Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Podcast: Bert van Marwijk wordt -denken wij- niet de nieuwe trainer van PSV

20 januari 2020 21:28 - PSV Podcast


Tags

marwijk podcast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Echt niett, dat hij heel ver van de herdgang wegblijft in het vervolg. En op deze manier is zijn schoonzoon wat mij betreft binnenkort ook niet meer welkom.
+3/-3

9 maanden geleden
Bert van Marwijk heeft wel een voordeel... hierbij speelt PSV over een jaar in de Keuken Kampioen Divisie.
En worden ze tweede achter Jong Ajax.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik zeg: Adri Koster, kom er maar in, deze zomer, en neem die leuke Belgische middenvelder mee👍
+2/-0

9 maanden geleden
Mag het hopen en Mark zijn assistent. Guus Hiddink de taken overnemen van Gerbrands. Gerbrands en de Jong (kontekruipers) ontslaan.
+2/-1

9 maanden geleden
Een gewoon overduidelijke mening van een vakman. daar waar PSV het niet nodig vind om onderbouwende uitleg aan de supporters te geven en gewoon open kaart , dan gaan we dit krijgen. Dus dat mensen met een noemenswaardige reputatie zich genoodzaakt vind om via een media kanaal zijn mening te ventileren.

Als toon nou gewoon ook zijn deel en verantwoordelijkheid neemt zou het sieren. Maar nee alleen maar afschuiven en een broekie het woord laten doen....

PSv Is niet alleen maar gebaat bij rust in de tent een paar leuke sponsoren en een kleding merk wat zich weer op de kaart wil zetten.

Aktie GVD en zorgen dat we een team worden.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Wat Van Marwijk eigenlijk wil zeggen met zijn verhaal is dat het aan iedereen ligt behalve aan Van Bommel zelf. Dat is zo ongeveer de strekking van zijn kritiek. En die mening mag die hebben. Maar ga me niet vertellen dat dat de mening zou moeten zijn van een vakman. Nee hoor. Hij neemt het alleen maar op voor zijn schoonzoon. Ja het blijft toch familie he
+1/-1

 
9 maanden geleden
Prima als hij het voor zijn familie dan opneemt. Toch vind ik dat hij meer kennis van het spelletje heeft als Toon En John
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat mag maar ook dat is maar een mening. En natuurlijk mag die het opnemen voor zijn familie. Alleen het probleem is dus dat je daardoor een vooringenomen mening hebt en bepaalde feiten dan niet ziet. Zoals bv het feit dat PSV het hele kalenderjaar 2019 slecht heeft gevoetbald. Als we toch het niveau van voor de winterstop vergelijken met die erna staat dat toch in schril contrast met elkaar.

En toen had Van Bommel deze spelers nog niet. Toen had die gewoon nog Luuk De Jong, Lozano, Angelino en noem ze maar op. PSV had verleden jaar natuurlijk gewoon kampioen moeten worden maar ook dat is knullig verspeeld.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Toon wordt geacht een BVO te runnen. Een dergelijke job heeft weinig met een dom potje voetbal te maken. Van Marwijk gaat voor veel kenners niet voor niets behoorlijk af.
+3/-2

 
9 maanden geleden
Wat heeft dat er mee te maken @greggo jouw laatste zin? Het werk van Gerbrands heeft niets met het voetbaltechnische te maken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Als je de uitzending gezien hebt, dan geeft van Marwijk ook dingen aan die Mark van Bommel niet goed gedaan heeft. En de TM is toch ook verantwoordelijk voor de selectie of niet soms? Heb je de uitzending gezien?
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb de uitzending gezien ,en vind dat hij daar juist van Bommel niet spaart. Het is maar hoe je zijn woorden interperteerd.

Verder vind ik als je dan een algemeendirecteur hebt die een bvo leidt, en pas ingrijpt op het moment dat het kalf al verdronken is, je daar zeker grote vraag tekens bij gaat zetten.

Ook denk ik dat van Marwijk toch niet echte de rancunes wil uiten richting het bestuur , maar meer een eye opener wil zijn.
+2/-1

9 maanden geleden
van Marwijk moet echt absoluut zijn mond houden, als hij en Bommel vorig seizoen die 2 Ausies binnenhaalt getuigd van zeer weinig tot niks voetbalverstand...wat waren die 2 een verschrikking zeg onvoorstelbaar zo weinig voetbal, pijn aan je ogen.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Waarom begint iedereen toch over die aussies die voor de bank/breedte zijn gehaald? Waar slaat dat op. Ja die Behich kon er niets van. Maar Sainsbury kende we allemaal al. En we hadden toen geen reserve centrale verdediger. Ook geen reserve back.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Dat komt omdat van Marwijk van Bommel als een slachtoffer van de TD afschildert. Ook het argument dat van Bommel alleen maar een paar filmpjes van aankopen had kunnen zien, impliceert dat als hij meer van ze gezien had, ze niet gewild zou hebben. Laat dan nou net blijken dat de 2 spelers die ze eigenhandig er doorheen gedrukt hebben, en waar ze weken/maanden mee gewerkt hebben bij Australie, er he-le-maal niks van kunnen. Het zou je dan sieren als Bert zijnde je mond te houden ipv alle schuld bij de TD proberen te leggen.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Volgens mij doet van Marwijk dat helemaal niet. Maar de TM is toch gewoon verantwoordelijk voor de aankopen? En ja, een coach krijgt dvd-tjes van een speler. Hij zal Bruma niet zelf hebben zien spelen en moet dus op basis van heel weinig oordelen. De scouts zien spelers wel (waar de Jong hoofd van was voor hij TM werd). En De Jong gaat ook zelf nog kijken naar de spelers. Dan lijkt me het ook volkomen terecht dat daar naar gewezen wordt op het moment dat de groep uit balans is en aankopen niet zo goed blijken als de enorme aankoopbedragen lijken te vermoeden. De TM is verantwoordelijk en heeft veel meer informatie.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Tuurlijk ziet de TM er meer van, maar van Marwijk doet alsof het volledig buiten van Bommel om gegaan is en dat die nergens van wist. Maar van Bommel wist ook prima welke spelers er kwamen omdat alles in overleg gegaan is.
Ook vergeet van Marwijk gemakshalve dat hij ook adviseur was en dat hij 1 van de 2 verantwoordelijke mensen is die de Australische flops er doorheen gedrukt hebben. Daarom zou een beetje terughoudendheid van zijn kant gepast zijn ipv alleen maar naar anderen te wijzen.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Van Marwijk doet helemaal niet alsof alles buiten van Bommel om ging. Heb je de uitzending wel gezien? En de aussies werden voor de breedte gehaald. Er waren geen backup CV en back. En ja, Behich kon er echt niks van.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Jahoor, ik heb het hele tenenkrommende gesprek gezien.
Hij zegt inderdaad ook dat Mark van Bommel dingen fout gedaan heeft, zoals de communicatie rondom Zoet, maar probeert toch ook echt het straatje van Mark schoon te vegen.
Over de selectie zegt hij: “Een coach kan natuurlijk nooit de spelers bekijken, hij is afhankelijk van de informatie die hij krijgt." en "Daar heb je een scouting voor, toch? Daar moet je op kunnen vertrouwen."

Wellicht denken we gewoon verschillend over wat we gezien hebben, maar ik ben in elk geval niet de enige die nogal zijn wenkbrauwen heeft gefronst over van Marwijk:

De uitspraken van Van Marwijk wekten veel verbazing. "Hij verdedigde Mark heel erg en gaf direct de schuld aan de technisch directeur, die hij niet bij naam noemde", zegt Vermeulen bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Van Marwijk en Van Bommel hadden vader en zoon kunnen zijn. Ze lijken op elkaar en denken hetzelfde. Nu neemt hij het op voor Van Bommel op een manier waar je jeuk van krijgt."

Perez sluit zich bij Vermeulen aan. "Het is oké dat je het opneemt voor je familie, maar Van Marwijk gaf de schuld aan anderen."

Rik Elfrink:
"De kijker van Rondo kan nooit de indruk hebben gekregen dat zondag een onafhankelijk oordeel werd geveld over Van Bommel. Van Marwijk, in het dagelijks leven de schoonvader van Van Bommel, zat in zijn rol als adviseur en familielid niet onafhankelijk genoeg in het hele dossier...…
Dat PSV de wedstrijden tegen LASK Linz, Sporting Portugal, AZ en FC Utrecht met dikke cijfers verloor, dat PSV gelijkspeelde bij degradatiekandidaten als FC Emmen en Sparta en ook nog een aantal andere wedstrijden de mist inging, overleeft uiteindelijk geen enkele trainer. Ook een clubicoon niet. Daar kun je allerlei woorden aan vuil maken en iedereen (mede) de schuld van willen geven, maar het mechanisme is werkelijk overal hetzelfde."
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wat hij zegt over de selectie, daar is wat mij betreft geen speld tussen te krijgen. Verder is Het leuk hoor, al die die “analysten”, maar als je aan analyse doet verwacht ik een inhoudelijk verhaal met argumenten. Arno Vermeulen kun je daar niet op betrappen en heb ik nog nooit serieus kunnen nemen. Denk nog maar eens terug aan de stadiondeal, waar hij names de NOS over berichtte. Hij wist niet eens wat de feiten waren van de deal. Perez heb ik wel hoog zitten. Maar wat zegt ie nu eigenlijk in dit geval. Hoe vaak heeft Perez wel geen kritiek gehad op het niveau van deze spelers. En dat klopt ineens niet meer, omdat van Marwijk zegt dat de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de selectie bij John de Jong ligt? Dat is toch ook zo?
+2/-0

9 maanden geleden
Jürgen Klopp denk ikzelf ook niet ;-)
+1/-0

SantiagoArias (geschorst)
9 maanden geleden
Toch is Van Marwijk een ervaren rot die PSV goed kan gebruiken.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Bert heeft wel ervaring, maar inzicht heeft hij niet.
+1/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een doorzichtig en slecht getimed interview. Van Marwijk laat zich wel erg kennen zo. Hij zou echt de laatste moeten zijn om zijn mening te ventileren.

Waar was hij toen zijn schoonzoon Mark het moeilijk had? Oh in de zandbak nog meer geld binnen harken...
Als hij een echte vent was geweest en zijn schoonzoon had willen behoeden voor flaters, dan had hij als assistent op de bank moeten gaan zitten... maar daar voelde hij zich wsl te groot voor.

Enfin het gehak op De Jong is nogal hypocriet, zeker als je zelf aankomt met Behich en Sainsbury.

Ik hoop dat Mark wat meer zelf reflectie kan ontwikkelen, want anders zal hij nooit een goede trainer worden. Het is nogal een veelomvattende en complexe baan, waarin je moet laveren tussen allerlei belangen en om moet gaan met aantal omhoog gevallen snotneuzen die toevallig goed kunnen voetballen. Voetballers zijn net kleine kinderen, die je moet sturen, pamperen en af en toe n schop onder hun hol geven; vaak zijn ze het contact met de gewone wereld kwijt geraakt door maatschappelijk eigenlijk onverantwoordelijke hoge salarissen; dan vergeet je al gauw dat hard werken ook voor hun vereist is om te slagen in de top.

Mark en zijn schoonvader hadden zich moeten beperken tot het voetbal technische gedeelte, daar was genoeg werk te doen. In plaats daarvan werd veel energie gestoken in de vierde man, de grensrechter, de grasmaaiers, de medische staf en ondertussen weigerde Mark te luisteren naar de ervaren spelers...
Als dan de resultaten gaan tegenvallen - een understatement voor heel 2019 - dan gaan de gebruikelijke mechanismen in werking treden, dat moeten zowel Van Bommel als Van Marwijk weten.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Probleem is dat van Marwijk/Bommel denken dat ze John de Jong wel even de les kunnen lezen hoe topvoetbal in elkaar zit. De Jong is echter TD en hij heeft de verantwoordelijkheid en beslist derhalve. Als ze t er niet mee eens zijn mag dat maar ga dan niet liggen janken in een of ander popiejopie voetbalprogrammaatje, waar ze juist het liefst dit soort dingen graag horen voor de kijkcijfers. Dikke onvoldoende voor van Marwijk en misplaatste gedrag van zich benadeeld voelen. PSV heeft zich heel netjes gedragen na het ontslag en gekozen voor stilte in het belang van de club, van Marwijk denkt echter alleen aan zichzelf.
+1/-0

