Transparent
Inloggen
Sluiten

Ibrahim Afellay: 'Mohamed Ihattaren is een voorbeeld van een natuurtalent'

11 januari 2020 07:46 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ibrahim Afellay: "Mohamed Ihattaren is een voorbeeld van een natuurtalent"; image source: Pro Shots

Ibrahim Afellay geeft in gesprek met De Telegraaf aan te genieten van wat Mohamed Ihattaren doet. "Hij combineert het straatvoetbal met functionaliteit en beslissend zijn. Dat zijn heel goede voortekenen voor de toekomst", aldus Afellay. "Hij is een voorbeeld van een natuurtalent. Die worden eens in de zoveel tijd geboren. We moeten ervan genieten zolang hij nog in Nederland voetbalt. Hij heeft zo ontiegelijk veel kwaliteiten."

De aanvoerder van PSV ziet dat Ihattaren stevig in zijn schoenen staat. "Hij is heel weerbaar en laat zich door niets of niemand uit zijn evenwicht brengen. Hij blijft gewoon zijn ding doen en dat vind ik heel knap", zo geeft hij aan. "Als hij een bal drie keer verkeerd speelt dan durft hij hem de vierde keer toch weer te geven. Zo moet het ook. Hij is een jongen die het verschil kan maken en dan moet je risico in je spel leggen."

Afellay steunde zijn ploeggenoot ook toen zijn vader overleed. Zelf maakte hij dat ook al op jonge leeftijd mee. "Op de dag dat zijn vader overleed, heeft Mo me gebeld en gevraagd of ik naar het ziekenhuis wilde komen. Ik ben zo gauw als ik kon in de auto gesprongen en heb geprobeerd hem daar bij te staan. Het was een heel emotionele dag. Ik heb zelf die ervaring en als je dan op dat moment zo’n jongen met zijn familie aantreft, dan gaat het door merg en been", zegt hij daarover. "Ik ben trots op hem, als ik zie hoe hij zich er de afgelopen periode doorheen heeft geslagen. Dat hij ondanks zo’n groot verlies op deze jonge leeftijd deze prestaties kan blijven leveren geeft wel aan hoe het in zijn koppie zit en hoe hij in het leven staat. Daar neem ik mijn petje voor af."


Discussieer mee op de forums


Tags

afellay ihattaren nederland telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Grote woorden "eens in de zoveel tijd geboren" Mo gen we hopen, niet negatief bedoeld.
+1/-0

7 maanden geleden
Mooi van onze aanvoerder.
+2/-0

7 maanden geleden
Nu nog leren om simpele ballen over een paar meter goed te passen. Als je er op gaat letten heeft hij erg veel onnodig balverlies helaas. Ook corners en vrije trappen gaat hij altijd achterstaan zonder resultaat. Het is zeker een groot talent, maar hij moet z'n kwaliteiten nog beter leren te benutten.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Precies, niet teveel ophemelen... want meestal gaat het daarna terug uit.
+1/-0

7 maanden geleden
Grootste talent die ik sinds Ronaldo hier heb gezien. Passes over 50 meter, uit stilstand een man voorbij, inzicht als of ie ogen in zijn achterhoofd heeft, scorend vermogen en een geweldige vrije trap. Je ziet het zelden op de velden, een gast van 17(!) jaar.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.996 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

authentic baumgartl besmettingen bok bommel bottas bruma doan dumfries eredivisie gakpo guti hamilton hendrix ihattaren jong lammers madueke malen mauro obispo paniek ploegsma romero rosario sadilek schmidt titel unnerstall var