Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'Ik ben nu hier om de club te helpen'

17 december 2019 14:53 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Ernest Faber: "Ik ben nu hier om de club te helpen"; image source: Pro Shots

Ernest Faber heeft dinsdagmiddag gereageerd op zijn aanstelling als interim-coach van PSV. "Het is erg snel gegaan. Ik stond op het punt om met Jong PSV mee te reizen naar Engeland toen ik werd gebeld door de directie", aldus Faber, geciteerd door de officiële website van PSV. "Uiteindelijk sta ik nog geen dag later voor de groep. Na goed overleg met mijn managementteam en coördinatoren bij de PSV Academy heb ik ja gezegd."

De hoofd opleidingen van PSV heeft ingestemd op zijn benoeming om de club te kunnen helpen. "Anderhalf jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt voor een andere carrière in het voetbal. De PSV Academy staat er op dit moment erg goed voor", zo gaf hij aan. "Dat zie je onder andere terug in de resultaten, de ontwikkeling van de talenten en natuurlijk de realisatie van het nieuwe gebouw. Maar de jeugdopleiding is altijd ondersteunend aan het eerste. Dat geldt ook voor mij. Ik ben nu hier om de club te helpen."

Faber wilde wel benadrukken dat hij na dit seizoen weer terug zal keren in de functie van Hoofd Opleiding en PSV na dit seizoen een andere trainer zal krijgen. "Uiteindelijk zal er een definitieve opvolger komen. Voor die zoektocht heeft de directie nu ruim de tijd", zei hij daarover. "Er zal op dit moment geen nieuw Hoofd Jeugdopleiding aangesteld worden. Voor de komende periode heb ik wat taken uit handen kunnen geven. De lijn die is ingezet, kan gewoon worden vervolgd."

Meer op PSV.nl




Tags

faber academy coordinatoren engeland gebouw ingestemd jong realisatie vervolgd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Prima zo, ook dat hij na het seizoen weer terug gaat naar zijn functie bij de Academy. Hoe Faber als trainer is weet ik niet natuurlijk, maar ik vindt het naar de buitenwereld toe een fijner persoon/mens dan van Bommel. De voetballer van Bommel was werelds, maar hoe hij de pers altijd toesprak alsof hij tegenover een stel kleuters stond vond ik helemaal niks.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens. Ik was de interviews van Van Bommel echt kotsbeu. Ik schaamde me er zelfs voor als PSV supporter. Iedere keer dat arrogante en betweterige, dat past ook helemaal niet bij PSV. Gewoon normaal doen.
+5/-3

 
4 jaar geleden
dat heeft ie goed afgekeken van die blaaskaak v Gaal :-)
+1/-3

4 jaar geleden
eindelijk weer normaal gedrag. Net of dat wat uitmaakt die besloten trainingen hah.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij trainden ze niet onder van Bommel. Dat was het. Tenminste iedereen deed maar wat, er zat geen idee achter.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ok, dan heb je net een onervaren trainer eruit gekiept, die 2 dooien naast zich op de bank had zonder enige trainers ervaring, die nooit tegengas gaven, en dan zet je naast de nieuwe trainer Zenden en Ramzi? Dan heb je je lessen wel geleerd ja, Gerbrands.
+2/-1

4 jaar geleden
Ernest Faber komt van Geldrop... je kunt dit merken aan zijn Brabantse humor - dit past goed bij PSV er wordt nu meer gelachen.
Van Bommel is van Maasbracht, Limburg dat is toch een andere mentaliteit waar wij Brabanders soms moeite mee hebben.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Geldrop? Van de Zeelsterstraat volgens mij.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Geboren in het ziekenhuis in Geldrop, opgegroeid in Strijp.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ernest is 100% een Brabander en dat ligt ons beter als de Limburgers.
Op de een of andere manier botst dit met ons... ik heb het daar vaak moeilijk mee.
Als zij zeggen - we bellen je morgen terug dan vergeet het maar.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Generaliserend gesproken heb je gelijk, maar het is wel persoonsgebonden.
In het algemeen zijn Brabanders veel meer open dan Limburgers, dus gesloten trainen en praten achter de hand past wel bij Bommel; zo is Faber dus niet en dat bevalt mij wel!

Waar t om gaat is nu rust brengen en vertrouwen herstellen, want natuurlijk kunnen deze jongens beter voetballen dan ze nu laten zien.
Deze wedstrijd gauw vergeten en zaterdag zorgen dat je Pec opzij zet... hoe is nu ff niet belangrijk!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage