nu rustig in zijn nadagen voor zijn geliefde PSV werken,met vd kuijlen als een van zijn grootste vrienden om hem heen,een echte baas op de herdgang,om de scouting en jeugdopleiding te regisseren.PSV cultuur bewaakt en europese topcoach aan het roer.Alstublieft Toon en John,jullie mogen gratis van mijn expertise gebruik maken,omdat PSV me aan het hart gaat.
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Beleidsmatig ben ik het grotendeels eens met jou; er wordt hier nogal op de emotie gespeeld, dat lijkt me niet raadzaam.

Check ff mijn persoonlijk bericht aan jou svp
+1/-0

Als er geen spelers vertrekken kan je mooi dromen van versterkingen, de prijs waar we nog voor kunnen spelen is EL waard, niets meer dan dat, dus naar meerdere versterkingen vragen een Utopie, de beker is iig welkom.
+2/-0

4 jaar geleden
Tot de winterstop leek me logisch.
Had na de winterstop wel op een betere interim coach gehoopt.
+1/-0

4 jaar geleden
Ok dit seizoen is dus officieel afgeschreven. Ik heb niks tegen Faber maar dat lijkt mij nou niet de man die PSV weer aan de praat gaat krijgen en er de tweede helft van het seizoen nog het beste van kan maken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat lijkt jou niet? Heb je ook argumenten?
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
In zijn voorgaande trainersfuncties heeft hij op mij geen bijzondere indruk gemaakt. Begrijp mij niet verkeerd, ik hoop dat hij het geweldig doet. Ik heb er alleen op voorhand niet zoveel vertrouwen in.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@red bastard: Dat vind ik ook; ik hoop dat de directie ondertussen zoekt naar een top coach die al kan stappen in februari oid. Dan kan hij nog best wat maken van dit seizoen, kampioen niet, maar 2e msn nog wel, iig 3e worden en beker pakken.
Talent genoeg in deze selectie, ervaren menselijk sterk persoon ervoor die patronen kan inslijpen... 1 die de Nederlandse taal machtig is is een groot pre!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Philippe Clement staat in België bekend als een echte klasbak maar die zal Brugge niet willen verlaten. Maakte Genk kanpioen. Haal daar de TD maar op en zet beiden aan het stuur bij PSV.
+1/-1

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Ik hoop echt dat Faber meer uit deze ploeg kan halen en de aankopen ook beter gaan renderen. Faber heeft al wel ervaring opgedaan bij andere clubs, dat scheelt alweer een stuk en hij kent deze club heel erg goed. De Jong hoeft voor mij niet weg, stel nou dat de aankopen nu wel goed gaan spelen, dan zal iedereen zeggen dat het niet aan hem lag. We moeten afwachten hoe PSV zich in 2020 zal ontwikkelen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage