Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'De crisis doet iedereen met een PSV-hart vreselijk veel pijn'

27 december 2019 15:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries: "De crisis doet iedereen met een PSV-hart vreselijk veel pijn"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Denzel Dumfries aan dat hij aan zag komen dat 2019 voor hem een jaar van tegenslag zou worden. "Voor mij was 2018 het jaar van komen. Komen naar PSV, komen in de Champions League, komen in Oranje", aldus Dumfries. "Ik wist dat 2019 lastiger zou worden, een jaar van leren en tegenslag."

Dumfries gaat verder: "Als je het op een rijtje gezet: we zijn niet kampioen geworden, ik heb voor het eerst serieuze kritiek gekregen, de afgelopen weken bij PSV. Voor mij is 2019 een jaar waarin ik mijn rugzak gevuld heb, ontzettend veel leerzame momenten heb beleefd. De crisis doet iedereen met een PSV-hart vreselijk veel pijn, maar hoeveel je in zo’n fase leert, is onbeschrijfelijk."

De rechtsback kreeg ook veel kritiek na zijn interlands bij het Nederlands elftal. "Het was na Portugal voor het eerst dat er veel mensen echt wat op mijn spel aan te merken hadden. Ik schrok er wel van, het maakte me bewust van wat er bij topvoetbal komt kijken. Na die interland in Portugal had ik ook gelijk vakantie. Lekker dan, op deze manier het seizoen afsluiten. Dat dacht ik toen", zo geeft hij aan. "Maar de kritiek was wel terecht, hoor, ik haalde mijn niveau gewoon niet. Aan de andere kant is het ook mooi dat mensen kritisch op je zijn, want dan weten ze dat ze meer van je verwachten. Dat je méér kunt dan je hebt laten zien. Het is dus beter dat ze kritiek hebben, dan dat ze niks zeggen. Dan denken ze namelijk: Die Dumfries kan toch niet beter."

Het doet bij Dumfries heel veel pijn dat de prestaties bij PSV de laatste maanden erg tegenvallen. "Dat we uit Europa liggen is een enorme domper, dat had in een groep met Sporting, Linz en Rosenborg niet gehoeven en niet gemogen. Na drie duels hadden we zeven punten, stonden we bovenaan. We hadden gewoon moeten overwinteren, klaar", zegt hij daarover. "De conclusies die je moet trekken zijn pijnlijk en hard. Aan de andere kant moet je na het trekken van die conclusies ook gewoon weer verder, er is geen tijd om te balen of in de misère te blijven hangen. Het seizoen houdt niet op, de wedstrijden blijven komen."

Meer op VI.nl




Tags

dumfries portugal oranje rosenborg sporting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wandelend cliché in repeat-modus.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Dumfries komt nu veel aan het woord omdat hij aanvoerder is gemaakt.
Ik hoop dat Faber in de winter Viergever of Bergwijn tot aanvoerder maakt.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag me af of die 2 een betere aanvoerder zijn dan Denzel...

Hij is namelijk de enige, die zei dat het zo niet verder kon en dat hij klaar was met de excuses... dat soort teksten heb ik die andere 2 niet horen zeggen.
Plus toen was hij nog ook nog geen aanvoerder!
Dat is dus verantwoordelijkheid nemen voor de groep...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bergwijn als aanvoerder dat zie ik niet zitten... Viergever zou niet verkeerd zijn.
Maar de speler moet het zelf ook willen, niet iedereen kan goed uit zijn woorden komen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
In ieder geval beter dan de eerste aanvoerder, die elke zin met "nogmaals" begint, ook al is het de eerste zin in een gesprek. Overigens hebben voetballers zelden iets zinnigs te melden, en als ze iets te melden hebben zijn ze waarschijnlijk niet te vertrouwen :p. Ik kijk dan ook nooit interviews.
+1/-0

4 jaar geleden
De beleidsmakers bij PSV hebben hopeloos gefaald en veel te lang gewacht om hun fouten toe te geven en in te grijpen. Elke club krijgt vroeg of laat met een crisis te maken, maar weinig clubs wachten met actie ondernemen tot het hele seizoen is verloren. Schandalig beleid!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Soms moet je ingrijpen om een verandering te krijgen... Feyenoord heeft Jaap Stam vervangen door Dick Advocaat en toen ging gaat het stukken beter.
Bij PSV precies hetzelfde - iedereen zag dat Mark van Bommel het tij niet meer kon keren.
+2/-0

4 jaar geleden
Tis maar een spelletje jongens. Laten we ook niet overdrijven.
+2/-1

 
4 jaar geleden
betrokkenheid is niet los te knippen,
je kan wel van je vrouw scheiden, maar een club blijft voor je hele leven.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Tis idd n spelletje, maar ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Ik heb 4 kinderen en een vriendin: die zijn belangrijker, maar daarna toch PSV😊

Het gaat de personen hier boven en iig mij om, dat er (te) lang is gewacht en dat eerder ingrijpen en hoop ellende voorkomen had kunnen worden.
Het probleem was natuurlijk dat Mark een clublegende is en dat er wegens omstandigheden vrijwel gelijktijdig 2 onervaren mensen (Mark en John) op 2 cruciale plaatsen gezet zijn. Dat Cocu en Brands (opeens) vertrokken en er daarna snel gehandeld moest worden, was niet te voorzien voor Gerbrands. Dat er toen onder druk n aantal zaken onderschat zijn, is ook duidelijk...

Mark heeft te lang door mogen modderen, er zat al heel lang geen lijn en al helemaal geen consistente verbetering in.
John heeft het wellicht ook niet best gedaan, maar verdient wel enig respijt: ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat met een meer open, meer ervaren en veel rustigere coach als Faber. Bovendien is er meet gewicht in de staf (Zenden is financieel onafhankelijk) en daarnaast ook nog Hiddink op de achtergrond...

We gaan t zien, positief kritisch je club volgen is prima imo, dat houdt de club scherp en groot!
+2/-1

4 jaar geleden
Valt wel mee... de crisis is voorbij.
Met de komst van Ernest Faber zien we duidelijk een stijgende lijn.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Een stijgende lijn in welk opzicht? Zat het probleem niet vooral in uitwedstrijden?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Geweldig als je na de wedstrijden tegen GVVV en PEC verbetering heb kunnen zien. Tegen GVVV was PSV de onderliggende partij en was verlies terecht geweest. PEC had tegen PSV minimaal 3x moeten scoren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kom op jongens... Dick Advocaat wint ook telkens met 2-1 of 1-0... en met geluk.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dan zal Faber er toch echt voor moeten gaan zorgen dat we eindelijk de nul eens gaan weten te behouden. Van alle kanten vliegen ze ons om de oren
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage