Transparent
Inloggen
Sluiten

René Eijkelkamp: 'Als Guus Hiddink belt, denk je na'

16 januari 2020 13:58 - De Stentor
Foto: Pro Shots

René Eijkelkamp: "Als Guus Hiddink belt, denk je na"; image source: Pro Shots

René Eijkelkamp had niet verwacht dat hij terug zou keren bij PSV. Dat geeft hij aan in gesprek met De Stentor. Guus Hiddink belde hem echter op. "Ook verrassend, want Guus belt nooit, die appt alleen maar", aldus Eijkelkamp. "Lange, zei hij, je moet het veld weer op, Ernest helpen. Ik zei: Guus, ik heb nét alles lekker voor elkaar in Dalfsen. Hij zei: Oké. Laat het maar even door je kop gaan."

Eijkelkamp gaat verder: "Als Guus belt, denk je na. Helemaal als hij namens PSV belt, die club zit in mijn hart, PSV loopt als een rode draad door mijn carrière. Als trainingscomplex De Herdgang tien minuten van Dalfsen had gelegen, was ik daar nooit meer weggegaan. Ik heb vervolgens een paar dagen bedenktijd genomen, overlegd met de familie, die enthousiast reageerde, en ‘ja’ gezegd."

Het wordt voor hem alweer zijn vierde periode bij PSV. "Ik sta daar niet zo bij stil, maar ik las het", zo geeft hij aan. "Van 1995 tot en met 1997 als speler, van 2004 tot en met 2006 als assistent van Guus, samen met Fred Rutten, en van 2009 tot en met 2012 als assistent van Fred, samen met Erik ten Hag. Mooie tijden gehad. En nu dus als assistent van Ernest Faber, als vervanger van Boudewijn Zenden."

Eijkelkamp zal drie tot vier dagen per week op het veld staat tot het einde van dit seizoen. "Beetje observeren, trainen, jongens individueel aanspreken en zorgen dat er een positieve sfeer ontstaat. Het is wel een goeie groep, hoor. Alleen wat jong nog. Dus ik probeer ze wat advies te geven en hun vertrouwen op te krikken", zegt hij daarover. "Ik heb net een appartement geregeld in Eindhoven, want dat heen en weer reizen vind ik maar niks, we gaan er wat van maken!"

Meer op De Stentor


Tags

eijkelkamp hiddink faber hag herdgang jong rutten stentor zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Prima gast, uitstekende keuze, die doet zijn mond wel open; dank Guus!
+8/-2

 
9 maanden geleden
Dat Guus ook maar een paar spelers belt. Maakt tenminste wel indruk
+1/-0

 
9 maanden geleden
Msn kan hij ff naar die Zwitser bellen, ik zou dat vragen als ik John was...
+1/-0

9 maanden geleden
Psv kan beter Rene optrainen en als spits opstellen..slechter als Mitroglou kan het niet zijn.
+3/-9

9 maanden geleden
Citaat: "En nu dus als assistent van Ernest Faber, als vervanger van Boudewijn Zenden".
Dat heb ik niet eerder meegekregen, dus Boudewijn was net nieuw in de staf maar mag alweer plaats maken?

Citaat van nieuwsbericht 17 december van John de Jong: "Boudewijn Zenden zal tijdelijk als eerste assistent van Faber gaan fungeren, terwijl Ruud Hesp de keeperstrainer blijft. In de winterstop gaan we met Boudewijn praten over de rest van het seizoen. We hopen dat hij blijft."
+5/-2

 
9 maanden geleden
Ik had begrepen - zoals ook uit het citaat van John de Jong blijkt - dat Boudewijn Zenden in eerste instantie voor twee wedstrijden (GVVV en PEC) bij de technische staf kwam en dat daarna zou worden gekeken of hij erbij zou blijven. Wellicht heeft Boudewijn zelf de keuze gemaakt om (geheel of gedeeltelijk) terug te keren in zijn vorige rol?
+2/-1

 
9 maanden geleden
Dat zou een logische verklaring zijn ja. Een staf met 2 assistenten, keeperstrainer en adviseur lijkt me ook meer dan genoeg.
+2/-0

9 maanden geleden
Dat is een goeie om weer een positieve wind over de herdgang te doen waaien.
+2/-0

9 maanden geleden
Super gast. Down to earth , humor en snapt hoe het werkt. Zorgt sowieso voor een positieve flow.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik zou Rene ook sowieso als assistent erbij houden straks met de nieuwe trainer, hij kent de club, kent dan de groep, alleen maar win-win situatie!
+2/-0

9 maanden geleden
Ik ben content. Niet specifiek zo zeer met komst René. Meer nog met het feit dat Guus hem erbij wil. Ik heb 100% vertrouwen in deze clubicoon. Het feit dat hij het toch voor het zeggen lijkt te gaan hebben, voelt goed aan. Hopelijk geldt dat niet alleen voor het restant van dit, reeds kansloos verloren, seizoen maar blijft deze alltime hero nog veel langer aan PSV verbonden. In dat geval mag er wat mij betreft ook komende zomer afscheid worden genomen van die misselijke John de Jong. Als alle stof is opgetrokken, mag Toon Gerbrands nog een laatste poging wagen om PSV naar de beoogde top-32 te stuwen. Ik ben nou eenmaal de beroerdste niet.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind dat John ook nog kans verdient, vooral omdat de spelers die gekomen zijn mn Baumgartl en zelfs de zeer - terecht overigens - bekritiseerde Bruma, nog niet afgeschreven zijn imo. Als hij dit jaar t weer niet levert, moet je ingrijpen.
De kritiek op toon vind ik niet terecht, al eerder verwoord, buiten de gok om 2 onervaren personen zoveel verantwoordelijkheid en macht te geven. De rest vd kritiek vind ik onbelangrijke zaken, zoals ook de door mij bekritiseerde keuze van het trainingskamp en de boekjes. Hij is nou eenmaal geen voetbal man.
+1/-0

9 maanden geleden
Is dit de versterking waar ome Toon het over had op de nieuwsjaarsreceptie? Zonder dollen: volgens mij is dit zo'n man die iedereen aan zijn lippen krijgt. Volgens mij barstens vol humor maar ook kundig.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hoe goed zou hij het doen als hoofdcoach, denk ik dan...
+1/-0

9 maanden geleden
Gouwe vent dit. recht voor zijn raap geen gemuts.
+1/-0

9 maanden geleden
Denk wel dat René een positieve uitwerking zal hebben. Is toch anders dan die thunderbirds die er eerst zaten.
+1/-0

9 maanden geleden
Een eerlijke jongen uit het noorden... als hij iets belooft dan doet hij het ook.
PSV heeft goede ervaring met mensen uit het oosten en het noorden, Limburgers dat ligt ons niet zo.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.996 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

anti boscagli bruma daguardo dumfries dumoulin emmen fox hans hendrix ihattaren jong kraay mik mvogo nos pogacar recept redwhitestripes roger roglic romario romero rosario samenvatting schmidt tour unnerstall wethoudervanjuine zahavi