Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber: 'We zijn door het oog van de naald gekropen'

19 december 2019 00:35

Volgens Ernest Faber is PSV door het oog van de naald gekropen. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het was slecht. Het enige positieve is de volgende ronde", aldus Faber. "Je moet de kansen gewoon professioneel afmaken. Je kan dan een makkelijkere avond krijgen. Als we er dan zo slordig mee om gaan, mag je van geluk gespreken dat je verder bent. Maar dat is dan wel de doelstelling geweest."

De stemming richting elkaar toe is volgens Faber te negatief. "Natuurlijk moet je zeggen waar het op staat, maar als je in die spiraal naar beneden zit, moet je elkaar de oplossing aanreiken", zo gaf hij aan. "Je moet het iets positiever zeggen. Als je alleen maar negatieve gedachtes bij elkaar opwekt, wordt het moeilijk."

Faber kreeg de vraag hoe hij op de bank had gezeten. "Ik kon alleen maar positief blijven dat dat goaltje nog wel zou vallen. Ook bij de 1-1", zei hij daarover. "Ik keek vooral naar het gedrag van de spelers. Hoe ze zich gedragen en hoe ze doen tegen elkaar. Daar kan ik wel iets mee na de wedstrijd. Maar echt dingen aansturen... Ik had een kolkende massa achter me die de dug-out in tweeën sloeg. Dat begrijp ik ook. Het is gewoon kijken dat je op het bewuste moment iets kan bijsturen en morgen weer analyseren met elkaar."




Tags

faber gekropen naald aanreiken bijsturen dug fox gespreken goaltje kolkende makkelijkere opwekt tweeen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje