Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooy assistent-trainer van Oranje tijdens EK komende zomer

17 december 2019 15:12 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooy assistent-trainer van Oranje tijdens EK komende zomer; image source: Pro Shots

Ruud van Nistelrooy zal tijdens het EK van komende zomer gaan fungeren als assistent-trainer van het Nederlands elftal. Dat meldt de KNVB. Van Nistelrooy is momenteel hoofdtrainer van PSV Onder 19, maar heeft van de club toestemming gekregen om tijdens het EK bij Oranje aan de slag te gaan. De oud-spits zal tijdens de voorbereiding van het Nederlands elftal aansluiten bij de selectie van Ronald Koeman.

Van Nistelrooy was van 2014 tot 2016 al assistent-trainer van het Nederlands elftal. "Het is een prachtige kans voor mij om als assistent-trainer deel uit te mogen maken van de staf van Oranje voor dit eindtoernooi", zo geeft hij aan. "Een uitdaging die ik met beide handen aanpak, en ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan een succesvol EK."

Bondscoach Ronald Koeman is blij met de tijdelijke komst van Van Nistelrooy. "Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven", aldus Koeman.

Meer op Ons Oranje




Tags

nistelrooy oranje koeman knvb topvoetballer waardevol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mooie ervaring voor Ruud, waar hij hopelijk daarna bij PSV ook profijt van heeft.
+4/-0

4 jaar geleden
Wellicht daarna n rol als assistent bij het eerste: schitterende rustige msn, maar wel de passie, qua persoonlijkheid geen betere om onze - ff niet zo mooie - club te vertegenwoordigen!

Succes Ruud
+4/-0

 
Juist, Ervaring dat hij later kan gebruiken om bij het eerste aan te sluiten met een ervaren eerste stuurman aan zijn zijde.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik heb Petkovic(bondscoach zwitserland,na EK vrij),als europese topcoach al aangedragen.Indien dat mogelijk is,zou PSV Erwin koeman(ook beschikbaar)als assistent trainer aan kunnen trekken.In dat geval zou PSV ,RVN 2 jaar kunnen laten rijpen als hoofdcoach van jong PSV in het betaalde voetbal.Mocht eerstgenoemde onhaalbaar zijn,is er een uitstekende andere optie.PSV zou Guus hiddink kunnen benaderen.Guus kan dit seizoen als klankbord voor Faber,de jong,en Gerbrands kunnen fungeren.Om het stokje van interim Faber voor 1 seizoen over te nemen.Een gerepareerd PSV kan aan de hand van Hiddink weer gerestaureerd worden,en terug op niveau gebracht worden.RVN kan als assistent in dat geval rijpen,en veel van Hiddink leren,Guus als hoofdtrainer en Ruud als veldtrainer,met de ervaren Erwin koeman als assistent erbij.De talenten van PSV kunnen verder rijpen,en Ruud van nistelrooy kan het stokje van Guus hiddink vanaf nu,over anderhalf jaar overnemen.Op deze manier plaveid PSV weer een nieuwe weg naar de toekomst.Met het PSV hart op de goede plek.Daarnaast ben ik voorstander om aan het begin van volgend seizoen op een passende wijze afscheid te nemen van Mark van Bommel.Ondanks alles is hij een clubman,en laat hem op gepaste wijze een ereronde lopen,om als club icoon alsnog door de voordeur te gaan,en afscheid nemen van de fans hoort daarbij,zal emotioneel worden,maar dat verdiend deze club icoon wel.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage