Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Steven Bergwijn vertrekt naar Tottenham Hotspur

29 januari 2020 11:58 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Officieel: Steven Bergwijn vertrekt naar Tottenham Hotspur; image source: Pro Shots

Via de officiële website heeft PSV bevestigd dat Steven Bergwijn per direct de overstap maakt naar Tottenham Hotspur. Bergwijn kwam in 2011 in de jeugdopleiding van PSV terecht en kwam uiteindelijk tot 149 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Daarin maakte hij 31 doelpunten en gaf hij 41 assists.

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Dubbele gevoelens bij deze transfer. Had twee jaar geleden toch veel meer verwacht van Stevie dan dat er nu uitgekomen is. Hoopte er eigenlijk op dat hij de tweede seizoenshelft beter zou spelen om zich vervolgens op het EK echt in de schijnwerpers van de grote clubs te spelen, zodat PSV er minimaal 60 miljoen voor zou krijgen. Vooral de manier waarop hij nu de club verlaat is jammer, had liever een exit via de voordeur zoals bij Memphis gezien. Ik gun hem het beste, maar heb geen hele hoge verwachtingen. Hij mist bepaalde cruciale kwaliteiten, zoals rendement en een goed schot, om het echt te maken in de top. Maar wie weet zit ik er wel helemaal naast, laten we hopen op dat laatste.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Vind het moment ook een beetje raar inderdaad, voor het zelfde geld zit ie nu een half jaar op de bank, dat ziet de bondscoach ook. Maargoed, het is nou eenmaal moeilijk om nee te zeggen tegen een topploeg uit de Premier league. Wat mij betreft gaat hij overigens wel gewoon door de voordeur naar buiten. Hij heeft genoeg voor ons betekend en het is een jongen die al bijna 10 jaar bij de club zit. Dat krediet is niet door een onhandig moment (zondag) in een keer weg.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Zijn statistieken zeggen in deze genoeg: 31 doelpunten en 41 assists in 149 wedstrijden. Vooral het aantal doelpunten is niet om over naar huis te schrijven. Het blijft overigens wel een held en hij verdient alle respect. Ik wens hem oprecht het allerbeste bij THFC
+1/-0

 
6 maanden geleden
Rendement blijft een dingetje. Destijds bij Depay ook. Het moest vaak te mooi bovenin het hoekje in plaats van simpel naast de keeper. Ook vaak één op één op de keeper dat hij de verkeerde keuzes maakte, nooit een zekerheidje waar je bij Van Nistelrooy en Kezman al kon gaan juichen was het bij Bergwijn toch vaak wat onrustig knallen en maar hopen. Daar moet hij in de top zeker aan gaan werken, maar ook Depay was bij PSV een stuk minder dan nu, dus dat gaat zeker wel lukken.
+1/-0

6 maanden geleden
Met een stap hogerop,voor hem een mooie deal.
Maar ik ben toch wel heel erg benieuwd of hij het uiteindelijk gaat redden op dat niveau,niet zozeer vanwege zijn technische bagage,want dat zit wel goed lijkt mij,maar meer het mentale vlak en rendement in combinatie met de grote concurrentie binnen de club.
+1/-0

6 maanden geleden
Heel veel succes. En bedankt voor de vele mooie acties en doelpunten.
+2/-0

6 maanden geleden
Een keurig, nette jongen die nu al veel uit zijn carrière heeft gehaald. Mooie filmpjes hieronder voorbij zien komen over hoe hij als klein jongetje naar PSV kwam. Hopelijk wordt er op een mooie manier afscheid genomen van hem. Dank je wel Steven!
+1/-5

 
6 maanden geleden
Was inderdaad keurig, werk weigeren, waardoor PSV gelijkspeelde.
+5/-0

6 maanden geleden
Het gaat je goed Stevie. Jammer dat je paar maanden geleden niet duidelijk had gemaakt dat ajax geen issue voor je was. Jammer dat je op deze manier weggaat. Ik ga je volgen!
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Stevie is PSV wel dankbaar en voor angst dat hij ooit naar a'dam gaat lees dit ff:

https://www.vi.nl/nieuws/bergwijn-aast-op-champions-league-winst-en-grinnikt-om-ajax-nachtmerrielink