9 maanden geleden
Word tijd dat John de jong ook daadwerkelijk zijn tanden laat zien.Er is een top transfer nodig voor dit team.In principe is PSV al rond met AC Milan over Rodriguez,alle voorwaarden kunnen worden voldaan.Punt is het salaris,dat zal PSV met tekengeld/bonussen moeten compenseren.Als je weet dat je het salaris van Pereiro en Mitrouglou na dit seizoen kan afschrijven,kan je dit aan het salaris van Rodriguez toevoegen.AC Milan kan ook een deel van het transfergeld afzien en aan de speler laten,om de transfer mogelijk te maken.Daarnaast moet ook Rodriguez water bij de wijn doen.Het zit een beetje in een impasse,omdat zaakwaarnemers altijd zo lang mogelijk wachten op eventuele grotere clubs,en om het onderste uit de kan te halen.PSV moet eigenlijk een heel goed voorstel doen en ultimatum stellen.De slagvaardigheid van deze transfer wel of niet zal de toekomst van John de jong bij PSV kunnen gaan bepalen.Overigens ik heb het al aangegeven,PSV moet aast maken voor centrale verdediger Leo santos van Corinthians.1.86m en 21 jaar,met een enorme restwaarde,transfervrij op 12 september.Corinthians wil graag zijn contract verlengen.Schwaab loop uit zijn contract,na dit seizoen.Santos heeft 5 interlands voor Brazilie op zijn naam,voormalig international Brazil U20.Op dit moment zijn er geen aanbiedingen uit europa,en dat vinden ze in brazilie vreemd,een van de beste verdedigers uit de braziliaanse competitie,iedereen slaapt,megakans,transfervrij volgend seizoen.John en Toon wakker worden,PSV is daar nog altijd een grote naam.Romario is inmiddels ambassadeur van onze club,laat hem de eerste gesprekken namens PSV voeren.Gebruik je netwerk.Zo ook de middenvelder Roberto alvarez,pols ambassadeur van PSV Carlos salcido om deze talentvolle middenvelder aan PSV te binden,laat hem de eerste gesprekken voeren,benader sponsor en partner aeromexico om met zijn komst te stunten,en betrek hen eventueel in de deal,verhuur eventueel Erick Guiterez een half jaar andersom,en betrek hem in de deal,om hem terug op niveau te laten komen in vertrouwde mexicaanse omgeving.Kom op Toon en John.Niet alleen leunen op onze scouting,want die zijn niet capabel genoeg,Jan,Berry, Ovidiu,Humprey en Denny ,moeten de snoepreisje naar Nice en Valencia maar even laten,want alleen vertrouwen op ons scoutingsapparaat is ook niet bepaald doorslaggevend geweest.Ik heb ook een netwerk en informatie uit derde hand,en reik die nu naar PSV uit,mijn club.Wakker worden en slagvaardig zijn,is bepalend voor een topclub.come on PSV!!
+3/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
@Philipske Check mijn persoonlijk bericht ff svp!

@podcast mensen: msn beter n ander hoogte punt dan die spaarzame goal van Rosario in de leader graag, n andere speler bv Ihattaren, Bergwijn, Malen veel beter!
+1/-1

 
9 maanden geleden
Zodra bekend word dat een club interesse in Leo Santos toont gaat de roulette draaien, want dan hebben de heren zakwaarnemers een naam te noemen, wel is het zo dat PSV slagvaardiger mag worden, maar de heren hebben schijt aan alles en iedereen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Waarom zou Guti terug naar Mexico willen @philipske? Leuk verhaal maar je bouwt veronderstelling op veronderstelling. Was het maar zo simpel allemaal.
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.990 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

antognoni baumgartl bruma daguardo dest emmen eran eredivisie feyenoord fox giancarlo gokken groningen hag handsbal jong katzav knvb martinez mededelingen mura philipp rkc schmidt sir teze tinus vhtlsaw wolfsburg zahavi