Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint in Veenendaal aan TOTO KNVB Beker

17 december 2019 23:07

Voor PSV begint het toernooi om de TOTO KNVB Beker in Veenendaal met een uitwedstrijd tegen tweede divisionist GVVV. Omdat PSV actief was in Europa hoeft het nu pas in te stromen. GVVV heeft al twee rondes achter de rug en wist daarin Kozakken Boys en Helmond Sport te verslaan. In de Tweede Divisie bezet het nu de negende plaats.

PSV speelde in de beker nog nooit eerder tegen GVVV. Wel speelde het ooit een oefenduel tegen de ploeg uit Veenendaal. In het seizoen 1997/1998 won PSV in de voorbereiding met 0-8. Trainer Ernest Faber en assistent-trainer Boudewijn Zenden speelden toen mee. Zij zullen woensdag voor het eerst bij PSV op de bank zitten na het ontslag van Mark van Bommel.

De bekendste speler in de selectie van GVVV is clubtopscorer Berry Powel. Hij speelde in totaal 108 wedstrijden in de Eredivisie verspreid over zes verschillende clubs. Vijf keer speelde hij tegen PSV, maar daarin wist hij nooit te scoren. Dat lukte hem ook niet in september 2009 toen hij met De Graafschap in de KNVB Beker tegen PSV speelde.




Tags

gvvv knvb bekendste berry bommel clubtopscorer divisionist eredivisie faber graafschap helmond kozakken powel zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage