Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Waterreus: 'Het kamp Van Bommel zal niet rusten voordat Toon en John gesneuveld zijn'

27 januari 2020 15:22 - De Limburger
Foto: Pro Shots

Ronald Waterreus: "Het kamp Van Bommel zal niet rusten voordat Toon en John gesneuveld zijn"; image source: Pro Shots

In zijn column in Dagblad de Limburger haalt Ronald Waterreus hard uit richting Mark van Bommel. "Gelooft u mij. Hoewel hij het nooit zal toegeven, heeft Toon Gerbrands spijt als de drie haren op zijn hoofd dat hij Van Bommel ooit heeft aangesteld. Juist omdat hij en technisch directeur John de Jong nu de gevolgen ondervinden", aldus Waterreus, "Het kamp Van Bommel zal niet rusten voordat Toon en John gesneuveld zijn. Om dat te bereiken worden de lijntjes richting bevriende journalisten ongegeneerd uitgezet. En worden spelers opgezet tegen de leiding, aangespoord om te vertrekken of toch tenminste een andere zaakwaarnemer in de arm te nemen."

Ook haalt de oud-doelman van PSV uit naar Bert van Marwijk. "Die pakte De Jong vorige week zondag stevig aan bij Ziggo, zonder de naam van De Jong overigens éénmaal te noemen", zo geeft hij aan. "In mijn ogen tekenend voor de stiekeme, achterbakse loopgravenoorlog die gevoerd wordt. Moraal ervan: De Jong is de kwade genius achter de crisis bij PSV."

Hugo Borst heeft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad dezelfde strekking. Volgens hem zal PSV de gevolgen nog lang blijven merken. "Het laatste nieuws is dat Mo Ihattaren in de stal terecht gaat komen van Mino Raiola. Inderdaad, dat is ook de zaakwaarnemer van Mark van Bommel", zegt hij daarover. "Leg je oor te luister bij Ajax en je weet dat het een hel is om als club te moeten onderhandelen met Raiola. Ze dachten bij PSV verlost te zijn van Mark van Bommel, maar het tegendeel is waar. Ze zijn nog lang niet van hem af."

Meer op De Limburger




Tags

bommel jong waterreus column raiola borst gerbrands ihattaren limburger marwijk ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wie is onze 1e kneus.... Laat iedereen gewoon ff zijn mond houden zeg
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
De directie doet dit niet, omdat Toon ethiek belangrijk vind EN omdat PSV verder moet.

Iedereen in de voetbal wereld, dus ook van Bommel, komt elkaar nog tegen en dan moet je toch weer met elkaar door 1 deur, we zijn toch mensen en geen Neanderthalers meer?

Van Bommel deed net als Cruyff, it's my way or the highway...

Dat past niet bij PSV, Brainport en Eindhoven!
+7/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe je ook over Waterreus denkt, is het goed dat hij zich hierover uitspreekt, hij hoort dat uit directe bronnen!

Meer dan terecht gezien de feiten die mij ter oren zijn gekomen; hij is wel iemand die het durft uit te spreken ( hulde daarvoor); ook aan tafel bij door (k)neuzen gedomineerde tafelgasten, zoals studio voetbal, vi, DDWD en meer van dat soort grachtengordel media meuk programma's.
Leuk voor mensen die graag achter de massa's aanlopen, of zoals Derksen zegt: "domme voetbal supporters"!
+10/-4

4 jaar geleden
Wat is onze club ziek zeg, bah. Ongelooflijk pijnlijk al deze berichten, geruchten en ontwikkelingen.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is een feit dat de sfeer behoorlijk verziekt is. Journalisten worden gebruikt om de boel op te hitsen en mensen (binnen PSV) tegen elkaar uit te spelen. Geloof niet te veel wat je ziet in de media, waarbij Rik Elfrink (en Borst) wellicht uitzonderingen zijn. Het is niet echt kies wat er gebeurt van de zijde van Bommel/Marwijk, zonder in details te treden.
+2/-1

4 jaar geleden
Pfff, er is waarschijnlijk veel meer aan de hand dan iedereen dacht.Niet alleen crisis op het veld maar ook in de PSV organisatie.Dit gaat nog jaren duren voor dat alles weer des PSV is.Mijn grootste vrees is dat Ihattaren met Raiola als zaakwaarnemer naar die Amsterdammers gaat.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Angst is een slechte raadgever, beter gewoon praten en vragen stellen aan Ihattaren en/of zijn familie.

Van Bommel en van Marwijk kunnen kapot vallen wmb
+2/-2

 
4 jaar geleden
Geen enkele speler is PSV'er. Die vind je alleen op de tribune. Als een willekeurig andere club met het dubbele of driedubbele jaarsalaris aankomt is iedereen meteen weg. Ook Mo. En dat zouden jij en ik ook doen. Wij als supporter kunnen een bloedhekel hebben aan een club, spelers hebben dat niet.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Dat klopt mbt dat spelers geen hekel aam andere clubs hebben, waarom zouden ze ook. Overigens, door naar ajax te gaan heeft Mo weinig garanties dat ie daar meer kansen heeft. Ik voorspel dat je daar over een bepaalde tijd als speler ook niet zo maar naar toe wil.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Onzin! Voetballers zijn ook gewoon mensen met een favoriete club en dezelfde hekel aan rivalen als jij en ik.
Ik weet zeker dat er, zelfs nu, bij PSV spelers zijn die never, nooit niet voor Ajax willen/zullen spelen. Zelfs niet als ze een (3)dubbel salaris kunnen krijgen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Waterreus zal dit niet uit zijn duim zuigen.
Maar als van Bommel een Psv hart heeft laat ie het gaan,zo maakt ie alles nog meer kapot.
Als je een kerel bent geef dan een interview en zeg de waarheid maar stiekem gaan zitten stoken is ergste wat je kan doen.
Overigens heeft Mark zijn gelijk al gekregen en ziet heel Nederland dat het niet alleen aan Mark lag.
+5/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
En zoals gewoonlijk de media weet het weer beter oftewel het moddergooien blijft maar doorgaan. En Ronald Waterreus ... ach ja , we zijn toch niet vergeten hoe hij met Stanley Menzo omging in de strijd om tussen de palen te staan.
+3/-0

4 jaar geleden
Dat zou er dan op neer komen dat zowel Van Bommel als Van Marwijk haatdragende mannetjes zijn, terwijl zij direct of indirect toch bij het samenstellen van de spelersselectie betrokken moeten zijn geweest. Ik kan mij niet voorstellen dat De Jong helemaal op eigen houtje een scheepslading niet renderende spelers heeft aangekocht...

Ik begrijp de verbittering van Van Bommel, maar hij had de eer aan zichzelf moeten houden en net als Jaap Stam bij Feyenoord zelf ontslag moeten nemen met als motivering dat hij het gevoel had aan een dood paard stond te trekken. En dat is iets dat Van Marwijk als spreekbuis voor zijn schoonzoon (puberaal gedrag en dat op die leeftijd 72?) zichzelf mag aanrekenen...
+5/-0

 
4 jaar geleden
Wat grappig iedere keer. Degene die ook betrokken is bij de samenstelling van de selectie krijgt de schuld van het feit dat deze waardeloos is. En degene die daadwerkelijk verantwoordelijk is mag niets verweten worden kennelijk. Omgedraaide wereld als je het mij vraagt.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Zou er nog iemand zijn die een keertje inhoudelijk ergens zijn commentaar geeft? Ook Ronald Waterreus kan dat kennelijk niet. Ga nou eens in op wat mensen daadwerkelijk zeggen in plaats van algemeenheden te roeptoeteren. Wat een kansloze reactie. De enige die ik tot op heden echt inhoudelijk heb horen ingaan op de situatie is van Marwijk. Daarom krijgt hij nog steeds het voordeel van de twijfel.
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Beter lezen @maverick, er wordt redelijk inhoudelijk gereageerd wmb. Mbt. van Marwijk, dat was een tenenkrommend optreden vorige week, waarbij JdJ de zwarte piet kreeg toegeschoven, diezelfde TD die tot december2018 net als Bommel op een schild werd gehesen toen PSV zonder verliespunten bovenaan stond. Daarna ging het mis, met dezelfde selectie tot mei....en dan wordt er naar JdJ met de vinger gewezen. De 2 spelers die persé(!) door Bommel/vanMarwijk mee moesten komen uit Australië bakten er niet veel van. In augustus zei Bommel dat ie een prima selectie had, van Marwijk stond er bij en keek er naar. En nu ligt het allemaal niet aan Bommel, zo lust ik er nog wel een paar. Van Marwijk is snel verongelijkt, en vindt de meningen van de buitenwacht die niets bijdragen aan PSV blijkbaar heel belangrijk. En uiteraard zijn er meerderen binnen PSV die fouten hebben gemaakt.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Nou, wat een inhoud. Met een door Brands samengestelde selectie bovenaan vorig jaar en op een schild gezet. En verliezen tegen een oppermachtige concurrent. Daarna moest John de Jong het zelf doen. En kijk eens waar we staan met deze wereldploeg? En het enige wat jij daar tegenover stelt zijn 2 australische reservespelers? John de Jong is HOOFDVERANTWOORDELIJK voor deze selectie vanuit zijn functie. En het enige wat jij doet is degene die vanuit zijn functie als technisch manager de hand boven het hoofd houden. Gaat wat mij betreft werkelijk nergens over.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je moet eens luisteren naar Huub Stevens, geen belang, alleen liefde voor PSV: er komt geen speler bij PSV als de trainer dat niet wil!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Allemaal aannames. Heeft hij onder JdJ gewerkt?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nou Maverick, jij schijnt het allemaal te weten wat het verschil is onder JdJ te werken en andere TD. Ik ben benieuwd naar je betoog.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Volgens mij moet je leren lezen. Er worden overal aannames gedaan en ik ga daar niet in mee, alleen om dat het in dit geval Huub het is die dat zegt. Die doet ook die aannames.
Ik kijk naar de verantwoordelijkheid die John de Jong heeft vanuit zijn functie. En ik constateer dat het verder in de media weinig over de inhoud gaat. En ik stoor me daar aan.
+1/-0

4 jaar geleden
We kunnen op deze zaak ingaan tot we een ons wegen maar feit blijft dat management erbij stond en er naar leek te kijken. Op en rondom het veld is er een totaal gebrek aan leiderschap. Ik heb Rondo gezien. Waterreus roept een heleboel oneliners om vervolgens de zaak weer af te vlakken. Klinkt zeer overtuigend wederom.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Mee eens . Alle neuzen moeten nu dezelfde kant op staan. Zsm versterken maar geen paniekaankopen doen. De 7e plek lonkt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maar die aankopen zijn natuurlijk allemaal in goed overleg gegaan met de directie, scouting en ook de coach. Het is niet zo dat De Jong een stel spelers heeft aangetrokken en daar vervolgens mee naar Van Bommel is gegaan, en hem heeft medegedeeld hier heb je je spelers en doe het daar maar mee. Want zo komt het wel een beetje over. Iedereen die Van Bommel een handje boven het houdt moet zich ook realiseren dat Van Bommel er mede verantwoordelijk voor is geweest.
+2/-0

4 jaar geleden
Dit klopt gewoon. Via meerdere kanalen gehoord. Bommel is met een smerig spelletje bezig.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Het is goed dat Waterreus deze woorden uitspreekt. PSV is niet gebaat bij onenigheid. Zeker niet in het 1e team dat in zwaar vaarwater verkeerd. Van Bommel en Van Marwijk moeten stoppen met terugslaan. Hun tijd is voorbij en PSV moet verder. Als van Bommel en zijn schoonvader gaan roepen "we hebben geen invloed hadden op de nieuwe spelers aangesteld in de periode van Bommel", dan geloof ik dat niet,
+3/-0

 
4 jaar geleden
Als een trainer een speler niet wilt, dan komt ie niet. En die 2 Australiërs kwamen echt uit Bommel zijn koker, dus misschien wel meer. Derksen had ook al toegegeven dat die kapsalon shit van Van Bommel kwam.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Die clowns bij VI zullen het wel opnemen voor Bommel/vanMarwijk en iedereen binnen PSV de schuld geven. Dan weet je dus precies hoe de hazen lopen. Dit valentijn van de teleriool deed vandaag ook al een duit in het zakje. De propagandamachine draait op volle toeren zullen we maar zeggen.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik vond de zogenaamde 'clowns' een zeer realistisch verhaal hebben. Met name over het 'communicatie' traject rondom een mogelijk vertrek van Bergwijn waren de heren duidelijk. En over Faber ook. Was Derksen trouwens in het verleden niet behoorlijk 'anti' van Bommel? Ik vind alle constateringen over de lijntjes die van Bommel zou hebben met mensen als Derksen en Driessen zeer kort door de bocht. Zo overtuigend was Waterreus trouwens bij Rondo niet. Hij riep veel mee zei uiteindelijk verdomd weinig. Met name Gullit had hem redelijk op de korrel en dan vlakte Ronaldje weer alles af. Hoop gelul allemaal in de pers, als een kwart klopt is het al veel.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij heeft summier verteld hoe het verliep binnen PSV. Het was niet aan hem om daar verder over uit te weiden, dan had het programma een half uur langer moeten duren, dat was dan ook meteen karaktermoord op Bommel geweest, dus heeft hij dat maar ook niet gedaan. Bommel is als een olifant door een porseleinkast gelopen. Taco vd Velde is een journalist geen teammanager, dat is bv een signaal dat zijn aanstelling te maken heeft met de buitenwacht en niet met het team. Dat kenmerkt Bommel/vanMarwijk, ze vinden het heel belangrijk wat de buitenwacht vindt, om daarmee naar binnen toe proberen druk uit te oefenen. Die lijntjes richting media worden wel degelijk gebruikt. Idd, Derksen was geen Bommel-fan, maar plots kiest hij zijn kant. Geloof me, de voetbalwereld hangt aan elkaar van list en bedrog , ego's, geld en eigen belangen.
+1/-0

4 jaar geleden
En wat is het belang van Waterreus? Wie zijn de bronnen hiervoor?
Kan ook zomaar de spreekbuis voor de directie zijn.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Directie heeft geen spreekbuis nodig, maar ik vermoed niet dat binnen PSV er heel anders over gedacht wordt.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Wat vind je van het functioneren van de directie de laatste 6-12 maanden Pierre?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Te afwachtend geweest @tony, en te lang toegestaan dat het uit de hand is gelopen. Dat is naderhand makkelijk te concluderen maar er is hier wel een fout gemaakt. Niemand is groter dan de club, ook een clubicoon niet.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je bent mild. Plan B (post van Bommel), transfersoap Bergwijn, externe communicatie etc etc. Allemaal zorgwekkend als je het mij vraagt. Weegt het vertrek van Marcel toch zwaarder dan wij allen al vreesden?
+1/-0

4 jaar geleden
Ja, laten we deze beroepsintrigant de aandacht geven die hij zoekt 😂 steekt lachend de hele besteklade in je rug, en zegt daarna dat hij dikke maatjes met je is. Vooral de crisis in leven houden met meer vage stront, dat is goed voor onze club.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Je hoeft het van hem niet aan te nemen, ik heb het van meerdere bronnen ook vernomen, button line:

Van Bommel heeft nog steeds negatieve invloed op PSV, dat is kwalijk en MOET STOPPEN
+1/-0

4 jaar geleden
Die waterreus zwetst teveel uit zijn nek. Die weet helemaal niets. Limburgers onder elkaar bahbah
+2/-0

 
4 jaar geleden
Toon is te gemakkelijk in het aannemen van trainers zonder ervaring, ook John de Jong kwam net kijken.
Ben 67 en heb nu veel meer inzicht en levenswijsheid dan toen ik 30 of 40 was.
Toon is 62 - daar ligt het niet aan.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Inmiddels blijkt wel dat er meer aan de hand is. Als er een fractie waar is dat v Bommel de boel aan t saboteren is, moeten ze m levenslang schorsen als trainer.
+1/-0

4 jaar geleden
John de Jong daar zijn we het samen wel over eens... Toon is een ander verhaal.
Neemt niet weg dat ook Toon verantwoordelijk is voor de terugval en crisis waarin we nu verkeren.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje