Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in oefenduel onderuit tegen Club Brugge

9 januari 2020 17:16
Foto: Pro Shots

PSV in oefenduel onderuit tegen Club Brugge; image source: Pro Shots

PSV is het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag. Het oefenduel tegen Club Brugge ging dondermiddag met 1-2 verloren. Waar PSV aan het duel begon met grotendeels de gebruikelijke basisspelers kregen bij Club Brugge juist de wisselspelers een kans. Het bleek wel voldoende om te kunnen winnen van de ploeg van Ernest Faber.

In de eerste helft waren er kansen over en weer. De beste kansen waren daarbij voor PSV, maar Noni Madueke schoot oog in oog met de doelman naast, terwijl Mohamed Ihattaren de paal raakte. Doelpunten vielen daardoor niet in de eerste 45 minuten.

Na rust was het wel snel raak, maar was het Club Brugge dat wist te scoren. Via een knappe omhaal van Vossen waren het de Belgen die op voorsprong kwamen. Toen PSV na een uur spelen met Robbin Ruiter en Richie Ledezma de laatste twee wissels bracht, werden bij Club Brugge alle veldspelers vervangen en stond bij de koploper van België grotendeels de gebruikelijke basis in het veld.

PSV kreeg na de treffer van Club Brugge nog altijd de beste kansen, maar twee schoten van Jorrit Hendrix gingen net naast het doel. Een kwartier voor tijd lag de 0-2 plotseling in het net toen een afstandsschot van Sobol schitterend in het doel vloog.

Het antwoord van PSV liet niet lang wachten. Gelegenheidsspits Ritsu Doan schoot enkele minuten later de 1-2 binnen na een voorzet van Cody Gakpo. In de resterende minuten wist PSV op een mogelijkheid voor Gakpo na niet gevaarlijk te worden, zodat PSV onderuit ging tegen de nummer één van België.

Opstelling PSV: Unnerstall (60' Ruiter), Dumfries (46' Teze), Schwaab (46' Daverveld), Viergever (46' Baumgartl), De Haas (46' Boscagli), Rosario (46' Gomes), Afellay (46' Gutiérrez), Thomas (46' Hendrix), Ihattaren (46' Doan), Madueke (46' Gakpo), Bruma (60' Ledezma)
Discussieer mee op de forums


Tags

brugge gakpo belgie doan hendrix ihattaren ledezma madueke ruiter afellay baumgartl boscagli bruma daverveld dumfries faber gomes gutierrez haas rosario schwaab sobol teze unnerstall viergever vossen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Lekker weertje in Qatar :)
+4/-0

 
1 jaar geleden
Heerlijke achtergrond muziek 🙈
+1/-0

PSVvakOO (geschorst)
1 jaar geleden
PSV speelt niet slecht. Redelijk wat goede aanvallen gezien.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Verdediging blijft het zorgenkindje. Wederom een tegengoal die via onze linkerkant komt
+3/-4

 
PSVvakOO (geschorst)
1 jaar geleden
Wat heeft dat tegendoelpunt te maken met het vertoonde spel en de gecreëerde kansen?
+4/-1

 
1 jaar geleden
Dat je iig niet gelijk speelt
+1/-3

 
1 jaar geleden
PSV krijgt de laatste maanden veels te veel goals tegen waardoor we, met name in uitwedstrijden, veel punten hebben verspeeld en we het lachertje van NL zijn. Als dat niet snel verbetert worden de problemen nog veel groter.
+1/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Doemdenken helpt ook niet Tony
+5/-0

 
1 jaar geleden
Het zijn gewoon feiten PSValtijd. 5 clubs hebben in de competitie minder goals tegen. Daar zit HET verbeterpunt. Wordt dat minder dan volgen de resultaten vanzelf. Hopelijk lukt het. Maar zet dan om te beginnen Baumi echt nooit meer links achterin in het centrum.
+1/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zie mijn andere post op jouw reactie Tony:

Als we willen dat de spelers niet bij het eerste zuchtje wind de kop laten hangen, laten wij dan ook het goede voorbeeld geven.
Ff relativeren Tony, het is een oefen wedstrijd, het is tegen een ingespeeld en momenteel erg goed Brugge. 
Geheel eens met jou dat de verdediging een zorgenkind is, denk je dat Faber, die zelf top verdediger was dat niet ziet?

Ik zie iig de volgende positieve zaken: Faber predikt rust, helder afspraken en positiviteit
Sadilec is geen optie als LB meer 
Hendrix wordt in zijn kracht gezet en is n optie voor LCV
Viergever is optie als LB
Teze heeft verdienstelijk debuut gemaakt in een zeer onzeker elftal
Er heerst een veel openener sfeer vanuit de leiding (berichten over ons PSV)
John de Jong treedt naar buiten met denkbeelden (da's nieuw)
Er wordt gepoogd een goede LB aan te trekken (Rodriguez)
Kortom Faber en De jong werken aan het geschetste probleem...

Zo maar wat punten die ik ervaar als positief. Is dat genoeg? Nee natuurlijk niet, er zullen ook resultaten moeten komen, maar alles heeft te maken met vertrouwen, hetgeen tot het nulpunt gedaald was onder van Bommel...
+3/-1

 
1 jaar geleden
Met alle respect maar Brugge liet haar beste speler (Emmanuel Bonaventure Dennis) buiten de lijnen terwijl Van Aken en Vormer ook maar een klein gedeelte meededen. Ze speelden met een verkapte B-ploeg zoals ook PSV dat deed. Inzake Hendrix: die is tot voor een paar weken geleden continu geblesseerd geweest iets wat Sadilek onder andere nu is. Wat bedoel jij trouwens met dat Hendrix in zijn kracht werd gezet?

De tijd zal het leren hoe het verder gaate met PSV. In het stadion zul je mij niet horen fluiten of, zoals je recent zelf opperde, met witte zakdoekjes gaan zien zwaaien maar op een forum als het deze mag een ieder zijn/ haar bedenkingen uiten. Anders zou het hier maar een suffe bedoeling zijn volgens mij?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Is geen doemdenken maar realiteit
+2/-4

 
PSVvakOO (geschorst)
1 jaar geleden
Blijkbaar is bij jou het glas altijd half leeg.

PSV speelde tegen Club Brugge immers heel behoorlijk en creëerde aardig wat kansen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Volgens mij gaat het nog altijd om de doelpunten die je maakt en niet de kansen die je creëert. Leuk gegeven dat we kansen hebben gecreëerd, maar zet dat ons straks op plek 2 voor CL voetbal? Want daar praten we over. En dan de doelpunten die we onnodig tegen krijgen. Daar zit maar geen verbetering in. Eerlijk gezegd zie ik daar ook geen verbetering in komen want er lopen een aantal bij die dus echte verdedigende kwaliteit missen. Heb je gezien hoe Baumi slap verdedigde bij de eerste tegendoelpunt? Die voorzet had hij eruit kunnen halen door nog buiten het strafschop gebied de tackle erin te gooien. Een aanvaller die aanzet met bal aan de voet loopt Baumi er zo uit. Zelfs in de buitenbocht. Dat heb ik wel vaker gezien bij Baumi. Gisteren ook weer. Als je niet de snelste bent dan moet je iets anders in de strijd gooien. Gevoel voor ruimte. Waar de bal gaat vallen. Goede tackle. Dat allemaal zie ik niet terug bij Baumi. En als hij op LCV staat dan is het helemaal erg want dan moet hij met de verkeerde been gaan tacklen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gezien de kansenverhouding had PSV minimaal een gelijkspel verdiend tegen Brugge. Maar het (gebrek aan) verdedigen bij de eerste goal van Brugge is werkelijk schrijnend. Niemand grijpt in. Geen enkele PSV’er zit er dicht genoeg op om de bal weg te tikken of tegen te houden. Dat is naar mijn idee wel een belangrijk verbeterpunt als je het aantal tegendoelpunten wil beperken.
+2/-0

1 jaar geleden
Iemand een idee waarom Zoet niet de 2e helft keept?
+2/-4

 
1 jaar geleden
Zoet keept zaterdag 1 uur
+4/-0

1 jaar geleden
ondanks de achterstand zie ik nu al veel meer lijn in het veldspel. En die had Hendriks gewoon moeten maken in de 70e minuur
+4/-1

1 jaar geleden
Veel onzekerheden en het twijfelen met passing. pfff een gans grote klus nog.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb de wedstrijd met een half oog gevolgd. Zoals ik het zie gaat het gewoon verder zoals voor de winterstop: PSV domineert en heeft de bal, maar is niet effectief in de passing en het afmaken richting het doel. De tegenstander wacht af, loert op de kansjes die sowieso gaan komen tegen een verdediging die niet daadkrachtig ingrijpt wanneer dat nodig is. Bij Brugge gaan de kansjes er wel in, met twee goede doelpunten. De treffer van Doan is voor PSV niet meer dan een doekje voor het bloeden. Het is maar een oefenwedstrijdje, dus het zegt nog niks, maar als ik het zo inschat wordt de tweede competitiehelft nog een flinke kluif voor Faber en de zijnen. Pluspunt: er is ruimte voor verbetering. :-)
+4/-2

 
1 jaar geleden
ik zie vooralsnog geen accenten van een nieuwe technische staf.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Dan heb je niet veel oog voor detail Tony. De accenten liggen wel degelijk heel anders. In beide helften speelden er drie man op het middenveld van psv. In de opbouw staan de middenvelders gestaffeld ipv 2 man naast elkaar. De backs kwamen pas in een later stadium op. Daar waar een Dumfries bij Van Bommel continu rechtsbuiten stond. Er komen of er staan maakt ook een wezenlijk verschil. Het is alleen jammer dat ze nu geen spits hebben en dat bergwijn nog niet fit is, dat zou het team nog verder kunnen helpen in deze fase.
+5/-0

 
1 jaar geleden
yep dat vat het wel samen
+2/-1

1 jaar geleden
Dat je zo'n wedstrijd begint met een B garnituur snap ik. Dat er 11 wissels later nog steeds een B garnituur op het veld staat geeft te denken...
+4/-2

1 jaar geleden
Dit is geen schande... Club Brugge staat in België ver boven aan.
PSV staat op plaats drie, dat is een groot verschil.
+3/-2

1 jaar geleden
Waardeloos door al dat gewissel.
+3/-0

 
Het is een oefenwedstrijd en en veels te HEET daar in alle opzichten;-)
+3/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
We gaan op dezelfde voet verder als 2019. Ook tegen de wissels van Brugge geen kans, niks verrassends met deze selectie. Net of we nu ineens beter gaan draaien met dezelfde spelers. Man man wat heb ik zin in de tweede seizoenshelft. Niet dus.
+2/-6

1 jaar geleden (gewijzigd)
Kom op jongens, zullen we nou ophouden met dat negatieve gezanik, dat eindeloze klagen en zeiken.
Laten we nuchter en welwillend kijken hoe PSV zich gaat weren in de komende tijd.

Ik bedoel: Faber is net begonnen en er zat heel veel negativiteit in het team, bij PSV en terecht, blijkbaar ook bij ons als supporters, maar dat moeten we ook loslaten nu. Faber geeft het goede voorbeeld iig.
Kop omhoog, schouders eronder en met frisse moed er tegenaan voor een betere en wellicht nog (enigzins) succesvolle 2e seizoenshelft...

Dat niet alles meteen goed is of komt is evident, maar laten we elkaar niet (nog verder) de put inpraten!

PSV PER SIEMPRE
Proost, op een beter 2020!
+7/-2

 
1 jaar geleden
Goed gezegd!! We gaan er vol tegenaan om er nog iets van te maken dit jaar en volgend jaar gewoon weer kampioen zoals het hoort!!
+2/-3

 
1 jaar geleden
Dank, het kan allemaal zo omslaan, we hoeven niet zo ver in onze eigen geschiedenis te kijken, zie 2016.

Kijk ff naar mijn persoonlijk bericht svp aan jou @remmie
+1/-2

 
1 jaar geleden
Ik wil wel met je proosten hoor op het nieuwe jaar, niks mis mee. Proost. Maar ik heb er geen fiducie. Heb je gezien hoe we die goals weer weggeven?
+3/-0

1 jaar geleden
psv speelde niet eens zo slecht en hadden niet hoven te verliezen!! maar jorrit had toch wel 2x mogen en moeten scoren verdomme en dat voor open goal!! maar zie het toch redelijk goed komen in 2020
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Interessante ontwikkeling dat Faber Hendrix op 10 zette. Tegen PEC was hij ook de beste man van het veld, toen hij echt goed speelde naar voren. Met de controlerende taak die hij bij Bommel kreeg, die hij goed uitvoerde met weinig vrijheid, werden zijn capaciteiten op een heel andere manier benut. Op 10 is Hendrix een prima aanjager die wel degelijk een goede pass in de benen heeft. Ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt.
+4/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Tja als je vort blij bent met Hendrikx op 10. Dan zijn we echt diep gezonken. Heb je hem wel eens op goal zien schieten ? De helft van de tribune roept.... neeeeeee.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Toen Hendrix jaren geleden in juli tijdens de voorbereiding speelde tegen FC Eindhoven in het Philips-stadion viel hij als jong menneke al op doordat hij een heel goed overzicht had en uitstekende passes de diepte in stuurde. Bommel heeft hem echter altijd gebruikt als een 'saaie' controleur, iets wat hij goed uitvoerde en geacht werd de bal in te leveren bij de 10. Het lijkt of Faber een andere rol voor hem in gedachten heeft. Tegen PEC liet Hendrix zien het nog niet verleerd te zijn. Voordat je je gebruikelijke kritiek al weer begint te spuien @souza, zou je misschien even kunnen afwachten wat dit evt. wel of niet gaat brengen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Laat Jorrit Hendrix nu net niet beschikken over misschien wel het belangrijkste wapen wat een goede nummer 10 doorgaans wel bezit: scorend vermogen. Dat ze eens een vast elftal bouwen ipv dat geëxperimenteer. Zo geweldig draaide het voor de winter niet. Vastigheden is wat PSV nodig heeft.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je was niet tevreden over Bommel, nou probeert Faber iets te wijzigen, en dan is het ook weer niet goed. Zeiken om het zeiken? Je brandt Faber al af na een paar weken, zoiets noemen ze opportunisme.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat een rare reactie wederom. Een ploeg met nul vertrouwen bouw je van achteruit op en ga je niet teveel proberen. Al zeker niet op posities die cruciaal zijn en waar we spelers hebben die wel het verschil kunnen maken. Mbt van Bommel was ik niet tevreden met de prestaties en enkele keuzes zoals Sadilek op Lb. De keeperswissel (de manier waarop en met name de communicatie) vond ik amateuristisch. Als je vervolgens als Faber zijnde Baumi op links achterin cerntraal zet of Hendrix op 10 zet en in de toelichting aangeeft dat hij kan scoren dan krijg ik het idee dat er alcohol in zijn koffie zat. Die jongen heeft nog nooit meer dan 1,5 goal per seizoen gescoord. Niet in de jeugd en al zeker niet bij de senioren. Maar schijnbaar heb je altijd wat op te merken als iemand kritiek heeft op je favorietjes. Hetzelfde een jaar terug bij ‘bommeltje’ zoals je hem haast liefkozend noemde.
+1/-0

SantiagoArias (geschorst)
1 jaar geleden
Er zat zowaar wat lijn in het voetbal. De twee Brugse doelpunten waren zondagsschoten. Verder kreeg Club weinig kansen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het lijkt inderdaad wel alsof elk schot uit de tweede lijn binnen vliegt bij ons. Zoet had hier een groot aandeel in, maar ik vind het ook een verdedigend falen dat de tegenstander zo vaak in stelling komt. Zeker als je keeper niet heel zeker is op afstand schoten. Tegenstanders weten dit natuurlijk ook gewoon.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.850 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez arriba atiba bernal eredivisie espn feyenoord geldprijs giakoumakis ginkel identieke ihattaren israelier izecson jong kanaal klassement madueke malen mollema omsmelten pec penalties santos schmidt shevchenko sivakov utrecht zahavi zeist