Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanvallend onmachtig PSV wint ook niet van FC Twente

26 januari 2020 18:36
Foto: Pro Shots

Aanvallend onmachtig PSV wint ook niet van FC Twente; image source: Pro Shots

De dramatische reeks van PSV blijft maar aanhouden. In eigen huis kwam de ploeg tegen degradatiekandidaat FC Twente niet verder dan 1-1. Denzel Dumfries opende nog de score, terwijl aanvoerder Ibrahim Afellay van het veld werd gestuurd.

PSV had vanaf het eerste fluitsignaal het meeste balbezit en had weinig te duchten van FC Twente. Achterin bleef het vrij moeiteloos op de been, maar voorin kwam het nauwelijks tot kansen. Mohamed Ihattaren kreeg in de eerste helft nog de beste kans, maar zijn inzet ging net naast het doel. Het meest opmerkelijke moment voor rust gebeurde na een half uur spelen toen scheidsrechter Mulder plotseling naar de kant liep. De scheidsrechter bleek zijn kaarten vergeten te zijn en nadat enkele pittige overtredingen van FC Twente onbestraft bleven, greep hij uiteindelijk toch in.

Vlak daarvoor hadden de supporters op de Oost-tribune net zoals eerder tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle het vertrek van algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager geëist en ook dit keer werden daarbij een hoop fakkels en rookpotten afgestoken. Net zoals tijdens de wedstrijd in december liet het overige publiek in het Philips Stadion hun duidelijk afkeer blijken tegen deze actie.

In de tweede helft leek PSV een stuk beter voor de dag te komen en al snel leek de 1-0 er aan te komen toen Cody Gakpo diep werd gestuurd na een fantastische bal van Ihattaren. Met Sam Lammers en Bruma naast zich tegenover slechts één verdediger van FC Twente kon het makkelijk uitgespeeld worden en leek het een koud kunstje om de voorsprong in de touwen te schieten. In plaats van de bal af te geven besloot Gakpo om zelf te schieten en zijn inzet ging naast het doel, tot grote woede van de overige spelers.

Ruim tien minuten later kwam alsnog de verdiende voorsprong voor PSV. Een afgeslagen bal werd door Ibrahim Afellay op doel geschoten. Doelman Drommel verkeek zich op dat schot, waarna Denzel Dumfries de rebound in de touwen schoot. Niet veel later kreeg Konstantinos Mitroglou een goede mogelijkheid, maar dit keer wist Drommel wel goed redding te brengen.

PSV leek vrij eenvoudig op de been te kunnen blijven omdat FC Twente er aanvallend nauwelijks iets tegenover wist te stellen. Slechts één keer kwamen de Tukkers in de buurt van het doel van PSV, maar omdat Lars Unnerstall uitstekend oplette kon hij voorkomen dat de gelijkmaker viel. Een kwartier voor tijd veranderde dat plotseling toen Afellay zijn tweede gele kaart kreeg. De aanvoerder van PSV leek duidelijk de bal te spelen, maar scheidsrechter Mulder stuurde hem van het veld. FC Twente ging vervolgens vaker de aanval zoeken, maar nog altijd leek PSV eenvoudig overeind te blijven. Dat veranderde vlak voor tijd toen een afstandschot van Vuckic vanuit het niets schitterend in de kruising vloog en daarmee Unnerstall volkomen kansloos liet.

In blessuretijd probeerde PSV nog wel aan te zetten en werd het nog gevaarlijk, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Het zorgde ervoor dat ook het derde duel na de winterstop niet tot winst werd omgezet en PSV inmiddels is afgegleden naar de vijfde plaats, een plek die aan het eind van het seizoen play-offs voor Europees voetbal zou betekenen.




Tags

twente afellay drommel dumfries gakpo ihattaren mulder onmachtig unnerstall afgegleden afgeslagen afkeer afstandschot bruma cody degradatiekandidaat duchten fakkels fluitsignaal gerbrands kruising kunstje lammers mitroglou moeiteloos oost oplette overtredingen pec rebound rookpotten verkeek vuckic woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage