Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV zou in winterstop eigenlijk naar Verenigde Arabische Emiraten gaan

5 januari 2020 14:55 - De Zuidtribune
Foto: Pro Shots

"PSV zou in winterstop eigenlijk naar Verenigde Arabische Emiraten gaan; image source: Pro Shots

PSV zou deze winter eigenlijk niet naar Qatar vertrekken. Dat gaf algemeen directeur Toon Gerbrands aan in het radioprogramma De Zuidtribune van Omroep Brabant. "We zouden naar de Verenigde Arabische Emiraten gaan. We waren daar uitgenodigd en zouden daar een toernooi spelen. Dat ging twee maanden geleden niet door", aldus Gerbrands. "Je moet dan op zoek een alternatief. Ze wilden ons graag hebben. We krijgen er ook geen geld voor, we betalen het helemaal zelf. Vanwege de omstandigheden hebben we zelf gekozen om er heen te gaan."

Gerbrands ging ook in op de politieke gevoeligheid om naar Qatar te gaan. "Vorig jaar heb ik daar al antwoord gegeven dat wij op dat gebied politiek en sport niet door elkaar heen laten gaan", zo gaf hij aan. "Daar mag iedereen iets van vinden. Columns worden volgeschreven en iedereen heeft er een mening over. Dat vind ik allemaal prima. Maar als je je in dat gebied gaat begeven met discussies kun je je afvragen waar je wel of niet heen kan gaan. Al die mensen die die columns schrijven, zitten daar nu wel. Ze kunnen zelf ook een statement maken, maar dat doen ze ook niet."


Tags

emiraten gerbrands columns qatar afvragen begeven gevoeligheid statement volgeschreven zuidtribune

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Het lijkt wel of ik een van die boekjes zit te lezen.
+2/-1

7 maanden geleden
En zo zoekt en vind iedereen een manier om hun acties te rechtvaardigen?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad wat een halfbakken, ongefundeerde toelichting van Gebrands. Dit gaat niet eens over politiek. Dit gaat over bouwvakkers die gestorven zijn bij de bouw van de accommodaties waar PSV nu gebruik van maakt.
+5/-0

7 maanden geleden
Ik vind Toon een geschikte vent, maar op dit vlak slaat hij de plank volledig mis. Er zijn zo veel plekken waar je heen kan. Waarom niet gewoon naar Spanje of Portugal? De columnisten kunnen geen statement maken, dat kan het bestuur van PSV of Ajax wel doen door zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Hoe houd je een corrupt regime en slavenarbeid in stand? Door naar zo’n land te gaan.
+6/-1

 
7 maanden geleden
PSV is een sportploeg en geen politieke vereniging. Sport en politiek houdt je gewoon gescheiden. Waarom zouden PSV of Ajax een statement moeten maken terwijl ik niemand hoor over bv de FIFA. Is het niet zo dat die stadions daar gebouwd zijn nav het WK voetbal wat daar over 2 jaar wordt gehouden? Als een land als Qatar dat WK niet had gekregen waren die stadions daar ook nooit gebouwd en zouden clubs daar ook helemaal niet heen gaan.

Het zelfde geldt voor de KNVB. over een paar maanden speelt het Nederlands elftal gewoon weer voorronde WK wat in dat zelfde Qatar wordt gehouden. En met kwalificatie speelt Nederland gewoon zijn wedstrijden in die zelfde stadions
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja natuurlijk hebben de FIFA en KNVB boter op hun hoofd, moeten wij dat dan ook doen?

Bottom line: er is een fatsoenlijk alternatief, Spanje of Portugal, hetgeen fysiek gesproken zonder twijfel beter is (geen lange reis), deze argumenten worden dus vakkundig vermeden!

PS(V) muntjes gooiers naar bedelaars: daar willen we toch ook niet mee geassocieerd worden als PSV... prima, maar dan door ook niet met Qatar!
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Maar wat willen we nu beweren? Dat PSV lak zou hebben aan mensenrechten omdat ze naar een land gaan waar mensenrechten worden geschonden? Daar zouden PSV of Ajax vast wel iets van vinden hoor maar die zijn er niet o politiek te bedrijven maar om sport te bedrijven. Dan zou je ook moeten zeggen we blijven bv weg uit Rusland of oekraïne alsof daar geen mensenrechten worden geschonden.

Blijkbaar zijn die accommodaties daar zo goed dat veel Europese topclubs kiezen om naar Qatar af te reizen om daar op trainingskamp te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat die clubs geen mening hebben over de situatie in dat land. Maar sportploegen zijn er niet om politieke statements te maken. Dat moet de politiek zelf maar doen.

Niet om het een of ander hoor maar dat dat WK in dat land gehouden wordt daar horen we niemand over terwijl het al 10 jaar lang bekend is dat daar in 2022 het WK voetbal wordt gehouden. Maar ik weet al weer precies hoe dat gaat. Dan gaan ze weer zeuren een aantal maanden voor dat het WK begint. Ze houden 10 jaar lang hun mond om vervolgens vlak voor het WK een mening te hebben. Dan deugen ze ineens weer allemaal.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Msn nog eens mijn post lezen over noodzaak (is er niet; plus fatsoenlijk alternatief voor handen) en rechtlijnig beleid (Madrid/Qatar); verder geef ik aan dat het fysiek gesproken slechte zaak is.

Herinner je nog Indonesië en vorig jaar, hoe we daar last van hadden bij het vervolg in de competitie (respectievelijk Zwolle thuis en Emmen uit)...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daar ben ik het helemaal niet mee eens. In 2017 is PSV naar Amerika geweest wat ook niet om de hoek is. Daar werd vervolgens de basis gelegd voor het kampioenschap. Toen hadden ze ook geen last van hun fysieke gesteldheid.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat was in de voorbereiding, bovendien zaten daar commerciële belangen bij: Mexico & Lozano
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat was januari 2018: Florida cup
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterop advocaat chelsea diemers discriminatie ehvdgxt fanstore feyenoord ginkel koen linssen mauro nederland nieren obispo onzin puma racisme rafa rosario schmidt sir skipper thuisshirt tinus tolerantie toprak vhtlsaw willy winkel