Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV sluit het kalenderjaar af tegen PEC Zwolle

20 december 2019 10:38

De laatste wedstrijd van 2019 is voor PSV een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, de huidige nummer vijftien van de Eredivisie. PEC Zwolle is bezig aan een zeer moeizaam seizoen en vecht vol tegen degradatie. In de eerste seizoenshelft werden alle duels tegen de top elf verloren. Eind september wist PSV in Zwolle nog met 0-4 te winnen.

De wedstrijd van zaterdag zal de 20ste keer worden dat beide ploegen elkaar in het Philips Stadion treffen in competitieverband. PSV wist tot nu toe 12 keer te winnen, speelde 3 keer gelijk en verloor 4 keer. De grootste zege werd behaald in het seizoen 2002-2003 toen met 6-0 werd gewonnen. Mateja Kezman scoorde dat duel drie doelpunten. De ploeg werd echter na het duel op een luid fluitconcert getrakteerd van het publiek in het Philips Stadion. Halverwege de eerste helft stond het namelijk al 5-0, waarna in de resterende minuten nauwelijks nog iets gebeurde en PSV de kans leek te laten liggen om uit te lopen naar dubbele cijfers.

In de selectie van PEC Zwolle is één speler te vinden met een verleden bij PSV. Kenneth Paal speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk tot zes officiële wedstrijden in het eerste elftal. Nadat hij vorig seizoen op huurbasis al speelde in Zwolle werd hij afgelopen zomer definitief overgenomen.




Tags

pec degradatie eredivisie fluitconcert getrakteerd kezman mateja

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage