Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Ik moet een veel betere tweede seizoenshelft spelen'

8 januari 2020 05:54 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Denzel Dumfries: "Ik moet een veel betere tweede seizoenshelft spelen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Denzel Dumfries aan dat het voetbalinhoudelijk veel beter kan bij PSV. "We moeten lef tonen aan de bal, durven doordekken en de bal durven vragen. Zomaar wat voorbeelden. Spelers bloeien nu op, maar er zullen ook weer teleurstellingen komen omdat niet iedereen kan spelen", aldus Dumfries. "Daar moeten we beter mee omgaan met zijn allen. We zijn daarnaast te vaak op achterstand gekomen en moeten scherper verdedigen. Ik ook."

De rechtsback is zelf zeer kritisch op zijn spel van afgelopen half jaar. "Ik moet een veel betere tweede seizoenshelft spelen. Dat is duidelijk en ook een belangrijk doel richting het EK", zo geeft hij aan. "Ik verwacht en eis het van mezelf. Samen gaan we pas opgeven als een overwinning vier in plaats van drie punten moet opleveren."

Dumfries ziet dat Ernest Faber al de nodige ervaring heeft als trainer. "Je merkt dat hij eerder interim-coach is geweest en een aantal jaren elders heeft gewerkt. De sfeer is door de rust van de afgelopen weken verbeterd en nu gaat het om de volgende stap, waarin er meer uit de groep moet komen", zegt hij daarover.


Discussieer mee op de forums


Tags

dumfries bloeien faber opgeven scherper teleurstellingen voetbalinhoudelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Goede zelfreflectie onze Denzel! Hopelijk weten Faber en zijn team in verdedigend opzicht meer stabiliteit te creeren. Vanuit alle kanten vlogen de goals om de oren. Zeer benieuwd welke accenten worden aangebracht en wie er tussen de palen zal belanden. Het programma de komende weken vraagt volledige focus met uitwedstrijden tegen VVV, Ajax, NAC, ADO en Vitesse. Eind februari weten we wat de trainerswissel heeft opgeleverd.
+7/-2

7 maanden geleden
De sleutel voor een betere verdediging ligt voor een belangrijk deel bij een beter middenveld
+3/-0

7 maanden geleden
De sfeer is een stik verbeterd en spelers bloeien weer op....
Dat was dus niet goed blijkbaar?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ja dat was toch overduidelijk, totaal geen plezier, geen samenhang, geen overtuiging, laat staan geloof.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Sfeer gaat en staat met resultaten. Moet je opletten hoe de koppies staan als er onverhoopt na de winter weer een paar keer punten verspeeld worden.
+1/-1

7 maanden geleden
Dat de sfeer blubber was viel zelfs op tv te zien bro, je zag vertwijfeling bij de spelers al bij het betreden van het veld,het is wel jammer voor van Bommel maar op èèn of andere manier is hij gefaald in het managen van het geheel en ging hij de realiteit uit het oog verliezen, tunnelvisie naam de macht over hem. Ik denk nog steeds dat hij een goede trainer kan worden nu hij het pad van bescheidenheid zal moeten bewandelen, ze hebben hem veels te lang zijn gang laten gaan, niet dat hij eerder ontslagen had moeten worden maar wel op het matje geroepen had moeten worden en eraan herinnerd had moeten worden dat hij niet in zijn eentje PSV was.
+9/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Maar dat komt dus ook omdat de spelers compleet in ontkenning waren. Want in de weken voor het ontslag werd keihard ontkend dat er problemen waren met de sfeer. Dat mag vooral Dumfries, die veel voor de camera komt, zich ook wel aanrekenen.

Etid: t/d foud
+4/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wederom een speler die tussen neus en lippen door laat blijken dat het niet goed zat in de team spirit en de sfeer. En wederom een aanklacht naar de directie van PSV dat het aanstellen van een groentje als van Bommel als captain van je vlaggenschip oliedom beleid is geweest. Net als de Jong daar neer zetten.

Ik denk ook nog steeds dat van Bommel een goeie trainer gaat worden, of uitstekend assistent, maar hij mocht gratis op 'kosten" van PSV de opleiding met heel duur leergeld voltooien met alle beginnersfouten van dien die een trainer kan maken. Ook Cocu maakte ontzettend veel fouten in het begin. Het is te prijzen dat PSV een hoop oud spelers in de opleiding neerzet, maar ik wil nooit meer een beginnend trainer op de bank. Laat die de eerste jaren rijpen bij een andere club svp. Dat kan deze club zich gewoon totaal niet permitteren.

Er is nl gekozen om het kapitaal op het veld te zetten ipv op de bank. Dat beleid is alleen houdbaar als je er alles aan doet dat spelers renderen, steeds beter worden, het team groeit, spelers international worden en steeds meer waard worden. Zodra de resultaten achterblijven door een scala aan fouten van de TD en de trainer, zakt je beleid als een pudding in elkaar. Want ineens spelen ze allemaal onder niveau, raken ze hun plek in het nationale team kwijt en wil uiteidelijk niemand je speler meer.

Ik zeg niet dat het een garantie is op succes als je een ervaren trainer of TD aanstelt. Maar de kans op fouten is gewoon veel en veel kleiner. PSV 1 is geen opleidingsclub voor trainers of een TD. Gerbrands, Brands en de RvC valt dit zwaar aan te rekenen. Het waren hun keuzes. Ik hoop dat de lessen geleerd zijn, want ze hebben PSV jaren terug geworpen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik hoop op: Al doende leert men, en wel zo snel mogelijk lering trekken uit deze grote GOK.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Kijk eens naar die beginnende trainer van AZ.....
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
1. Mark had alleen de jeugd getraind. En mocht kort meelopen naast Bert bij Australië en SA. Waar je niks van leert voor clubtrainer, want de selectie van een nationaal team komt sporadisch bij elkaar. Slot was al 5 jaar assistent in de eredivise/1e divisie, waarvan 1 jaar hoofdtrainer van Cambuur toen Maas werd ontslagen in oktober.
2. Beginnend trainer van een subtopper waar de druk lager is, en de must om elke week te winnen er niet is, is veel makkelijker dan beginnend trainer van een topclub.
3. Het is een stuk makkelijker als trainer om met een uitgebalanceerde talentvolle selectie te werken. AZ is in elke linie beter uitgerust dan wij, met veel beter ingespeeld voetbal, en staat terecht op plek 2.

Conclusie: Slot is niet helemaal de beginner zoals Mark was, is waarschijnlijk talentvoller als trainer, en heeft beter materiaal. Die gaat waarschijnlijk EtH opvolgen. Les: Geen RvN vanuit de jeugd bij het 1e neerzetten svp. Kaap dan Slot weg voor de neus van de Neus.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Kan heel eind me gaan in jouw redenering, maar dat AZ in elke linie met kwaliteiten heeft dan wij is natuurlijk onzin.

De voorhoede sowieso niet, die van ons is beter.
Bij ons loopt ook nog ene Ihattaren rond, dat is verreweg de beste speler in zijn leeftijdscategorie en niet voor niets is onze bondscoach dolblij dat hij voor Nederland koos. Een speler met zoveel talent zie ik echt niet bij AZ.

Over de verdediging kunnen we het eens zijn. Unnerstall of Zoet is ook niet minder dan hun keeper, maar het scheelt enorm dat er voor een solide verdediging staat...

Wat er bij ons niet klopt(e) is dat er geen vaste patronen inzaten, waar iedereen weet wat hij moet doen. Het leek wel toeval voetbal, terend en hopend op de kwaliteiten voorin.
Verder was alle plezier en vertrouwen eruit gehaald door het consequent opstellen van spelers die faalden (Sadilec kan niet LB, Rosario en lange tijd Zoet) en aan de andere kant het compleet negeren van spelers met kwaliteit (zoals Pereiro). Die ongelijkheid van behandelen ging zich wreken, want bij tegenslag krijg je commentaar en daar kon Mark niet goed mee omgaan. Het continu wisselen van je RCV (Baumgartl en Schwaab) bracht ook alleen maar onrust.
De vele blessures kwamen ons ook niet ten goede en de aankopen bleken matig, alleen Baumgartl kan mij echt bekoren, maar moet nog wel bij leren. Ik hoop dat Faber, die veel rustiger is en veel meer ervaren als hoofdtrainer de rust kan laten terug keren, de spelers weer echt vertrouwen geeft en gaat werken aan een concept waarin onze kwaliteiten benutte beter benut worden.
Eerlijk gezegd zou ik, nu Malen eruit ligt, kiezen voor 442 met een ruit op het middenveld. Dan wil ik het nog wel eens zien...

Ik ben overtuigd dat we nog steeds minimaal 2e kunnen worden, koppies moeten dezelfde kant op staan, kwaliteit genoeg!
+1/-0

PSVvakOO (geschorst)
7 maanden geleden
Ondanks alle goede bedoelingen is het een lastig verhaal als je specifieke kwaliteiten mist en teveel matige spelers hebt.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Oneens, zie reactie hierboven, vertrouwen is het toverwoord en daarnaast vaste patronen!
+1/-1


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.995 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad antonh baumgartl bergwijn besmettingen bok bommel brands breedte bruma doan dumfries gakpo guti hendrix ihattaren jdj jong lammers madrid madueke malen mauro middelmaat obispo paniek rodriguez rosario schmidt uswilly