Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'We laten de club vallen en laten onszelf vallen'

23 januari 2020 23:41

In gesprek met Fox Sports gaf Nick Viergever aan dat het een repeterend verhaal was met van voor de winterstop. "We hebben in de winterstop echt een goed trainingskamp gehad. Er kwam frisse energie en frisse moet", aldus Viergever. "Je krijgt dan de wedstrijd tegen VVV. Je moet dan goals maken in de eerste helft, maar dan sluipt het er ook daar weer in. Je speelt nog wel gelijk daar, maar zo wil je niet beginnen. We hadden het bekertoernooi als doel gesteld om het seizoen te redden. We begonnen nog aardig met een kans, maar daarna valt het al weg en sluipt er iets in het team. Keer op keer, ik dacht dat het er al uit zou zijn. Maar blijkbaar is er elke keer bij tegenslag of als het even niet loopt, gaat het zwaar onder het niveau."

Viergever ziet duidelijke verschillen tussen de trainingen en de wedstrijden. "We beginnen iedere wedstrijd zo en op elke training spat het er vanaf, maar in het veld gaan er te veel dingen fout", zo gaf hij aan. "Bij tegenslag of als er dingen niet lukken, is het opeens het individu en valt het team uit elkaar."

De verdediger was het eens dat het seizoen voor PSV verloren is. "Dit is beschamend, echt niet goed", zei hij daarover. "We staan nu terecht waar we staan. We liggen uit de beker en staan vierde in competitie. We moeten nu eerst gaan knokken voor de plekken die directe plaatsing op Europees voetbal opleveren. Dat is zwaar onder het niveau van wat PSV wil. We laten de club vallen en laten onszelf vallen. We kunnen zoveel beter. Er zit zoveel in deze ploeg, maar we lopen elke keer tegen dezelfde fout aan."

Ook was Viergever het eens met de opmerking dat PSV te weinig karakters in de ploeg heeft. "Je ziet bij elke ploeg die goed speelt ze een bepaalde houvast hebben. Jongens die standaard een zes spelen, daar kunnen de jonge jongens of de individualisten zich aan optrekken. Je moet dan een as hebben die die vastigheid heeft. Deze ploeg is daar veel te wisselvallig in. We hebben dat nu veel te weinig. Luuk de Jong nam daar het voortouw in, maar die jongens zijn er nu allemaal niet meer. Andere jongens moeten nu opstaan die die vastigheden geven, maar deze ploeg is te wisselvallig en daarin niet goed te doen. De ene helft kun je een acht spelen, maar daarna val je terug naar een drie. Dat kan niet, zeker niet als je PSV bent en voor de prijzen wil spelen. Het had allang gemoeten, maar het belletje moet echt gaan rinkelen. Als je geen Europees voetbal haalt, speel je volgend jaar ook een heel vervelend seizoen. Dat besef moet er nu echt zijn. Dat is eigenlijk al te laat, maar het zal echt moeten."




Discussieer mee op de forums


Tags

viergever sluipt wisselvallig fox houvast individu individualisten jong karakters optrekken repeterend spat trainingskamp val vastigheden voortouw vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje