Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Het is een zwarte dag in de PSV-historie'

16 december 2019 16:04 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Het is een zwarte dag in de PSV-historie"; image source: Pro Shots

Tegenover de officiële website van PSV heeft technisch manager John de Jong gereageerd op het vertrek van Mark van Bommel. Volgens De Jong is het een een zwarte dag in de PSV-historie. "Als directie hebben we samen met de staf en de spelersgroep de afgelopen weken dag en nacht gevochten om het tij te keren. Helaas is dat niet gelukt", aldus De Jong. "We zijn uitstekend aan het seizoen begonnen met als resultaat een koppositie in onze Europa League-groep en de gedeelde koppositie in de Eredivisie. Daarna zijn we in een negatieve spiraal beland. Die kon niet doorbroken worden."

De Jong rekent het zichzelf ook persoonlijk aan. "Als clubman doet dit pijn. Gezamenlijk hebben we de selectie samengesteld. Niet alle aankopen voldoen op dit moment aan de verwachtingen. Dat reken ik mezelf aan", zo geeft hij aan. "Het is een nederlaag voor iedereen. Staf, spelers en directie. Het besluit is uiteindelijk genomen na een lange periode van overwegen."

Voor algemeen directeur Toon Gerbrands is het één van de moeilijkste beslissingen die hij in zijn carrière heeft moeten nemen. "Het is ontzettend pijnlijk. We hebben heel lang geprobeerd om te steunen en te helpen. Iedereen heeft er alles aan gedaan om de resultaten om te keren en er was zeker geen sprake van een onwerkbare situatie tussen staf en spelers", zegt hij daarover. "Maar de huidige cijfers passen niet bij PSV. Het belang van de club gaat boven ieder individu. Daarom vinden wij dat we deze beslissing moesten nemen."

Meer op PSV.nl




Tags

jong historie beland bommel clubman doorbroken eredivisie gerbrands individu onwerkbare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze 2 mannen zijn medeverantwoordelijk voor deze crisis. Er niet in geslaagd om het gemis van Luuk, Lozano en Angelino fatsoenlijk op te vangen. Achteraf lullen is altijd makkelijk. Maar het lijkt erop dat we een groot gedeelte van het geld dat Bruma, Doan en Baumgartl gekost hebben door de WC hebben gespoeld.
+8/-2

 
4 jaar geleden
Doan is een aanwinst... Thomas is per saldo geen aanwinst - Bruma en Baumgartl idem dito.
Maar het ligt ook aan de trainer hoe hij de voetballers in het elftal weet te plaatsen en te motiveren. Complimenten voor Dick Advocaat, hij kan van niets... iets maken.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Hahah we gaan het meemaken , heb er een hard hoofd in. Spelers zijn ondermaats , geen trainer gaat hier meer van maken.
+2/-3

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Spelers spelen ondermaats, correct. Wil niet zeggen dat ze ondermaats zijn. Zij behoren binnen Nederland zeker tot de betere spelers. Als ik jou was, zou ik maar supporter worden van FC Barcelona ofzo. Daar hebben ze wel een budget om de wereld top in dienst te nemen, het klinkt immers alsof je dit soort spelers verwacht bij PSV.
+2/-0

 
4 jaar geleden
och och , ik moet maar een andere club supporten? triest mannetje ben jij zeg. Kijk of denk eens out of the box , denk je dat ajax zuid amerikanen ook in de eredivisie haalt of wat? Wij haalden eerst zuid amerikanen , dat zou je moeten weten. Met een beetje creatief scouten kan je heel wat bereiken. Toon zegt zelf dat die bij de beste 32 clubs van europa wilt horen , en ik moet dan maar een andere club supporten omdat ik wil dat we winnen?
+1/-0

4 jaar geleden
Kan iemand me uitleggen wat er bij mijn cluppie aan de hand is? Dit lijkt op een coup? Waar is het misgegaan en zouden er niet meer slachtoffers moeten vallen? Hoezo Faber trouwens? Wie neemt zijn taken over?
+3/-6

 
4 jaar geleden
Een coup is er volgens mij niet, er is slechts een hoofdtrainer ontslagen, meer niet. Ik hoop idd. dat het beperkt blijft tot de winterstop deze trainerswissel. HJO is een zéér belangrijke job op een afdeling waar de toekomst van PSV ook grotendeels gemaakt zal gaan worden.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik meen gelezen te hebben tot eind seizoen maar kan me vergissen. Zie nu dat er een topic op netwerk is waarin staat Faber tot einde seizoen. Om maar heel eerlijk te zijn snap ik daar werkelijk helemaal niets van
+3/-5

 
4 jaar geleden
Ik snap dat eerlijk gezegd ook niet, ik hoorde vandaag echter wel dat dat het plan is. Een topclub moet mi. altijd een schaduwoplossing hebben, zeker als de trainer al een tijdje op de schopstoel zit. Dat zou indien dit de voorlopige oplossing is, mi een diskwalificatie voor het bestuur zijn. Een topclub gaat altijd voor het kampioenschap, nu lijkt het erop dat we alles 'zo goed mogelijk' gaan doen tot einde seizoen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij was Faber ook de "schaduw-trainer" van Van Bommel. In de eerste dagen van de zomer van vorig jaar heeft Faber ook de trainingen gedaan, toen Van Bommel nog met het WK bezig was.
+2/-0

 
4 jaar geleden
@Tony, het is toch logisch dat de hele technische staf en van Marwijk wordt ontslagen. Toen Jelle Goes opstapte als hoofd Opleidingen duurde het een jaar voor Art Langeler werd aangesteld, dus dat zal wel geen prioriteit hebben. Door de goede relatie die Ernst Faber met Hiddink heeft zal hij wel als adviseur worden aangetrokken. Ik hoop dat Faber voor de ommekeer kan zorgen bij PSV, anders ben ik bang dat er aan het einde van het seizoen meer slachtoffers gaan volgen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Wat bedoel je met 'dus dat zal wel geen prioriteit hebben'?
+1/-3

"Niet alle aankopen voldoen op dit moment aan de verwachtingen. Dat reken ik mezelf aan", zo geeft hij aan.
Nou John de Jong, ik vraag me af welke van de aankopen wél aan de verwachtingen voldoet. Ik ben heel benieuwd voor welke spelers de lat (extra) laag is gelegd, waardoor je nu kunt zeggen dat hij voldoende presteert.
+1/-1

4 jaar geleden
Denken jullie echt dat het in het belang van PSV is om op dit moment ook Gerbrands en De Jong te ontslaan? En dan hoor ik namen als Saintsburry en Behich, uit welke hoed denk je dat die kwamen? Laten we nou maar eerst de rust weer terug laten keren.
+6/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Fijn dat er ook nog wordt nagedacht, het wordt n puinhoop als ook John en Toon weg moeten nu.
Neemt niet weg dat John ook naar zichzelf moet kijken, maar dat doet hij ook; je kunt ook aan hem zien dat het niet in zijn koude kleren is gaan zitten.
Hij verdient n kans met een andere trainer, niemand maakt mij wijs dat er niet (veel) meer uit te halen is met dit materiaal...
+3/-2

 
4 jaar geleden
Waarom bonjourde Toon van Bommel na de waardeloze wedstrijd in Oostenrijk niet gewoon buiten? Snap jij het nog? En de RVC stond erbij en liet het maar allemaal op zijn beloop? Denk jij nu echt dat er onder Faber in 1x de pannen van het dak gespeeld gaat worden? Ik geloof daar niks van
+6/-4

 
4 jaar geleden
Ik ook niet tony , ik ben het met je eens. Ik snap persoonlijk niet wat het voor nut heeft om hem voor de kerst nog te ontslaan, had hem maar tijd gegeven tot het einde van het seizoen om het nog op de rit te krijgen want het seizoen is al voorbij. Ik vind de selectie ver ondermaats en alleen bergwijn, ihattaren en malen zijn van psv niveau. Ik denk dat veel fans de club nogal overschatten en denken dat iedereen zo maar hier naartoe komt. Dit gaat alleen maar erger worden ben ik bang, we gaan het zien.. ik hoop dat ik fout zit. Verder zit het me niet lekker dat van bommel ontslagen is en dat jdj hier nog zit. Dat is degene die verantwoordelijk is, die had de selectie bij aanvang vd cl wedstrijden nog niet rond.
+2/-2

 
4 jaar geleden
En ik vrees dat het een puinhoop blijft als Toon en John blijven. Daarbij is het Toon's eigen beleid wat faalt en waarvoor Van Bommel nu wordt gestraft.
+3/-1

4 jaar geleden
Ondanks dit ontslag blijft Mark voor mij een clubheld waar ik trots op ben.
1 van de betere voetballers die ik in het psv shirt heb zien spelen.
Deed me ook pijn Mark zo introvert te moeten zien staan na weer een nederlaag ..zich inhoudende en voor zijn spelers op kwam.
John de Jong is net zo schuldig maar die mag wel blijven en 35 miljoen zo verkwanselen.
Dat dan wel in het belang van de club?
+4/-2

 
4 jaar geleden
John de Jong doet me denken aan Mark Rutte - die geeft miljoenen voor het klimaat en het milieu waar wij niet wijzer van worden.
Misschien dat Mark een leuke baan voor John weet?
+4/-4

 
4 jaar geleden
Ben jij ook een van die boze PSV boeren?
+2/-1

4 jaar geleden
De belangrijkste oorzaak van de slechte resultaten is het historisch slechte aankoopbeleid van afgelopen zomer.

Je weet wel, waar niet MvB voor verantwoordelijk is, maar John de Jong....

Maar de De Jong blijft zitten en MvB vliegt er uit.....
+4/-2

 
4 jaar geleden
En wie liet deze onervaren mensen dit werk doen?
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ben het met je eens dat het onverantwoord is dat je onervaren personen als Mark van Bommel en John de Jong een dergelijk zware taak op hun schouders legt.
Dit is vragen om problemen... hiervoor mogen we Toon Gerbrands aan zijn jas trekken.
Hij is een gentleman maar te soft voor PSV.
+3/-0

4 jaar geleden
Iedereen heeft het maar over van Bommel en de Jong, maar dan moeten degene die deze 2 onervaren mensen deze belangrijke functies hebben gegeven vertrekken.
+3/-2

4 jaar geleden
Van Bommel zn ontslag komt niet door het verlies tegen Feyenoord. Hem net daarvoor wegsturen had ook geen goed gedaan. De slechte investeringen zijn natuurlijk geen 100% verlies. Misschien dat de markt om spelers van goed niveau te hard gegroeid is. PSV is de laatste jaren best creatief geweest met oplossingen. Behalve dit seizoen er werd alleen maar gekocht.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De vraag blijft overeind - waarom kan Dick Advocaat dit wel.
Waarom kan hij Feyenoord met goedkope spelers wel op de rit zetten?
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoord speelde echt niet beter. Geluk is iets wat soms helpt en als je het niet hebt heel erg tegen kan zitten.

De ene speler is ook beter dan de andere. Dat is met trainers of people mangers ook zo.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad , feyenoord speelde resultaat voetbal en psv probeerde te voetballen. Ik hoop dat we niet terug gaan naar het anti voetbal
+2/-1

 
4 jaar geleden
Advocaat heeft ook niet overal succes gehad. En het seizoen voor feijenoord is nog niet om.
+2/-1

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
John, jij bent gewoon een waardeloze kerel, veel is aan Mark te wijten, maar jij had ook de eer aan jezelf moeten houden, jij gaf Mark deze selectie, die een slordige 40 miljoen kostte, en dit waardeloze spul, wil NAC nog niet voor niets hebben, ik heb gistermiddag als voorbeeld onze Franse tobber gezien, ik begreep na gisteren waarom Mark hem niet opsteld, dit gebeurd nog niet op zondagmorgen 4 klasse man! Dan heb ik nog niet over alle andere internationale tobbers, die nog duurder waren en geen pepernoot raken, jij bent achterbaks John, ik vond je eerder een prima kerel, maar dat is nu veranderd....Mark gaat hier via de voordeur naar buiten, en jij blijft stiekem zitten.... dat zegt genoeg...
+4/-3

 
4 jaar geleden
Ook John kan er weing aan doen, net als Mark. Beide te snel een te belangrijke functie gekregen van onze algemeen directeur.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Dezelfde selectie kon eerst wel winnen. Je gaat me niet vertellen dat deze spelers minder zijn dan die van AZ. Gewoon accepteren dat je favoriete speler een waardeloze trainer is. Is overigens geen schande. Hij is niet de enige die dit overkomt.
+3/-1

4 jaar geleden
Trek dan zelf je conclusies Johnny.Opbokken.
+3/-2

4 jaar geleden
Schei nou toch eens uit mensen. Als we de hele directie op straat kieperen gaat het dan ineens beter lopen? Staan er 20 ervaren mannen met kennis, inzicht en netwerken klaar om het stokje over te nemen?
+6/-0

 
4 jaar geleden
Eens maar hetzelfde kan je zeggen over de trainer. Net alsof top trainers hier naartoe komen , en dan heb ik het natuurlijk niet over de absolute top. Diegene die mvb hier weg wouden hebben , kom maar eens met een lijstje trainers. En geen trainers die al bij een club zitten.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Ik snap hoe je het ziet, maar mijn redenatie is simpel: JdJ heeft 4 jaar meegelopen met Brands, heeft daar een netwerk opgebouwd maar heeft weinig ervaring met de eindverantwoordelijkheid. Kieper je hem eruit dan heb je niks over. VBommel daarentegen was een onervaren trainer en een andere onervaren trainer is meer van hetzelfde, maar geen enorme stap achteruit. Bovendien zijn slechte resultaten na een goede periode gewoon de eindverantwoordelijkheid van de trainer. Toen we eerste stonden in de groepsfase EL en gedeeld eerste in de eredivisie, toen voldeden de aankopen prima volgens de meesten. Nu ineens niet meer? Ik denk dat een aantal aankopen, waaronder Doan en Baumi best wat beter voor de dag kunnen komen met wat meer ervaring. Bruma vond ik toen te duur en nog steeds te duur, ook al bloeit hij een beetje op. Hij was al 24 toen hij gehaald werd en het ziet er niet naar uit dat hij zn geld, een slordige 15 mil weer op zal brengen. De LB positie is een pijnpunt, maar dat hadden we ook ten tijde van Brands, totdat Angelino, na JAREN aanmodderen, de oplossing bleek. Toon Gerbrands heeft de club al jaren geleid, ook ten tijde van Cocu en toen hebben we toch wel een aantal mooie resultaten geboekt. Ik kan me niet voorstellen dat je daar geen verlies lijdt als je hem eruit bonjourt.
+4/-1

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Ik ben het dus absoluut niet met je eens, alle zomerse aankopen, daarvan durf ik te beweren dat er niet een beter word, ook niet bij een andere trainer, we lijden hier stuk voor stuk allemaal verlies op, mark my words, dit is grotendeels John z’n werk! Absoluut ongeschikt en zou in gewone bedrijfsleven ook al lang de laan zijn uit gestuurd!
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik snap wat je bedoelt maar ik heb alleen geen vertrouwen dat een doan/bruma wel beter gaat renderen onder een andere trainer want daar gaat dit om. De "hoge heren" zijn bang dat het geld wat in de selectie is gestoken er niet meer uit komt. Als je het niet met me eens bent oke, maar kijk dan even naar de statistieken van de aankopen van JdJ en vertel mij dan maar eens waaruit je vertrouwen put dat een andere trainer wel meer uit deze spelers haalt. Laten we niet het begin van het seizoen vergeten want wie liet ook alweer zn mannetje lopen in de cl vs basel thuis? Wie stond er bij de 2e paal als een zoutzak bij de 2e goal? Kortom : de selectie was en is nog steeds niet op orde. Ik zal niet zeggen dat van bommel de beste trainer ooit was maar wat mij betreft hebben ze de verkeerde eruitgestuurd.
+2/-1

4 jaar geleden
Totaal schoon schip is noodzakelijk. Mark van Bommel is een waardeloze trainer. John de Jong heeft €50M letterlijk weggegooid. De scouting faalt constant. En Toon en de RvC kijken toe en doen niets. Wat een puinhoop... op naar de top-132!
+3/-8

 
4 jaar geleden
Dat komt omdat Toon ook een hoofdscout en scout aanstelt, of aan laat stellen door een onervaren TD, die geen bewezen vakmensen zijn, net als Mark en John. Ernest Faber is een trainer zonder noemenswaardige successen en Berry van Aerle... tja.. Beide niet de juiste mensen op de juiste plek, maar ons kent ons en oud-psv'ers. Van Kemenade zal er wel van smullen.
+1/-0

4 jaar geleden
De Jongh is verantwoordelijk voor de onbalans en slechte aankopen, dussss eruit ermee
+4/-3

 
4 jaar geleden
Denkt iedereen hier nu dat de TD in zijn eentje op een morgen denkt: kom laat ik Bruma eens halen? Dat gaat in voortdurend overleg tussen de TD en bestuur. Daarvoor worden plannen uitgewerkt, voorgedragen en besproken en vervolgens worden bepaalde voorstellen toegewezen en geld beschikbaar gesteld. Zo gaat dat en iedereen was daarbij.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Ik snap niet waarom het in een keer slechte aankopen zijn?
Noem mij eens een speler buiten de aankopen die beter is geworden onder van Bommel.
Toen Bruma kwam zeiden zelfs een paar Ajaxieden in mijn omgeving dat wij daar nog veel plezier aan zouden beleven.
baumi het zelfde verhaal 20 interlands jong Duitsland (basis) meer dan 100 wedstrijden Bundesliga. Mitroglu zou onze nieuwe cultheld zijn.
Guti Mexicaans international en ga maar door.
Je maakt mij niet wijs dat deze in een keer niet meer kunnen voetballen!
Toen ze kwamen speelde ze allen de eerste wedstrijden goed maar zijn alleen maar slechter geworden.
Van Bommel wil een systeem spelen (wat zie ik niet) waar deze spelers niet geschikt voor zijn een dan daarbij heeft werkelijk niemand meer vertrouwen in zichzelf.
Hoeveel combinaties heeft hij geprobeerd op het middenveld??
Wat denk je dat dat doet met een verdediging?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik heb gutierrez nog niet op 1 goede wedstrijd kunnen betrappen. Een van de weinige mexicanen die geen karakter heeft. Bruma? Heeft in de duitsland ook niets gepresteerd. Je betaald 15 milj voor 2 doelpunten per seizoen.? Die lopen er hier in de jeugd ook rond. Kijk een elftal samenstellen daar is de td verantwoordelijk voor. Zoals ie zelf zegt ' de lange termijn visie' hij beweert zelfs ( net op tv) dat het een kampioenswaardig elftal is...wat een amateur. Haalt ons PSV goed onderuit.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Die vriendjes van jou die kunnen nu mooi lachen. Bruma 148 wedstrijden 24 goals Doan 63 wedstrijden 15 goals .. dus waar moest het rendement vandaan komen toen malen en bergwijn geblesseerd raakte? Ihattaren ? Die mvb de kans heeft gegeven? Wat een kortzichtigheid heerst er hier... nou de trainer is weg we gaan even alles winnen 🤡
+1/-1

4 jaar geleden
Hoe kun je nou zo'n club-icoon als Mark van Bommel ontslaan ?
RvC laat je stem eens horen en gooi John de Jong eruit, niet voor zijn vak geschikt.
+4/-1

 
4 jaar geleden
De Jong eruit? En schrijf je dan ook gelijk op dat laken wie z'n opvolger wordt, of heb je daar nog niet over nagedacht?
+1/-0

greggo1 (geschorst)
4 jaar geleden
Hele dag een gevoel i me kop van woede en onmacht , meer over het feit van waarom zolang door laten sukkelen en niet eerder actie ondernemen. Dit ontslag van van Bommel is puur en alleen om tav van sponsororen en vriendjes geen gezichtsverlies te lijden .

kom al 47 jaar naar MIJN club en weet dat er normaliter netjes wordt omgegaan met clubmensen. Maar dit slaat echt alles.Hoop dat de wat oudere garde zun eigen weer eens laten horen as zaterdag
+5/-1

4 jaar geleden
Weg met de Jong. Zaterdag grote anti de Jong actie graag!!
+5/-4

4 jaar geleden
Iedereen heeft het wel over John de Jong, maar het is Mark van Bommel die hier niet presteert. Als je puur kijkt naar kwaliteit van de spelers hebben wij de tweede beste selectie van Nederland. Halverwege de competitie staan we 4e. Een wanprestatie. Als je kijkt naar de kwaliteit van de selecties in onze Europa League poule, daar hebben we ook de tweede beste selectie. Daar worden we 3e, ook minder dan verwacht dus. Als je vervolgens kijkt naar alle tegenstanders met een kwalitatief mindere selectie waar we niet van hebben gewonnen, dan is het rijtje haast eindeloos: Rosenborg, Emmen, Willem II, LASK Linz (2x!), Sparta, Utrecht, Haugesund, Twente, Feyenoord. Dat zijn zeker 10 wedstrijden! Mijn conclusie: Mark van Bommel presteert onvoldoende met het beschikbare materiaal en wordt daarom terecht ontslagen. Als spelers als Baumgartl, Zoet, Rosario, Guti, Bruma, etc. hun echte niveau halen (wat mijns inziens verantwoordelijkheid is van de trainer) dan hebben wij een hele aardige selectie waarmee we eenvoudig overwinteren in de EL en tot mei meedoen om het kampioenschap.
+3/-1

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Slaap lekker verder Shevchenko.... dit is een heel middelmatige ploeg, die wanneer ze top presteren misschien een 2 ronde el halen.... verder doet deze selectie echt onder van die van bv AZ, voorin is het allemaal leuk, middenveld en achterin is gewoon zorgwekkend man! Neem ik als vb, Wuytens en Baumgartl.... die verschillen niets van elkaar hoor, alleen Baum kost maar 10k.... en zo kan ik nog wel ff doorgaan! Hele middelmatige ploeg waar echt te veel geld voor is betaald! En dat heeft onze John mooi terecht gemaakt, ik had voor de helft van dat uitgegeven geld wel zelfde spelers uit de eredivisie kunnen pakken waardoor je diezelfde middelmatige selectie er hebt staan! Het aankoopbeleid is en blijkt gewoonweg ver onder de maat!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Jij haalt de begrippen kwaliteit en vorm/vertrouwen door elkaar. PSV heeft kwalitatief een betere selectie dan AZ. Het verschil is alleen dat bij AZ vrijwel alle spelers op dit moment het maximale eruit halen. Er zijn er zelfs bij die boven hun kunnen presteren. Dat is een verdienste van de trainer. Bij PSV is er op dit moment geen enkele speler die zijn eigen niveau haalt. Veel spelers zitten zelfs ver van hun eigen niveau vandaan. Daarom lijkt het dat AZ een betere selectie heeft, maar dat is niet zo. Twee seizoenen geleden werden we nog kampioen met Schwaab, Isimat en Brenet in de verdediging. Dat is echt niet beter dan wat we nu hebben. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat we met Dumfries - Baumgartl - Viergever/Schwaab - Lato een veel betere verdediging (mits in vorm en vertrouwen) hebben dan toen.
+2/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Klopt niet wat je zegt, wanneer je gewoon analyseert, is een Baumgartl in vorm ook niets beter dan een Wuytens.... ik begrijp jou voetbalvisie niet, met andere woorden, ben van mening,door jou mening, dat je er geen verstand van hebt.... Baum was gedegradeerd met Stuttgart.... z’on hoogvlieger is hij niet, en dan heb ik het maar over 1 speler.....
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dat Baumgartl gedegradeerd is in Duitsland wil niks zeggen. Dat is een totaal ander niveau. Luuk de Jong is gefaald in Duitsland en Engeland en bleek voor ons van buitencategorie. Spelers die het in Duitsland of Engeland goed doen zijn voor ons onhaalbaar. Daarbij komt dat je Wuytens en Baumgartl echt niet kunt vergelijken. Wuytens is een jongen die aangetoond heeft dat hij het niveau van PSV niet aan kan. Daarbij komt dat hij 30 jaar is en je qua ontwikkeling ook niet veel meer kunt verwachten. Baumgartl is een talent van 23 jaar die al meer dan 100 wedstrijden voor Stuttgart heeft gespeeld. Voor zijn leeftijd dus veel ervaring, maar nog volop in ontwikkeling. Die komt nu terecht in een team wat niet draait en dan zakt hij ook door het ijs.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat Mark het wel beter had kunnen doen, maar de spelersgroep is totaal uit balans en onder de maat. Bovendien was het moment van instappen te vroeg voor Mark. En daarmee is een clubicoon de vernieling ingeholpen.
Ook was al lang duidelijk (of had moeten zijn) dat er in de verdediging spelers weg gingen is daar veel en veel te laat op ingespeeld. De spelers die kwamen hebben daardoor niet mee kunnen draaien in de voorbereiding en waren er niet klaar voor. Nog even los van de kwaliteit. Bij Baumgartel viel dit in het begin nog wel mee, maar die is inmiddels ook ver weg gezakt. Ook het vertrek van Luuk is totaal onderschat. Maar John de Jong verbergt zich wel erg makkelijk achter de tekst "Ik heb samen met de coach de selectie samengesteld". Vergeet niet dan John onze hoofdscout was, voordat hij in deze functie werd aangesteld. Ik reken daarom John de Jong deze crisis veel meer aan dan Mark van Bommel. Vergeet niet dat je geld maar 1 keer kunt uitgeven. Veel geld uitgeven aan pure middelmaat kan clubs in rap tempo kapot maken. Dat weten we nog wel uit de tijd van Jan Reker. Maar John de Jong kan er ook wat van.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Bommel stapte erin toen eigenlijk onverwachts Cocu opstapte. Mi was dit minimaal een jaar te vroeg en had hij eerst ergens assistent moeten zijn een jaar. Dat vind ik iets wat je het bestuur/RvC kunt aanrekenen, omdat ze hier een risico mee liepen.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aap afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen sandler seat seizoenskaart skipper soccernews soubavaria sparta utrecht voorkennis