"Bergwijn is PSV dankbaar voor alles: 'Ik weet wat ze voor mij gedaan hebben en zonder PSV was ik hier nu niet. Ik ben blij dat ik de club nu wat kan teruggeven', doelde de Oranje-international op de transfersom die Tottenham overmaakt. De Londenaren betalen sowieso dertig miljoen euro en via bonussen kan Bergwijn nog meer geld verdienen voor zijn oude club. De eerste twee miljoen aan bonussen zijn een abc'tje en worden vrijwel zeker gehaald." aldus de VI.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik kan nog even niet zo blij zijn voor Bergwijn en het bedrag waarvoor hij nu verkocht is.
+2/-0

6 maanden geleden
Heel veel succes Stevie . Ik hoop dat je het bij de Spurs kunt laten zien en dat je niet op de bank terecht komt. Je hebt vaak mooie dingen laten zien maar te weinig in een topclub als ons PSV. Hopelijk zien we je nog een keer terug als een ervaren speler.
+2/-0

6 maanden geleden
Bedankt voor alles Steven! Ik wens je alle goeds bij de Spurs en hopelijk zien we je over een aantal jaar, als je ongeveer 29 jaar en loaded bent, weer terug bij PSV om je carrière op hoog niveau af te sluiten. Let niet op de azijnzeikers hier: je hebt je altijd correct en loyaal naar PSV gedragen. Dat je nu voor deze kans gaat, snapt iedereen. Succes!
+3/-1

6 maanden geleden
Ik heb bij Bergwijn toch het gevoel dat zijn potentie er bij PSV nooit helemaal is uitgekomen. Je zag aan alles, vooral aan zijn fysiek en zijn dribbel, dat hij een van de weinigen van het huidige elftal is die een stap hogerop aan zou kunnen, maar ik heb niet het gevoel dat hij op enig moment van doorslaggevende waarde is geweest voor PSV.

Tuurlijk, hij was belangrijk tijdens VVV thuis, kan me ook nog een Excelsior uit en een Sparta uit herinneren. En natuurlijk, de afscheidsvideo bevat een aantal heerlijke goals. Maar hij had veel en veel belangijker kunnen zijn. Het lijstje met gemiste kansen en slechte wedstrijden is in mijn ogen véél te groot voor een speler die naar een topclub in de Premier League gaat. Ik heb dan ook niet het gevoel dat hij het daar gaat redden. Ik hoop dat ik het mis heb, want ik gun hem het beste!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb bij Bergwijn vaak het idee dat hij te veel krachttraining heeft gedaan, en daardoor minder explosief, en minder soepel is geworden. Dat idee heb ik bij Depay ook. Maar voor de PL kan het nog wel een voordeel zijn, om je daar staande te houden.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik vind dat PSV met de verkopen van Luuk de Jong (15 miljoen), Lozano(42 miljoen - een deel) en nu Bergwijn (32 miljoen) toch flink veel geld heeft binnengehaald het laatste jaar.
Feyenoord komt daar bij lange na niet in de buurt, en AZ heeft de laatste jaren wel voor dit soort bedragen kunnen verkopen, maar die spelers zijn in het buitenland geen succes.
Dan moet structureel Plek-2 halen, en om de paar jaar kampioen worden toch best mogelijk zijn ?
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou als Spurs manager eerder 32 miljoen betaald hebben voor Luuk en 15 voor Bergwijn. We zijn met de echte teamspeler Luuk meer punten kwijtgeraakt dan met de veel kansen missende Bergwijn. Die nog minder scoorde dan de helaas verkochte topper Pereiro.
Wie moet er trouwens de komende tijd gaan scoren om op plek 2 te eindigen?
+2/-0

6 maanden geleden
Gaat ie toch naar een neuzen clup....
+1/-3

6 maanden geleden
Dat gaat m daar niet worden voor Bergwijn
Als je in de nederlandse competitie al bijna niet scoort, wat moet je dan in Engeland verwachten. Wordt bankzitten......
+1/-0

6 maanden geleden
Wij verkopen alle onze goals en feyenoord koopt goals en nu weer middenvelder.
2de plaats wordt zo onhaalbaar.
Ook al lukt het de Jong voor de vrijdag nog een versterking te halen,verliezen bij Ajax doen we toch wel.
Dus wat heeft het nog voor nut,sta je nog verder achter.
Man man..wat een beleid.
+1/-0

6 maanden geleden
Stevie bedankt voor alles, het ga je goed!
Het afscheid kon beter, maar ik herinner me vooral de mooie acties en goals (bijv. Kampioenswedstrijd 2018).
+1/-0

6 maanden geleden
Dank steven voor alle goals en mooie momenten! Succes in Engeland!!!
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal