PSV zet beroerde uitreeks voort en wint ook niet in Venlo

19 januari 2020 14:14

PSV zet beroerde uitreeks voort en wint ook niet in Venlo; image source: Pro Shots

PSV is de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel op bezoek bij VVV Venlo. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, omdat Denzel Dumfries diep in blessuretijd nog wist te scoren. Het was alweer de negende officiële uitwedstrijd op rij waarin PSV niet wist te winnen in reguliere speeltijd. Vijf van die wedstrijden eindigden zelfs in een nederlaag waardoor de ploeg nu vooral moet gaan strijden om geen play-offs voor Europees voetbal te hoeven spelen.

PSV vloog uit de startblokken en zette al direct vol druk op VVV. Na ruim een minuut leek Steven Bergwijn al de uitgelezen kans te krijgen om de score te openen na een slechte terugspeelbal van Darfalou. De aanvaller gleed echter uit op het gladde kunstgras toen hij de keeper uit wilde spelen.

Niet veel later volgden nog enkele goede mogelijkheden. Een schot van Mohamed Ihattaren werd goed gekeerd door keeper Kirschbaum, waarna Denzel Dumfries de rebound niet onder controle kreeg en Bruma schoot veel te gehaast over terwijl hij de bal beter af had kunnen spelen op Bergwijn.

Na een kwartier spelen kreeg VVV plotseling een enorme kans na een slechte terugspeelbal van Ryan Thomas. Omdat Daniel Schwaab zwak ingreep kon Darfalou richting Lars Unnerstall. De doelman wist goed te redden, maar de rebound kwam voor de voeten van Sinclair. Dankzij Timo Baumgartl op de lijn werd voorkomen dat PSV op achterstand kwam.

Halverwege de eerste helft werd Ryan Thomas opeens diep gestuurd na een fantastische lange bal van Ihattaren. De Nieuw-Zeelandse middenvelder raakte de bal echter verkeerd en schoot daardoor naast. Enkele minuten later stond Ihattaren opnieuw aan de basis van een grote kans. Via Cody Gakpo werd de bal vervolgens voorgegeven en Bruma had de bal voor het intikken. De Portugees schoot echter tegen de doelman aan.

Nadat enkele andere mogelijkheden ook onbenut werden, namen de slordigheden steeds verder toe en kon VVV daardoor aan het einde van de eerste helft ook weer gevaarlijk worden. Unnerstall greep uitstekend in na een kopbal, terwijl hij opgelucht adem kon halen toen een schot van afstand net naast het doel ging. Nadat er wederom zwak werd ingegrepen achterin kon Darfalou in de blessuretijd nog een keer uithalen, maar dit keer ging zijn schot net over het doel.

Na rust werd PSV direct weer gevaarlijk via Bergwijn, maar al snel namen de slordigheden weer toe en was het vooral VVV dat aan het aanvallen was. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet. Ondanks dat PSV via een kopbal van Denzel Dumfries nog wel gevaarlijk werd, leek de ploeg van Ernest Faber steeds meer de grip op de wedstrijd te verliezen en daarom werd na ruim een uur spelen Jorrit Hendrix gebracht voor Gakpo. Het was echter VVV dat halverwege de tweede helft op voorsprong kwam toen Olivier Boscagli een strafschop weg gaf na een oliedomme overtreding en de penalty werd vervolgens in het doel geschoten.

Met het inbrengen van debutant Noni Madueke werd de druk vol opgevoerd richting het doel van VVV. Een kwartier voor tijd leidde dat tot een mogelijkheid voor Ihattaren, maar zijn inzet ging net naast het doel. Het echte geloof om nog een resultaat te kunnen halen leek echter niet aanwezig. Veel te gehaast werd het doel van VVV gezocht, waardoor veel passes niet aankwamen en de onderlinge irritaties ook steeds groter werden. Uiteindelijk werd in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog gescoord na een uitstekende kopbal van Denzel Dumfries, maar het voorkwam niet dat PSV ook niet wist te winnen van degradatiekandidaat VVV.