Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV treft met FC Twente ook een tegenstander in slechte vorm

25 januari 2020 10:25

Na de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker wacht voor PSV zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Twente, de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Na een uitstekende seizoensstart zijn de Tukkers weggevallen op de ranglijst. Waar het hoopte mee te kunnen doen om een Europees ticket lijkt het in de huidige reeks vooral te moeten strijden om niet te degraderen. Op 10 november won het voor het laatst een competitiewedstrijd, terwijl op 15 september de laatste uitwedstrijd werd gewonnen.

De wedstrijd van zondag zal de 53ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Eindhoven gaan treffen voor de competitie. PSV wist tot nu toe 31 keer te winnen, speelde 17 keer gelijk en verloor 4 keer. De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1979/1980 toen met 7-1 werd gewonnen.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in het Philips Stadion troffen was in november 2017. Het duel eindigde spectaculair in een 4-3 overwinning voor PSV. Eerder dit seizoen werd de competitie geopend met een 2-2 gelijkspel in Enschede.

De selectie van FC Twente kent één speler met een verleden bij PSV. Verdediger Paul Verhaegh is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, maar kwam nooit in actie voor het eerste elftal. Na negen jaar in Duitsland gespeeld te hebben, tekende de drievoudig international van het Nederlands elftal afgelopen zomer een contract in Enschede.




Tags

twente enschede duitsland eredivisie knvb seizoensstart verhaegh

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje